perjantai 10. marraskuuta 2017

Marsuarkea

Marsulassa tapahtuu kaikkea pientä kivaa ja myös ikävempiäkin asioita. Välillä tulee mietittyä että mistä kaikesta voisi blogiin kirjoitella, mutta harvemmin jaksaa mitään loppujen lopuksi tulla kirjoittelemaan. Olen viimeisen vuoden aikana vähentänyt aivan hurjasti koneella olemista, lähinnä maksan vain laskut ja muuten tulee nopsaan kurkattua kännykällä muut ei niin tärkeät jutut.

Käytiin Pinan Halloween-näyttelyissä 28.10 ja se menikin meidän osalta erittäin hyvin, vaikken ollut viime näyttelyiden jälkeen tehnyt oikein mitään marsuille. Babs oli PPM3 ja Nasu PPM1! Babsilta puuttuu enää yks eliittikortti että siitä tulisi Mega Epet! Nasullakin olisi nyt kasassa kolme eliittikorttia, mutta ne ovat junnujen luokista, joten avoimista pitäisi vielä saada kaksi. Osallistuttiin myös marsujen sekä omistajien pukukilpailuun ja kummastakin tuli voitto! Alla video Babsista ja Nasusta kannibaalikurpitsoina (ilmoitelkaa jos video ei halua näkyä).Lääkärireissuiltakaan ei valitettavasti olla vältytty. Meillä on ollut hengitystieinfekioita, onneksi ihan lievänä. Muutama marsu on asunut eristyksissä antibioottikuurin ajan, kun kolmella kappaleella oli vähän nuhaa ja silmät vuotivat (osalla ihan lievää rohinaa), ettei vain ollut mitään tarttuvaa. Kaikki vaikuttavat voivan hyvin, tosin Paavolla vuotaa silmät edelleen. Lääkäri oli sitä mieltä että oli tuntevinaan ihan pientä epätasaisuutta Paavon hampaissa, joten näillä näkymillä ongelma onkin Paavon osalta niissä ja uusi aika on varattava hammashuoltoon.

Tämän viikon maanantaina kävin myös SMYn järjestämässä eläintentarkastuskoulutuksessa (vihdoinkin!). Paljon teoriaa oli jo mitä itse tiesin, mutta vähän oli myös uutta. Mielenkiintoista ja opettavinta oli päästä itse tutkimaan marsuja ja ehkä nyt voin todeta olleeni iha liian tarkka omien marsujeni kanssa viimiset vuodet. Olisi melko iso kasa rahaa säästynyt turhilta lääkärikäynneiltä, mutta minkäs sitä omille kammoilleen mahtaa :D

Kameli on vihdoinkin tiineenä - todella tiineenä ;) Poikaset voivat ihan mikä päivä tahansa putkahtaa ulos, toivottavasti kaikki menee hyvin! Kolme viikkoa sitten tunsin ensimmäiset potkut ja lantioluutkin ovat olleet melko auki jo muutaman päivän. Täällä ollaan jo ihan hermona, kun ei mitään tarkkaa astumispäivämäärää ole eikä varmasti tiedä koska poikaset tulevat. Näillä onkin kuin onkin isänä Liski, joten punasilmäisiä on mahdollista syntyä! Kaikki peukut ja varpaat pystyyn että kaikki menee hyvin!


Vielä on vähän surkua marsulassa, Limetta kehitti itselleen tänään ripulin ihan omasta huolimattomuudestani ja nyt on niin paha mieli marsuraukan takia :( Onneksi ruokahalua löytyy omasta takaa, ja terveen marsun papanat uppoavat hyvin massuun. Pitäkää Limpullekin peukut pystyssä, että saadaan marsun massu taas toimimaan kunnolla! <3

Hauska Ivan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti