torstai 25. elokuuta 2016

Painoja

Tänään punnitsin kaikki marsut. Viime vuonna tuli harvoin punnittua, vain silloin kun joku tuntui kopeloidessa hurjasti muuttuneen. Tilasin alkuvuodesta Ifolorilta itselleni kalenterin jossa on ottamiani marsukuvia ja siihen on nyt tullut hurjasti pistettyä kaikkea muistiin. Kerran kuukaudessa painot, astumiset, lasketut ajat, näyttelyt yms. Toisaalta kaikki nämä löytyvät myös kännykästäni (paitsi painot), mutta onpa jossain muuallakin sitten tallessa. Painot olivat kaikilla paitsi Peralla noussut vaihdellen 20-100g, joka on ihan hyvä juttu. Jossain vaiheessa oli kaikilla paino tippunut ja vähän laihan tuntuisia kun heinä oli vähän huonompaa. Nyt kun löytyi taas hyvää heinää, näkyy se myös positiivisesti marsuissa :)

Kooka on pitkästä aikaa saannut nostettua painonsa yli 1000g! Se on nyt hyvällä tavalla muhkea. Normaalisti sen paino pysyy aikalailla 900g tienoilla ja tipahtaa siitä heti alemmas jos pellettejä säännöstelee liikaa tai jos ei ole Kookan makuun sopivia. Nyt Kookalla ja kaikilla tytöillä on ollut suht vapaa pääsy pelletteihin koska joukossa on kasvavia neitejä, mutta eipä ole nuo vanhemmatkaan ihan hirmuisesti lihonneet. Martta on ollut hurjan pienikokoinen ja sillä kesti hurjan kauan päästä 800g paremmalle puolelle. Nyt 13kk iässä se painaa n. 900g ja enempää ei tarvitsee painon nousta sen rupeamatta läskistymään. Tämän ja aikaisempien stressihilseilyiden takia se ei poikasia saannutkaan, vaikka ihan nätti tyttö onkin. Mikään todella pienihän se ei ole ja saffronit vissiin muutenkin ovat vähän pienikokoisempia (Liski joka samaa sukua on myös vain n. 950g), mutta tuntui kuitenkin parhaimmalta antaa olla.

Pikkutytötkin kasvavat. Alchemilla lähenee pikkuhiljaa nyt 6kk iässä 700g ja on oikein tiukka pakkaus. Babiana painaa jo 5kk iässä 780g, mutta on vähän sporttisempi kropaltaan, kuten Helmikin oli. Ihan on äitiinsä tullut tämä neiti :) Hurjan nopeasti nämäkin pienet kasvavat. Ehkä jopa vähän liian nopeasti.

Ainoa jolla paino on tippunut on Pera. Tämän ja Paavon yhteiselo ei enää toiminut ja nyt tällä hetkellä jakavat häkkinsä väliseinällä. Liian helposti en halua luovuttaa urosparien kanssa, mutta Peran tilanne meni siihen että se makasi vain yhdessä nurkassa ja kiljui kun Paavo tuli lähellekään. Aina kun se yritti pois jahtasi Paavo sen takaisin. Siinä vaiheessa kun Peralle ei enää ruoka maistunut ja kökki omassa nurkassaan ihan apaattisena oli väliseinä pakko laittaa. Nyt on pappa taas oma itsensä, nukkuu rentona päikkäreitä ja tulee ruoka-aikaan häkin reunalle roikkumaan <3 Harmittaa kyllä vietävästi. Nyt on kolme aikuista urosta yksin istumassa, onneksi kaksi nyt sentään erotettu vain väliseinällä. Ei yhtään kiva tilanne.

Tänään on myös leikattu 168 marsukynttä! :)

Porkkanan naatteja!

Yksi päivä syötiin myös mustikoita
Jäi uudet herkkuheinät häkin eteen, ja Liski etevänä ja
 aina niin uteliaana päätti hypätä häkistään muita
ennen heiniä maistelemaan. Kyllä kelpasi :)

10 kommenttia:

 1. 12 marsun kynnet siis leikkasit? :D Laskin tätä aika kauan xD

  VastaaPoista
 2. Minulla tulee mieleen Liskistä meidän Ransu. Ostettiin Sellon faunattaresta ja myyntilapussa luki risteysmarsu. Osaisitko sanoa mitä rotua Ransussa voisi olla. http://aijaa.com/Suz4Rp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Yleensä, mikäli marsulla ei ole papereita lasketaan se useinmiten risteytykseksi. Ransusi näyttää kuitenkin ihan amerikan crest saffronilta. Amerikan crestillä on tuo päässä oleva töyhtö, eli cresti aina jotain muuta väriä kuin marsun perusväri, useinmiten valkoinen. Itse marsun väri on saffron. Todella suloiset marsut :)

   Poista
 3. Minulla on 2 urosmarsua. Haluaisimme hankkia pojille kaverin. Mitä mieltä olet, voiko häkkiin hankkia kolmatta urosta. Meillä on itse tehty häkki minkä koko on 60x180 cm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu niin marsujen kemioista, joillain on toiminut kolmen marsun lauma, pahimmassa tapauksessa yksikään marsuista ei tule enää lopuksi toimeen. Itse olen joskus yrittänyt, mutta todennut omalla kohdalla parhaimmaksi asuttaa urokset pareittain. Tilava häkki on tärkeä jos haluaa yrittää. Kannattaa miettiä tarkkaan haluaako vaarantaa kahden toimeen tulevan välit. Varsinkin siinä vaiheessa kun uusi tulee murkkuikään voi riidat olla melko koviakin. Kokeilla voi tietyin varauksin, mutta itse suosittelen mielummin hankkimaan vaikka kaksi uutta toiseen häkkiin :) En sano ettei kolmen lauma toimi, mutta pareittain pääsee useinmiten helpommalla, vaikka silloinkaan ei kaikilla kemiat kohtaa. Tuntuu ettei marsut aina oikein ymmärrä mitä on olla laumaeläin ;D

   Poista
 4. Nämä marsu ovat niin kauniita, niin kauniita ♥
  Kyllä minä VIELÄ JOSKUS hankin marsuja :)
  Siitä on jo vuosia, kun viimeksi näitä pylleröitä ollut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Marsut ovat kyllä mahtavia lemmikkejä :)

   Poista
  2. Kiitos! Marsut ovat kyllä mahtavia lemmikkejä :)

   Poista