torstai 4. elokuuta 2016

Kesäloman kuulumisia

Joku varmaankin jo huomasi, että blogin ulkoasu on kokenut hiukan muutoksia. Hiukan piti kesäisempiä värejä pistää blogiin, mutta siinä sitten sekoiltuani koodien kanssa tarpeeksi, oli fiksumpaa vain vaihtaa kokonaan uuteen. Tämän tottumiseen tulee kyllä menemään hetki, vanha oli niin kiva ja kerkesikin olemaan käytössä todella kauan. Myös marsujen esittelysivujen kuvat tuli vaihdettua varmaan n. kuukausi sitten ja sainpa eilen myös tuon Marsujen koti-sivun kirjoitettua valmiiksi. Sivupalkissa näkyvät instagram-kuvatkin näkyvät ja päivittyvät taas sitä mukaan kun uusia kuvia tulee lisättyä. Oli jossain vaiheessa lopettanut toimimisen. Pientä hienosääntöä siis blogin puolella tapahtunut :)

Muuten arki rullaa marsulassa tuttuun tapaan. Muutama viikko sitten Bromus löysi itselleen kodin, jossa se saa vielä hiukan kasvaa ja sen jälkeen pääsee kastroitavaksi ja saa nauttia naisseurasta :) Alnus jäi vielä kotiin, mutta seuraavana päivänä siitäkin tuli kyselyä. Valitettavasti ongelmilta ei säästytty, kun olin kerennyt Alnuksen siirtämään yksin asuvan Jambon seuraksi, mutta kunnon tappeluhan siitä tuli! Ensin näytti siltä että selvittiin vain puremahaavoilla, mutta parin päivän päästä Alnuksen nivusiin oli muodostunut paise. Matkattiin siis Linnunmäkeen jossa määrättiin aluksi kipulääkettä ja antibiootit. Paise ei kuulemma ollut vielä niin selvä ja kyse oli enemmänkin turvotuksesta. Viikon päästä käytiinkin sitten uudestaan ja tällä kertaa turvotus oli laskenut ja paise muodostunut kunnolla, joten pääsivät sen rauhoituksessa tyhjentämään. Kipulääkitystä ja ab-kuuria jatkettiin ja paisealuetta putsailtiin viikon ajan. Eilen oli kontrolli ja ainakin kaikki mätä oli pysynyt poissa. Hiukan vielä kudosnestettä tuli ulos ja paise aukaistiin kunnolla vielä kerran, koska jos sen olisi nyt antanut umpeutua kunnolla, olisi kuulemma uusiutunut jossain vaiheessa. Eli vielä viikko jatkuu Alnuksella hoidot. Alnus pääsi kuitenkin illalla jo tutustumaan uuteen kotiinsa jossa hoidot jatkuvat. Me lähdemme mökkeilemään, joten pikkumarsun hoito olisi tullut todella vaikeaksi. Sen lisäksi uusi perhe oli jo saannut hurjan pitkään odottaa Alnuksen parantumista (odottavan aikahan on tunnetusti pitkä) ja ehdottivatkin, että voivat Alnuksen jo heille hoitoon ottaa. Parempi kaikin puolin siis näin :) Alnus tulee vielä seuraavalla viikolla meidän kanssa kontrolliin kun käydään Elvis-kissa kastroimassa ja sen jälkeen toivonmukaan voi jatkaa kasvamista isoksi pojaksi uuden kaverin seurassa ilman mitään ongelmia.

Nyt mietinnässä on vielä Jambon tilanne kun se joutuu yksin asumaan. Jossain vaiheessa se asui Kookan kanssa, mutta Kookan silmät kun tahtovat välillä nykyyän hiukan vuotaa, on sen parempi asua Hertan hellässä huomassa kun se aina ennenkin Kookan silmiä ja korvia nuoli <3 Muutenkin Kooka-papan on kivempi viettää vanhuusvuosiaan tyttöjen joukossa. Voi sitä hurinaa ja purinaa. Ensin mietin Jambon myymistä, mutta tällä hetkellä on kallistuttu enemmän kastroinnin puoleen. Toinen hurisija olisi ihan hyödyllinen tyttöjen sekaan, mutta mietitään vielä.

Mitäs muuta? Tytöt asuvat kaikki tällä hetkellä samassa laumassa ja alimmasta häkistä on otettu toinen pleksireuna pois ja tiloja jatkettu taikisaitauksella. Näin jatketaan vielä hetki, mutta jossain vaiheessa olisi tarkoitus taas jakaa tytöt pienempiin laumoihin. On kyllä ollut kiva seurata niiden laumakäyttäytymistä isommassa laumassa. Niin hauskoja! Tuo aitaus vaan on niin tiellä siinä suoraan häkin edessä, että pikkuhiljaa alkaa ärsyttämään papanoiden seassa kävely.

Me jatketaan lomailua! Ihanaa vihdoinkin viettää kunnon pitkää kesälomaa! Viime kerrasta onkin varmaan jo yli viisi vuotta. Kesät kun on aina mennyt töissä, ja korkeintaan viikon tai pari on saannut lomailla. Nyt nautitaan kuukauden lomasta ihan kunnolla! :)

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että oot päässyt kunnon kesälomalle! Mahtia! :D Mukavaa myös että Alnus voi paremmin. Rapsutuksia tein karvakamuille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tää kyllä mahtavaa :) Pistän rapsutukset eteenpäin.

      Poista