sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Orimattila 17.9.2016

Olin niin odottanut taas näyttelyihin pääsyä ilmoitettuani marsuja Orimattilan näyttelyihin. Ärsyttävästi kuitenkin aloin loppuviikosta näkemään painajaisia mm. sairaista marsuista (ja karanneista Simo-käärmeistä) ja perjantai iltana tuntui jo siltä ettei ehkä huonosti nukuttujen öiden jälkeen viitsi lähteä minnekään kun tänäänkin joutuu taas yövuoroon lähtemään. Babianan trimmasin pikaisesti illalla ja muuten valmistelin marsut vain sen verran että kehtaa mukaan ottamaan jos aamulla tulisikin lähdettyä. Kellon soidessa meinasinkin vain kääntää kylkeä, mutta jostain sain loppujen lopuksi energiaa nousta ylös, herättää tuon toisen puoliskoni ja pakata marsut autoon.

Pettiin oli ennalta ilmoittautunut vain 14 marsua, mutta paikalle ei saapunut edes sitä (meiltäkin jäi laiskuutta yksi ilmoitettu kotiin). Välillä pet-luokissa on harmittavan vähän osallistujia, nykyään jopa melko useasti. Omasta mielestäni pet-luokat ovat ehkä jopa vielä mukavempia kuin ulkomuodot, koska siinä saa ihan eri tavalla valmistella omat marsut ja voi helpommin pisteisiin vaikuttaa hyvällä ja tarkalla hoidolla. Toivottavasti siis osallistujamäärät nousevat taas jossain vaiheessa pet-luokissa :)

Näyttelyt meni meillä taas aivan loistavasti ja onneksi ei jääty kotiin nukkumaan! Babiana sai ulkomuodossa toiselta tuomarilta ensimmäisen sertinsä, toiselta taas ei mitään. Hirveästi en ollutkaan mitään odottanut, joten se serti oli ihan positiivinen yllätys :)

Petissä Kooka sai taas hurjasti kehuja ollakseen niin hyvässä kunnossa ikäisekseen. Vähän kiukutti, mutta saatiin kuitenkin 96p, kuma kunnosta ja PPM3! Babianallakin meni erittäin hyvin! Vähän rauhaton laudalla, mutta se ei vissiin tuomaria haitannut antaessaan tytölle 96,5p, kuman turkista ja omaksi yllätyksekseni oli jopa PPM2! Alchemillan arvostelua en kerennyt itse näkemään, mutta saatiin hyvät 95p. ja kuma pikkukohdista. Siis aika huippumarsuja! Toivotaan että pysyvät nyt näin kivassa kunnossa. Jossain vaiheessa (parin vuoden iässä) näistäkin varmaan tulee sellaisia löysiä pulleroita, mitä meidän marsulasta suurimmaksi osaksi löytyy ;) Ihan kivoja, muttei sellaisia jotka kahmisivat mitään sijoja pet-luokissa.


Sponsorina näyttelyissä oli Hankkija ja se näkyi palkinnoissa! Sijoittuneet saivat isot säkit heinää ja muuten jaettiin ahkerasti pieniä purupaaleja. Me tuotiin kotiin peräti viisi ProHayn heinäsäkkiä kun Almond'sin Lea lahjoitti meille omat palkintonsa, kun niitä ei oikein junissa raahata muiden tavaroiden lisäksi. Kiitos niistä! Hiukan kotona jännäsin, että saako nämä kaikki paalit nyt heittää menemään. Vuonna nakki ja keppi ProHayn heinä oli pelkkää silppua, jossain vaiheessa tämän jälkeen olen paalin tai pari ostanut, mutta laadussa ei ole ollut kehumista. Yllätys oli positiivinen kun kokeiluksi yhden paalin avasin ja sisällä oli vihreää, lehtevää ja jopa hyvän tuoksuista heinää. Ihan ulkonäöllisesti verrattavissa meidän tämän hetkisiin paaleihin. Nyt kelpaa mussutella! :) Noita 1 kilon purupaalejakin tuli sen verran että saa varmaan yhden kerran siivottua kaikki häkit. Siitä vaan muoveja repimään auki!

Myös Alnus bongattiin kaverinsa kanssa ensimmäistä kertaa näyttelyissä. Toivottavasti omistajaa nyt näyttelykärpänen puraisisi, vaikka päivät saattavatkin tuntua hiukan pitkiltä.

5 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihania tuomaroitavia :)

  VastaaPoista
 2. En muuten noista määristä tiedä, kun en enää marsunäyttelyissä juuri käy, mutta mitä itse olen ollut tuomaroimassa, niin todella vähän marsuja ollut kyllä. Paitsi silloin 2015 helmikuussa Eteläisissä, siellähän oli niitä se rapiat 40... :D Mutta muuten on aina se 10-15 marsua, mikä on kyllä tosi harmillista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itseasiassa oo ihan varma paljonko marsuja on pet-luokissa ollut, nyt näin jälkipäin ajateltuna, mutta ainakin arvosteluihin on omasta mielestäni mennyt kauemmin. Tuntuu että aikaa jää nykyään niin hurjan paljon jäljelle sen jälkeen kun kaikki marsut on arvosteltu, ennen kun palkinnot jaetaan ja pääsee kotiin. Tai ehkä tuomarit tuomaroi nykyään nopeammin? :D

   Poista
  2. Minä en tosiaan tiedä kuin nuo mitä olen itse arvostellut, kun en ole muuten seurannut määriä, mutta enpä ole SMY:n näyttelyissä ollutkaan hetkeen tuomarinakaan, ainoastaan PiNan ja EPJYn. Voihan se tietty johtua ihan tuomaristakin vaan, että marsuja on niin vähän... ;) :D

   Poista