sunnuntai 1. helmikuuta 2015

PiNan Talvinäyttely 31.1.2015

Pinan näyttelyt tulivat ja menivät ja mukavaa oli :) Vähän alkoi aika tuntumaan pitkältä, kun muut eläimet kuin marsut oli arvosteltu ja lähtenyt kotiin, mutta toisaalta ei me oltu kotona yhtään sen myöhempään kuin yleensäkään.

Jambo - 94,5p, kuma
Liski - 94p.
Limetta - 95p.

Limetta kurkunsyönnissä toinen :)
Limetta ja Jarnan ch-teddy Lumikki pariluokan ensimmäisiä!

Limppu sai myös Suskin koearvostelusta karkkipussin (omistajalle) ja miniporkkanapussin, koska olisi siinä ollut PPM1. Herkkuja kotimatkalle, nam!

Huonosti ei meillä mennyt, vaikka palkintoja ei kotiintuotavaksi hirveästi tullut. Sekä Limppulla, että Liskillä oli puunauskohdissa täydet pisteet ja Jambolla yksi kynsi suoneen leikattu (ootteko koskaan huomannut, että kun kääntää marsun selältään takaisin mahalleen niin ne jalatkin vaihtaa puolta?! Nimimerkillä, väsyneenä leikannut suoneen saman kynnen kaksi kertaa kun se pitkä kynsi vaihtoi paikkaa kun marsun käänsi :D ). Jambo sai kuitenkin kuman turkistaan, josta sai täydet pisteet, jee!. Pisteitä lähti eniten varmaan käyttäytymisestä, kun kaikki kolme olivat hurjan rauhattomia. Muuten meni siis juuri niin kuin olin ajatellutkin. Alkaahan tässä jo pikkuhiljaa oppimaan minkälainen sen hyvän pet-marsun pitäisi olla ;) Toteutus onkin sitten jo ihan eri asia. Mun ruipelot pikkupojat <3

Hampsterikin oli mukana ja silläkin meni juuri niinkuin olin aavistanutkin, eli ei niin hyvin :D Laiha, kuiva iho, tosi jännittynyt. Nyt tietää, mitä ruveta parantamaan ja ehkä sillekkin saadaan lisää massaa. Kotona se kiipesi iltaruokinnan aikana vielä syliin ja syötiin siinä sitten yhdessä herkkuja, jonka jälkeen se tyhjensi poskipussit mun syliin. Se häkissäkin aina täyttää posket, kiertää häkin pari kertaa ja tyhjentää posket siihen samaan ruokakippoon. Ja aina vielä just samaan kippoon josta ruoat on otettu :D (sillä on kaksi kuppia häkissä). On se niin hauska tyyppi!  Aina kun käden laittaa dunaan kiipeää se syliin, jos vain on hereillä <3

Loppupäivästä Liski tykkäsi, että kuljetuskopassa alkaa olla vähän tylsä kököttää! Jos sais vaikka herkkuja!

6 kommenttia:

 1. Mulla on pari kysymystä! Onko sulla ollut koskaan marsupoikuetta? Haluaisitko kasvattaa marsuja? Monissako marsunäyttelyissä oot ollut? Teetkö marsuaiheisia videoita? Tykkääkö sun marsut virikkeistä?

  Sulla on tosi kiva blogi ja sun tekstejä on tosi kiva lukea! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon!

  On syntynyt yksi poikue :) Lisää voit lukea tästä postauksesta jos kiinnostaa: http://piikkiporsas.blogspot.fi/2013/12/marsuvauvoja.html

  Jossain vaiheessa olin sitä mieltä, etten halua kasvattaa marsuja, mutta välillä haaveilen pienimuotoisesta lemon-kasvatuksesta. Ehkä joku päivä kun siltä tuntuu, tilaa on vähän enemmän ja on varaa pitää vähän isompaa marsulaumaa (tämä alkaa pikkuhiljaa olemaan kunnossa kun sain pari viikkoa sitten vakipaikan töistä eikä tarvitse enää miettiä onko niitä töitä vielä parin kuukauden päästä jos ei siis mitään erikoista tapahdu).

  Aikaisemmin kävin näyttelyissä pari kertaa vuodessa, viime vuonna melkein jokaisessa jos eivät ihan hurjan kaukana ollut. Harrastus johon jää koukkuun! Suosittelen kokeilemaan jos marsuja kotoa löytyy :)

  Youtubesta löytyy joitain videoita joita tänne blogiinkin pistän, piikkiporsas on käyttäjänimi siellä.

  Kyllä tykkää hurjasti virikkeistä! Meiltä löytyy vaikka millaista marsuille :) Yksi entisistä marsuista innostui jopa likaisista sukista joita oli lattialle jäännyt :D Kaikki uusi on hauskaa, vaikka aluksi saattaakin vähän jännittää :)

  VastaaPoista
 3. Hei onneksi olkoon työpaikan johdosta!
  Voi Jamboa! Nauratti tuo kynsiepisodi (vaikka osanottoni Jambolle), voin hyvin ymmärtää miten se tapahtuu :D mulla ei ole kauheen hyvä avaruudellinen hahmotuskyky kyllä muutenkaan..
  En muuten tajua miten voin lukea Liskin nimen koko ajan Läski :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Onneksi Jambo ei itse hurjasti suoneen leikkaamiseen reagoinnut, itse kirosin kyllä pariin otteeseen :D

   Haha! Voi toista :D Onneksi se sentään vielä on ulkomuodoltaan Laiha-Liski. Ehkä siitä vanhempana tuleekin Läski-Liski ;)

   Poista
 4. Maapähkinää, auringonkukansiemeniä ja proteiinia poskeen pikkuhampuusille, niin kyllä se siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Niitä vain ostamaan niin tullaan pyöreinä seuraavan näyttelyyn :)

   Poista