torstai 29. tammikuuta 2015

Superheinää!

Lauantaina olisi edessä taas PiNan näyttelyt. Tämän vuoden ensimmäiset. Hurjasti oon odottanut tänne pääsemistä, mutta pikkuhiljaa alkaa into hiipumaan kun mikään ei onnistu univelkojen takia ja tekisi vain mieli nukkua kunnolla koko lauantai. Oon tehnyt hurjasti iltavuoroja lähiaikoina, joten millään ei ole tällä viikolla päässyt aamuvuoron rytmiin. Puhumattakaan siitä, että sunnuntai iltana pitäisi aloittaa viikon yövuoroputki. Ehkä tästä selvitään kuitenkin.

Mukaan oli ilmoitettu kaikki paitsi Käpy. Tosin tällä hetkellä näyttää siltä että mukaan tulee vain Limetta ja pikkupojat. Kookalla on pari pientä rupea takapuolessa, jonka takia en viitsi mukaan ottaa (yhteiselo näyttää kuitenkin vielä sujuvan hyvin, enpä tiedä missä vaiheessa Kookaa on kiusattu). Hertallakin oli joku pieni haava pyllyssä ja on muutenkin ollut vähän outo. Maha on turvoksissa ja hiukan aristaa sitä koskettaessa. Syynä taitaa ehkä olla meidän edellinen heinäpaali joka oli vähän huonompi kuin mitä meillä on yleensä ollut. Sen enempää en asiaa aikasemmin ajatellut, mutta kun asiaa miettii niin jokainen on kyllä ehkä vähän nirsoillut heinän kanssa..

Tänään kävin hakemassa uuden paalin vähän sillä fiiliksillä,  että tuskin tämä on yhtään sen parempaa. Ulkona oli sen verran pimeää etten koko paalia edes nähnyt kun sen autoon tungin ja kotiin kuljetin. Kuinka väärässä sitä oltiinkaan. Näköjään tallille oli ostettu uutta heinää koska meillä ei koskaan ole ollut näin hyvää ja vihreää heinää. Ei ikinä. Ihan tuli tasajalkaa hypittyä onnesta kun sai tarjota tällaista laatuheinää marsuille. Ei meidän heinä koskaan huonoa ole ollut (paitsi ehkä tuo edellinen), mutta tää on jotain mahottoman hyvän näköistä. Marsutkin vaan syö, syö ja syö! Massut kuntoon! Ja oli muuten isompi paali kuin yleensä. Toivottavasti saadaan tätä jatkossakin.

Näyttelyistä vielä. Kaikki kolme on pesty ja kynnet leikattu. Huomenna sitten korvien putsausta ja tassunpohjien huoltoa. Pojat on kyllä just nyt tällä hetkellä kunnon pitkuloita kummatkin, eivätkä kyllä leveyssuunnassa kasva ollenkaan. Tosin ne onkin nyt siinä iässä. Limetta sen sijaan saa massaa lisää ja näyttää kyllä hienommalta päivä päivältä. Hartioitakin on tullut aavistus lisää. Jos Herttaan vertaa niin ei Limetta ole kyllä sinnepäinkään, mutta ei se huonokaan ole. Mä niin haaveilen että Limppu jatkaisi äitinsä jalanjäljissä petluokissa. Olis se niin hienoa :)

Hampsteri on myös ilmoitettu, mutta mä en vielä tiedä kehtaanko ottaa sitä mukaan. Se oli pari viikkoa sitten niin hieno ja karva kiilsi. Nyt se yhtäkkiä näyttää tosi ruipelolta ja karva ei ole niin hieno ja iho on kuiva. Enkä mä saa kynsiä leikattua ja hampaat sojottaa joka suuntaan. Missä meni vikaan? Tosin me yritetään vieläkin etsiä sitä sopivaa ruokintaa. Mä en vaan osaa sisäistää muuta kuin heinä, vesi, pelletti, tuoreruokintaa, mutta kun se hamsteri tarvitsee vähän muutakin. Ääh en tiedä, jätän kohta kaikki kotiin :D

Loppuun vielä vähän valituksia. Agrimarketista ei saannut pölkkyä joten mulle tarjottiin jotain uutta purua joka myyjän mukaan olisi vielä vähemmän pölyävämpää. No ei se siivouksen aikana pölissyt melkein ollenkaan, eikä ollut läheskään yhtä pienijakoista. Mutta  huonoa se on muuten. Häkit siivottiin pari päivää sitten ja nyt alkaa jo haiskahtamaan ja imukyky on huono. Meillä siivotaan yleensä kerran viikossa. Ja oli muuten kalliimpaa ja pienempi paali. Höh!

Ajatelkaa että Liski on huomenna jo 6kk! Vastahan se tänne muutti.

Kaikista kaunein!

5 kommenttia:

 1. Syrkkien kynsiä ei tarvi leikata. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ja nyt sä sen vasta sanot! Oon kaks viikkoo yrittäny leikata ja tällä hetkellä sillä on tyylin joka toinen kynsi leikattuna :D miks mä tykkään et luin jostain et niitä vois lyhentää ennen näyttelyitä? Turhaa työtä :D

   Poista
 2. Söpöliini-Limppu ja Liski :) Ääh saisinpa mäkin jostain hyvää heinää.. Tai siis tilasin nyt eläinkaupasta paalin syysheinää (tai ei se ilmeisesti ole edes mikään paali vaan jätesäkillinen), joka varmaan on ihan hyvää, mutta 30 euron hintaan, uaah. Ei oikein nappaa. Muuten siellä on syysheinää myynnissä puolen kilon paketeissa, mitä silläkin tekee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi eläinkaupan hinnat on kyllä huikeita, varsinkin jos on vähän enemmän marsuja. Mulla kestää tälle marsumäärälle tuo heinäpaali 3-4viikkoa (2e). Eläinkaupasta kun käy hakemassa hätävarapussillisen aina välillä niin ei ne 7-10e "isot" heinäpussit riitä kuin max. 3 päivää.

   Toivottavasti teillekin löytyy jostain kohtuu hinnalla herkkuheinää :)

   Poista
  2. Niinpä! Ois kiva jos pystyis ostamaan kesäheinää, mutta Jimmy on allerginen timotein siitepölylle. Meillä olis vielä talli vieressä, sieltä sais...

   Poista