perjantai 19. lokakuuta 2012

Vastauksia #3

Paremman tekemisen puutteessa päätin jo nyt vastata kysymyksiin, vaikka olin ajatellut säästää sen sunnuntai-illalle.

Mikä kamera sulla on? Kauanko olet kuvannut?
Kameranani toimii Nikon D90, joka on roikkunut mukana jo monta vuotta ja ehdottomasti tärkein tavara jonka omistan. Kuvauksen aloitin varmaan joskus vuonna 2005-2006 kun sain ensimmäisen oman digikamerani. Siitä asti on tullut kuvattua aktiivisesti, vaikka kuvaus painottuukin nykyään melkein vain marsuihin.

Miten yleensä totutat uudet marsusi vanhoihin?
Laittamalla uuden marsun vain häkkiin. Voin kyllä sanoa, että aina on tullut suunniteltua marsujen laittoa isolle lattia-alueelle jossa ne voisivat tutustua toisiinsa, mutta loppujen lopuksi en sitä ole tehnyt. Ei se meno siitä kuitenkaan ajoissa kerkeäisi rauhoittua ja rähinät alkaisivat varmaan uudestaan kun marsut joutuisivat uudelle alueelle (häkkiin).

Onko unelmamarsua? Jos on, niin minkälainen?
Huippuluonteinen ja kaunis self lemon! Sellainen sylimussukka, joka nukkuisi keskellä lattiaa pelkäämättä mitään, mutta joka kuitenkin jaksaisi riehua ja pomppia jaloitellessaan :)

Haluaisitko uusia marsuja tai muita lemmikkejä tällä hetkellä?
Ehkä en juuri nyt, mutta ehdottomasti sitten kun pääsen muuttamaan omaan kämppään :)

Onko näyttelytavoitteita?
Olisi kivaa jos joku marsuistani valmistuisi Eliittipetiksi joku kaunis päivä.

Miten päädyit aikoinaan marsuihin?
Oltiin perheen kanssa hankkimassa ensimmäistä yhteistä lemmikkiä talouteen. En muista miten me juuri marsuun päädyttiin, mutta sellainen perheeseen kuitenkin muutti. Ehdottomasti paras ratkaisu mitä koskaan ollaan tehty. Jo silloin kahdeksan vuotiaana jäin ihan koukkuun näihin otuksiin :)

Aiotko omistaa marsuja aina?
En ehkä ihan aina, mutta en kyllä häämötä loppua vielä pitkään, pitkään aikaan. Ehkä joskus vanhana mummona voin todeta olevani marsuton :)

Millä kameran asetuksilla kuvaat marsujasi?
Kuvaan nykyään aina manuaalilla. Parasta jälkeä saa kun jaksaa tutustua kameraan ja pystyy säätämään asetuksia juuri sellaisiksi kuin itse sillä hetkellä haluaa.

Voisitko joskus kuvitella kasvattavasi marsuja?
Ennen olin sitä mieltä, etten tahtonut kasvattaa marsuja, nyt en kuitenkaan ole asiasta enää ihan varma. Olisi hienoa ja kiehtovaa kasvattaa pienimuotoisesti lemoneita, koska ne ovat iskeneet minuun ihan totaallisesti. Eikä ole mitään yhtä suloista kun marsuvauvat. Tosin pelko siitä, ettei kaikki aina mene hyvin on melko suuri. Pari poikuetta haluan kyllä kuitenkin parin vuoden päästä ottaa, sillä minua kuitenkin sen verran kiinnostaa marsujen synnytys ja genetiikka. Sittenhän sitä näkee onko kasvatus se oma juttu vai ei.

Top 5 marsujen värit?
Lemon on ehdoton suosikki. Ei ole mitään kauniimpaa kuin kermamarsu punaisilla silmillä. Muita en sitten varmaan järjestykseen osaa laittaa. Cream on kaunis ja niitähän löytyykin jo kaksi kotoa. Rakastan saffronoiden punaisia silmiä. Ehdottomasti väri jolle sopii punaiset silmät parhaiten. Grey ja de white on myös suosikkeja. Aika lailla kaikki vaaleat värit :)

Top 5 marsujen rodut?
1.Self
2. Nonself
3. Crestilliset (eng. ja am.)
Pidän paljon sileäkarvaisista "perusmarsuista". Niillä tulee parhaiten esiin marsujen ihanat muodot :) Jaetulla neljännellä sijalla onkin sitten abessiinialainen, skinny, teddy ja rex. En todellakaan osaa päättää mikä noista olisi parhain. Eniten vaikuttaa niiden kohdalla kyllä marsun väri. Pitkäkarvaisista en hirveästi välitä, vaikka onhan nekin ihan suloisia parturoituina.

Olisiko kivaa jos olisi pinkkejä marsuja olemassa? entäpä turkooseja? :D
Olisihan se ihan jännää, mutta ehkä on pakko sanoa ei :P Tuli ihan tämä kuva mieleen :D

Sopiiko marsu ensinmäiseksi jyrsijäksi?
Itselläni marsu oli ensimäinen jyrsijä. Omasta mielestäni sillä ei ole suuresti väliä mikä ensimmäinen lemmikki on, niin kauan kuin jaksaa panostaa eläimeen ja hankkia tarpeeksi oikeanlaista informaatiota.

Lopuksi kuva uudesta "perheenjäsenestä". Siskon pieni Romeo. Ei kyllä asu meillä, mutta ei siskollekkaan ole kuin vain parisataa metriä ;)


6 kommenttia:

 1. Ihana tuo teidän banneri taas! Teetkö tilausbannereita ? Tai pientä maksua vastaan ? Vastaisitko blogiini :)

  VastaaPoista
 2. Kaipaan hieman vielä tarkennusta tuohon asetukset kysymykseen. Että olisiko sinulla muutamaa vinkkiä mitkä ovat aika tärkeitä marsuja kuvatessa? Kun nehän oat tosi vikkeliä niin esim rapsutuksisesta on aika hankala saada kuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! En mä tiedä. Ota PALJON kuvia ja käytä kuvaamiseen aikaa. Tärkeää on myös, että on paljon valoa, ikkunan lähettyvillä kuvaaminen auttaa jo paljon. Ja jos esim. haluaa juuri rapsutuksista kuvia, niin saa kyllä istua kamera valmiina ainakin sen tunnin, kokemusta on ;) Jos taas haluaa marsujen pysyvän paikallaan on herkut hyvä apu. Sillä saa myös ilmeitä paremmin esiin, kun heiluttaa vaikka kurkkua nenän edessä. Jos on mahdollista kannattaa kysyä jotain auttamaan. On paljon helpompaa jos kurkunheiluttajana (:D) toimii joku toinen ja itse voi keskittyä pelkästään kuvaamiseen.

   Poista
 3. Ihana tuo "saffronoiden". :D En tiedä onko ihan puhdas kirjoitusvirhe, mutta itse taivuttaisin "saffroneiden". :D

  VastaaPoista
 4. laitoin sulle säpöön viestiä :)

  VastaaPoista