sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuosi 2017

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika kirjoittaa menneestä vuodesta ja ehkä tulevastakin kuten aina ennenkin. Vuosi 2016 oli itselleni ainakin marsuilun ja muidenkin asioiden kannalta raskas ja melko synkkä, eikä edelliselle vuodelle vuosikatsausta tullutkaan. Mutta nyt on aika taas kirjoittaa!

Vuosi alkoi uudessa kodissa yrittäen jättää viime vuoden murheet taakse. Se onkin onnistunut paremmin kuin hyvin kun marsujen kanssa oleminen pitkästä aikaa rupesi tuntumaan taas kivalta. Tämän vuoden aikana ollaan kuitenkin saatu käydä eläinlääkärissä ihan liian monta kertaa, vähintään joka toinen kuukausi. Välillä jopa viikon välein. Rahaa on kulunut marsuiluun enemmän kuin koskaan, ja voin myöntää että suurimmaksi osaksi myös ihan turhaan. Se ei kuitenkaan haittaa, koska näin on rauhoiteltu myös omaa mielenrauhaani. Toivottavasti nyt ollaan siinä pisteessä että seuraava vuosi tulee olemaan suht normaali marsuvuosi.

Surua ja luopumistakin on kohdattu. Keväällä päätettiin päästää pikkuinen Callisia paremmille porkkanamaille purentavian takia. Niin kauan odotettu pieni pew <3 Myös vuoden aikana on kolme aikuista marsua Martta, Milla ja Jambo muuttaneet uusiin koteihin. Haikeaa, mutta onneksi kaikki kolme pääsivät tutuille ihmisille asumaan. Nyt ihan lähiaikoina jouduttiin vielä sanomaan hyvästit Hertalle, joka oli kyllä vaikeinta koko vuotena. Marsulan kiistaton kuningatar on poissa.

Myös hyviä asioita on marsulassa tapahtunut! Saatiin uudet hienot häkit marsuille heti alkuvuonna. Me ollaan pitkän näyttelytauon jälkeen päästy taas mukaan ja mitä piristysruiskeita arkeen marsuntäytteiset päivät ovatkaan olleet! Myös hyvät tulokset ovat lämmittäneet mieltä, en todellakaan ajatellut että palattaisiin mukaan tällaisin tuloksin! Marsulaan ollaan saatu:
10 × PPM-sijaa (eliittikorttia)
1 × BIS4
6 × serti
Nämä ovat riittäneet saamaan yhden uuden valion, kaksi uutta eliittipettiä, yhden mega-eliittipetin sekä kaksi sijaa vuoden pet-voittajista. Ihan huippua!

Loppuvuodesta päästiin nauttimaan vuoden ainoista poikasista. Tarkoitus oli myös astuttaa alkuvuodesta muutama naaras, mutta kaiken stressin keskellä niistä haaveista luopuminen oli paras vaihtoehto.

Meille muutti myös vuoden aikana kaksi oikein ihastuttavaa marsua Almond's marsulasta, Nasu ja Ivan. Perheenlisäystä on tullut myös Elmeriina-kameleontin myötä ja alkustressailujen jälkeen sekin on vihdoinkin kotiutunut uuteen kotiinsa. Niin huippuhauska tyyppi <3 Kissat ovat voinneet hyvin, muutamaa ripulitapausta lukuunottamatta ja herättävät meidät joka aamu rakkaudentäytteisillä kehräyksillä <3

Vaikka näin tekstin muodossa vuosi ei ehkä näytä mitenkään erityisen hyvältä, on se omasta mielestäni ehdottomasti parempi kuin edellinen vuosi. Se olikin tavoite tälle vuodelle ja se on ehdottomasti tavoitettu.

Vuodelle 2018 toivotaan terveitä marsuja ja vähemmän eläinlääkärikäyntejä. Stressailun voisi jättää marsujen osalta vielä vähän pienemmäksi ja vaan nauttia. Näyttelyissä tullaan tottakai käymään mahdollisuuksien mukaan ja toivotaan että marsulassa kasvaisi tällä hetkellä uusia tähtösiä. Ainakin kaksi poikuetta on suunniteltu seuraavalle vuodelle jo valmiiksi ja toivon todellakin että kaikki menisi hyvin.

Toivottavasti teidänkin vuosi on ollut juuri niin hyvä kuin olitte toivoneetkin ja seuraava vuosi olisi vähän vielä parempi <3 Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti