perjantai 8. huhtikuuta 2016

Arkikuvia

Vihdoinkin otan itseäni niskasta kiinni ja kirjoitan postauksen, joita mieluiten muidenkin blogeissa luen, eli ihan vain arkikuvapostauksia :) Kuvia on kerääntynyt muutama koneelle, mutta blogiin asti en niitä ole saannut. Mukana on vähän vanhempia kuvia ja sitten eilen ilta-auringon paistaessa räpsin muutaman häkin siivousten jälkeen. Ihana kevät! Nyt siis luvassa huippusuloisia marsumahoja ja neniä <3
 
Käpymussukka<3

Käpy ja sen naiset.


Aina pitää muistaa kaveria pussata <3

Juho on ehdottomasti se joka nykyään roikkuu eniten häkinreunalla. Jos edes pari rapsutusta saisi.


Paljon Käpykuvia, mutta siitä oli niin helppo ottaa ihania mahakuvia kun tuossa reunalla aina ihmetteli, että mitäs ihmettä siinä kuvailet, kun ruokaakin voisi tuoda! Näistä kuvista voi myös huomata, että meillä oli kokeilussa hamppukuiviketta. Agrimarketistakin Hankkijaltakin kun nykyään saa ostettua, niin päätin purujen sijaan ottaa tätä pari paalia kokeiluun. Ainakin tämä Hempbedin hamppu oli aikamoinen pettymys. Tuotteeseen oli lisätty eukalyptusta tuomaan raikasta tuoksua, mutta haju oli niin voimakas, että kun kaikki häkit oli siivottu oli itselläni sen jälkeen päänsärky. Eukalyptuksen haju väheni kyllä kun oli häkeissä vähän aikaan ollut, mutta koko asuntoon jäi leijailemaan mieto hampuntuoksu, joka sai tuon toisen puoliskoni ensimmäistä kertaa toteamaan, että marsujen häkit haisee. Tämän lisäksi rakastan purujen vaaleaa väriä ja hamppuhan on tunnetusti tummempaa. Tämä sai ainakin itseni jo parin päivän välein siistimään häkkejä, koska näyttivät tumman värin takia likaisilta, vaikka eivät nyt ehkä niin likaiset silloin vielä olleet. Sitä riemun määrää kun sain purut takaisin ja vaaleutta taas tuonne marsujen jalkojen alle :) Plussaa kuitenkin pölyttömyydestä. Hampsterilla on kuitenkin loppuhamput vielä käytössä. Vähän hampun tuuletusta (säkki auki) ennen häkkiin laittoa ja toimii tuossa okein hyvin, eikä hampun ominaishajukaan leviä minnekkään. Hampsteri tykkää ja kaivelee innoissaan :)

Limppu makoili ilta-auringossa kun tulin häiritsemään.Puhtaat häkit, ihanat marsut ja keväinen ilta-aurinko <3Paras Limppu <3

Babiana ja Bambusa. Livenä nämä erottaa toisistaan hyvin, tästä kuvasta en osaa sanoa kumpi on kumpi :DPikkulapset kasvavat hurjaa vauhtia. Hurjan kesyjä tyyppejä ja hakevat herkkuja jo suoraan kädestä. Pari kertaa ovat saanneet käydä jo lattialla juoksentelemassa, ja voi sitä vauhdin määrää! Pikkumarsun elämä on vaan niin mahtavaa! Näistä Bromus on ollut alusta asti se kaikista hassuin. Jo heti ekana päivänä se päätti että isommat saffronit on kivempia ja nukkui niiden seurassa, käyden Helmin mahan alla aina vain ruoka-aikaan. Tämä kuitenkin jossain vaiheessa vähentyi ja alkoi hengailemaan omien sisaruksiensa kanssa. Ensimmäistä kertaa lattialla ollessaan se kiipesi herkkujen perässä suoraan syliin, muiden pikkuisten tutkiessa paikkoja muualla. Siinä se taisteli omasta herkustaan Limpun ja Hertan välissä, jotka eivät rapinoita kuulleessaan enää väistä mitään tai ketään. Tästä siis huippulemmikki jollekin <3 Myös lemontytöt hakevat omat herkkunsa, ei ehkä yhtä vaativasti ja rohkeasti kuin pikkuveli ;)

13 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä niin kivan näköistä! :)

  Itse myös kannatan purua, vaikka tuota hamppua jo pidemmän aikaa mainostettu ympäriinsä netissä, niin eipä ole silti tullut kokeiltua. Minkäs hintasta agrissa hamppu? Ei oo vielä tainneet kauaa sitä myydä, kun ei ole omaan silmään siellä vielä osunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   On juu melko uusi juttu. Kotisivuilta oli tuo hamppu otettu pois jossain vaiheessa, mutta nyt lisätty uusi hamppumerkki? (Ei näytä enää Hempediä olevan). Hintaa en tarkalleen muista, mutta olisiko ollut jonkun 13-14e liikkeessä. Isompi määrä netin kautta halvempi. Nyt näyttää kotisivuilla ainakin nuo isommat erät olevan 8,50e/paali, joten alentaneet vielä enemmän. Voihan olla että tämä uusi(?) on parempaa tai esim. Hamppukaupan hamput parempia kuin mitä ite tuli kokeiltua, mutta itse taidan tuon vaaleuden takia pysyä ihan puruissa. Tulee halvemmaksi jo isompi paali, ja kestää kauemmin kun ei kokoajan ole vaihtelemassa melkein puhdasta hamppualustaa pois.

   Poista
 2. En kestä! kuinka ihania arkikuvia <3!
  Mulla on hamppua nyt tassunpohjien kunnon/pölyttömyyden vuoksi kokeilussa, mutta en ole kyllä huomannut sillä olevan vaikutusta ihon kuntoon. Tuntuu, että hamppua kuluu hieman enemmän kuin purua ja siivoaminen on hieman työläämpää, koska huonomman imukyvyn takia pissat leviävät lähes koko laatikon pohjalle kun purussa jäävät läikiksi (mä yleensä siivoan vain papanat ja pissakohdat pois enkä ota kaikkea kuiviketta veks). Papanatkin tuntuvat jäävän herkemmin hampun pinnalle kuin purun, johon ne uppoavat, ilmeisesti koska hamppu tiivistyy aika kovaksi käytössä. Saan olla koko usein heittämässä heinää päälle ettei marsut joudu kulkemaan sotkussa. Taidan vaihtaa takaisin puruun jahka tämä satsi loppuu. Pölyttömyys on kyllä kiva, mutta muut asiat painaa ehkä sittenkin enemmän vaakakupissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mielenkiintoista lukea muidenkin kokemuksia :) Melko vaihtelevia mielipiteitä näyttää ihmisillä olevan hampun suhteen. Tuo onkin ihan totta, näin jälkeenpäin ajateltuna, että papanat jäivät tuohon hampun päälle helposti, eikä piiloutunut sekaan, kuten purujen kohdalla. Ehkä osasyy siihen miksi tuntuu että likaantui nopeammin.

   Poista
 3. Voi että mun niin tekis mieli tulla teille ja ostaa vaikka kaikki sun marsut, mutta kun ei äiti anna kotiin enempää kuikuttimia ottaa:( Mutta aivan ihania pörrelöitä!!!!! Pus pus! <3

  -Sanni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kaikki eivät kylläkään ole, eikä tule olemaan myynnissä ;D Sellaista se on kun asuu vanhempien luona, eikä sille oiken voi mitään (ollut samassa tilanteessa). Sitten kun pääsee pois muuttamaan niin ainakin tietää onko vielä kiinnostusta ja jaksamista isompaan eläinmäärän kun joutuu pitkään ja hartaasti miettimään/odottamaan :)

   Poista
 4. Meillä käytetään aina Hamppukaupan hamppua, ihan hyvää se on mun mielestä ollut:) Itse en vaan jostain syystä tykkää purusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hamppu vaikuttaa olevan sellaista, että joko siitä tykkää tai sitten ei tykkää. Onneksi vaihtoehtoja löytyy paljon, ja jokaiselle marsuharrastajalle löytyy omaan makuun sopivia kuivikeratkaisuja :)

   Poista
 5. Ihania kuikuttimia! Käyppäs eidänkin blogissa?

  VastaaPoista
 6. Ihania kuikuttimia! Käyppäs eidänkin blogissa?

  VastaaPoista
 7. Sulla on ihania marsuja <3 Olisiko sulla jotain vinkkejä, että miten saa marsujen häkkiä vähän viihtyisämmäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mulla on kyllä valitettavasti todella tylsät sisustukset tällä hetkellä häkissä. Mökkejä ja tunneleita, ei muuta. Hyviksi on todettu erilaiset tasot ja riippukeinut. Myös pehmeät pedit ja pyyhkeet on meillä suosiossa silloin kun niitä käytössä on :)

   Poista