maanantai 9. maaliskuuta 2015

Vähän kuulumisia ja turhaa höpötystä

Nyt alkaa kaikki tavarat olemaan paikoillaan, vihdoinkin! Eilinen päivä vietettiin Ikeassa, Lahden näyttelyiden sijaan. Niin olisi tehnyt mieli jälki-ilmoittaa, mutta ehkä ihan hyvä näin. Marsuille Ikeasta mukaan tuli uusia putkia, kun vanhat heitin suosiolla pois. Yritin myös katsoa jos olisin löytänyt sopivaa vaatekaappia, tai muuta valmista ratkaisua häkiksi, mutta mikään ei sopinut meidän mittoihin. Hurjasti en haluaisi nykyisestä häkistä pienentää ja syvyys oli kaikissa maksimissaan 60cm. Sellainen 70cm tuntuu tällä hetkellä sopivalta marsujen kannalta (nykyinen 80cm), jotta pääsevät ohittamaan toisensa hyvin. Siivous saattaa tietenkin vaikeutua kun joutuu takanurkkiin kurotella, mutta tahdon marsujen häkkiin myös leveyttä enkä vain pituutta.

Koska mitään valmista ei tule löytymään mitoilla joita itse haluaisin pitää häkki rakentaa alusta asti itse (tietenkin apuvoimien kanssa). Selvä kuva tulevasta häkistä on jo päässä, mitat ja muut pitäisi vain saada vielä paperille. Kerroksia tulee olemaan neljä. Jokaiseen kerrokseen kaksi marsua ja yhteen kerrokseen säilytystilaa ja hamsteri. Leveyttä 70cm ja pituutta 200-250cm (varmaankin vain tuo 200cm, mutta isommastahan voi aina haaveilla). Etuseinät pleksiä. Mulla on siisti kuva häkistä mielessä, katsotaan onko sen toteuttaminen edes mahdollista. Ja varmasti tulee rahaakin palamaan. Katsotaan mitä tästä tulee.

Yläkerran asukkaat asuvat nykyään pareittain. Käpyä ärsyttää Kooka ja Hertta. Kooka silloin kun se välillä hurisee tytöille ja Hertta koska se ei tahdo miesten antaa pomotella itseään. Hassua miten nämä miehet ovat muuttuneet kastraation jälkeen. Huligaani Kookasta on tullut oikea nössö ja Käpy on nyt niin itse pomoa vaikka on aina ollut se jota pomotellaan. Saavat nyt kermapossut sitten olla pomoja omissa yksiöissään, Käpy huristelee Limetalle ja Hertta pitää Kookan aisoissa. Ainoa joka ei vaikuta tyytyväiseltä on Limetta, joka ei tahdo ymmärtää minne loput kaverit katosivat ja hyppii mökkien katoilla etsien kavereitaan.  Kooka vaikuttaa tyytyväiseltä kun saa 100% Hertan huomion ja pusut korville, silloin kun matami on sillä tuulella.

Saffronpojat ovat saanneet hurjasti istua yhdessä sylissä. On ne vaan niin hauskoja ja hurjasti kasvaneet. Kummatkin kohta jo kilon! Päivänvalossa (ihanat isot ikkunat!) näiden sahramipullien väri on niin hurjan nätti, ettei niiden ihastelua voi lopettaa. Nyt illalla väri on taas vähän "tylsä", vaikka niin se taitaa olla jokaisen kohdalla kun mitään ei tahdo nähdä :D

Kaverin peppu on paras peppu!
Entä Hampsteri? Hampsteri voi hyvin ja on ehdottomasti jokaisen vieraan lemppari nykyään. Se onkin saannut hengailla monen sylissä tänään. Jopa äiti uskalsi ottaa tytön syliin ja hurjasti ihasteli. Oli jopa sitä mieltä, että kyllä Hampsterin pitää vähän päästä lattialle vipeltelemään, kun on kokoajan niin menossa. Arvaatte varmaan kuka sen joutui lopuksi sohvan alta suostutella pois pähkinöiden avulla? :D On se vaan niin hauska otus omalla tavallaan. Aina vastassa nenä heiluen <3

(Pakko vielä mainita kuinka mahtavat vanhemmat mulla on (varmaan jo sadas kerta). Vaikka ne kuinka aina on sitä mieltä että näitä elukoita on täällä liian paljon ja sitten tuli hankittua vielä hamsterikin niin on ne tässäkin harrastuksessa niin mukana omalla tavallaan. Häkkisuunnittelun alettua on sieltäkin tullut paljon hyviä ehdotuksia. Parasta on ehdottomasti kommentit jotka ovat olleet tyyliin "Pitäisikö häkin olla vähän isompi", "Kyllä tuollainen häkki on hieno, mutta eikö se ole vähän liian pieni?". Kyllä ne näistä tykkää <3 Iskäkin "Etkö sä lähdekkään Lahteen? Ootko nyt varma ettet lähde? Kyllä sun ehkä pitäis lähtee!" :D)

9 kommenttia:

 1. Mä löysin Biltemasta tämmöisen meidän firman tavaroille viime syksynä http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Sailyttaminen/Sailytys-hyllyt/Sailytyshylly-877601/ Tulin sitä kasatessa miettineeksi, että aaltomuovilaatikot tonne, niin se olis tosi hyvä marsuille. :D Hyllyvälit on täysin kasaajan itsensä päätettävissä, joten sinne sais helposti rakennettua isojakin tasoja pinta-alaa lisäämään. Ei se nyt kaunistus ole, mutta jos itse olisin tarvinnu lisää häkkejä, ni tossa olis ollut seuraava potentiaalinen vaihtoehto. Kasatessa tuntui vähän hepposelta, mutta on mulla siinä päällä varmaan 700kg tavaraa, että kyllä se ainakin kestää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis sun tapauksessa noita vois olla kaksi vierekkäin. :D

   Poista
  2. Mä oon itseasiassa kattonu kans just tota! Mä tykkään että se on metallia (tietenkin pitäisi maalata, väri ei oo hyvä), mutta tuossakin syvyys on vain se 60cm. Pituuttahan yhdessä olisi mukavasti, mutta koska mun marsut on niin pilalle hemmoteltuja niin pitäisi tietenkin olla kaksi, mutta minne sitä tunkee 320cm häkin? :D Jos ei sitten L-kirjaimen muotoiseksi pistä, mutta sekin tekee tiukkaa, kun sohva taitaa ottaa vastaan. Ja hyllyjäkin tarvis vissiin sen yhden lisää. Muuten voiskin olla passeli!

   Poista
 2. Kuin painavia sun marsut on? Mun marsut painaa n.1 kg ja ne on uroksia. Onko ne lihavia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, Meillä vaihtelee paljon painot marsusta riippuen. Kooka (2 1/2v. uros) painaa n. 950g ja on sen normaalipaino, kun taas Hertta (2v. naaras) painaa melkein 1200g olematta vielä liian iso. Muut ovatkin sitten siinä välissä. Riippuu hurjasti marsusta mikä paino on kenellekkin sopiva ja nykyään tuleekin ennemmin seurattua miltä marsu tuntuu kädessä kuin seurattua vaa'an lukemia. Eiköhän marsusi ole ihan sopivan kokoisia, vaikka näin netin välityksellä on vaikea sanoa :)

   Poista
 3. Oon samaa mieltä tosta häkkien leveysasiasta! Meilläkin tykätään päästä näin uudessa laumatilanteessa välillä ohittamaan toiset mahdollisimman kaukaa, ja tosiaan tuntuu, että 60 cm on silloin liian vähän leveyttä :D nää ei riitele tai mitään, mutta kai se johtuu siitä, että yritetään olla kohteliaita ja olla astumatta toisten varpaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos häkki olisi tyhjä niin mahtuisi hyvin ohittamaan, sitten kun aletaan lisäilemään mökkejä ja muuta niin se "ohituskaista" pienenee heti ainakin sen 20cm. Jos olis helppo siivota ja olis tilaa niin mulla olis varmaan neliön muotoinen häkki (2x2m) :D

   Poista
  2. Niin mullakin, se olis parasta tilankäyttöä! Mut ei oikein oo mahollista kun lattialle en aio aitausta laittaa.

   Poista