lauantai 14. kesäkuuta 2014

Paiseita


Kooka nauttii rapsutuksista ja herkuista paiseen tyhjennyksen jälkeen.

Keskiviikkona oli tarkoitus käydä eläinlääkäriä moikkaamassa, mutta tälle tulikin joku kiireellinen leikkaus juuri silloin joten mentiinkin vasta seuraavana päivänä. Ei päästy meidän omalle lääkärille joka Kookaa on nyt hoitanut, mutta kävi kyllä kuulemma myös tarkastamassa marsun. Eli Kooka raukka jouduttiin taas rauhoittamaan toimenpiteen ajaksi. Oli kuulemma ollut todella iso paise ja tavaraa oli tullut ulos ihan pursuamalla. Maanantaina olisi sitten taas kontrolli. Hyvä niin, sillä en ole varma olenko sitä onkaloa saannut kunnolla huuhdeltua ja tyhjennettyä. Mitään sieltä ei tahdo tulla ulos, mutta se on kuitenkin vähän kova ja turvonnut. Turvotus voi tietenkin kyllä johtua ihan vain siitä kaikesta puristelusta ja tyhjentelemisestä. Maanantaina olisi sitten vissiin seitsemäs käynti lääkärissä Kookan kanssa. Kastraation, jälkihoitoihin ja lääkkeisiin on mennyt noin 350 euroa (paikka on muutenkin jo vähän hintavampi, mutta muuallekkaan en vielä ainakaan tämän asian kanssa ole uskaltanut ja muille eksoottisempiin eläimiin erikoistuneille lääkäreille matkaakin alkaisi jo olemaan turhan paljon). Nyt oikeasti kaikki peukut, varpaat ja tassut pystyyn, että Kookan paiseet eivät palaa.

Muuten Kooka on ollut suht kiltti hoitaessa. Tai no se roikkuu hampaillaan kaulakorussa ja nakertelee sitä silloin kun sattuu. Yrittää epätoivoisesti kuristaa omistajansa :D Noei, ymmärrettävää se on ettei se paiseiden tyhjentäminen ja huuhtominen mukavalta tunnu. Ja niin kauan kun ei sormesta nappaa niin roikkukoon korussa. Hoidon jälkeen aina hurjasti herkkuja ja rapsutuksia. Pari pusua suostuu sekin sen jälkeen vielä omistajalleen antamaan <3

4 kommenttia:

 1. Kannattaa seuraavalla kerralla vinkata, että oliskohan tässä jo mahdollista saada ilmaista hoitokertaa, kun ei ihan ole mennyt suunnitelmien mukaan. Paiseet on ikäviä kyl. Meidän toistaiseksi ainoa marsun kastraatio oli samanlainen tarina. Useampi kerta eläinlääkärillä, paiseet molempiin leikkaushaavoihin, molemmat antibiootit ja pidennetty kuuri myös kipulääkettä, kun ronkittiin ja puristeltiin ja huuhdottiin. Kolme viikkoa meni ennenkun parani. Stressiä lisäsi pikkuisen se, että siinä oli kaikki joulun ja uuden vuoden kiinniolopäivät välissä, jos olis jotain kiireellistä tullut.
  Tsemppiä Kookalle. Kooka on ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no siis niitä ilmaisia hoitoja kyllä riittää, onneksi! Kolmesta kerrasta oon joutunut maksamaan, joista yksi se itse kastraatio. On vaan niin hintava paikka. Jos jostain löytyisi hyvä mutta halvempi niin kyllä sielä tulisi käytyä. Ja tätä menoa myös täytyy. Muuten on kyllä niin ihana ja mukava paikka, ettei edes tekisi mieli vaihtaa. Meidän kissakin kävi leikkauksessa samaisessa paikassa ja ainoastaan sille tuli jo hintaa tuplasti mitä Kookaan on nyt mennyt. Hintavaa, mutta hyvää. Niin harmillista!

   Kooka on <3 Tuolla se hurisee niin onnellisena tytöille häkin siivouksen jälkeen, ettei mitään rajaa. Kyllä on niin paras ratkaisu sen kannalta ollut tämä kastrointi :)

   Poista
 2. Minusta tuo on jopa noihin käyntikertoihin verraten aika halpaa! Meillä maksoi pelkkä virtsakivileikkaus ja sitä edeltävä arviointikerta aavistuksen vajaa 400 euroa. Tosin paikka olikin suomen paras, mutta silti! Tosi söpö tuo Kooka, pikaisia paranemisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta hyvin onnistunut kastraatio ilman jälkiongelmia maksaa useinmiten siinä 100euron paikkeilla, ainakin mitä netistä oon lukenut, joten siihen verrattuna alkaa olemaan jo hiukan kalliimpaa. Itse kastrointi maksoi meillä jo melkein 200e.

   Kooka kiittää kehuista :)

   Poista