maanantai 9. syyskuuta 2013

Käpy sairastaa

Lauantai-aamuna löytyi häkin nurkasta pieni väsynyt Käpynen, karvat pystyssä. Se oli jossain vaiheessa pudottanut yläetuhampaansa, varmaankin tappeluiden merkeissä, eikä ollut pystynyt itse syömään joko mitään, tai ihan vähän viime illan ja yön aikana. Pieni mies ei aluksi tahtonut/jaksanut syödä mitään kun sitä yritin tukiruokkia ja meinasi jo hiukan paniikki iskeä. Kyllä se sitten hetken päästä alkoi itse mussuttamaan pellettimössöä. Se aristi myös hiukan kylkeään, josta paljastui iso, hiukan märkivä haava. Yök! Olin jo niin toivonut, että kaikki tappelut ja rähinät olisivat jo ohi kaikkien marsujen osalta (ainakin suuret tappelut), mutta näköjään ne tuli taas takaisin :( Oon jo niin kyllästynyt kaikkiin katkenneisiin hampaisiin, repaleisiin korviin, rikkinäisiin silmiin, karvattomiin takamuksiin, paiseisiin ja haavoihin, katkenneisiin koipiin.. Mitäköhän listasta vielä puuttuu.. Mikseivät mun marsut voi selvittää välejään rauhallisemmin. Pitääkö se kaveri oikeasti syödä?

Viikonloppu onkin mennyt Käpyä ruokkiessa ja haavoja putsatessa. Käpyä ärsyttää ja kutittaa kyljen haava hirmuisesti ja se on pari kertaa repinyt sen auki, niin että veri vuotaa. Paino on laskenut huimasti viime punnituksesta, ja toivotaan että se alkaa nyt pikkuhiljaa nousta takaisin kun saa ruokaa. Käpy syö jo vähän itsekkin, mutta hitaasti. Pari milliä on kasvanut hampaista takaisin. Se on kuitenkin vähän masentunut ja kököttää häkin nurkassa. Ei uskalla liikkua ison pahan Kooka-marsun nähden. Kookakin pitää huolen ettei pikkumarsu varmastikkaan nouse kapinaan. Vielä en niitä ole erottanut, koska toivon että jos tuollaisen tällin jälkeen olisi selvää kumpi on pomo ja voisivat pian jatkaa sitä sopuisaa elämää. Tyhmät marsut eivät siedä toisiaan tällä hetkellä, mutta jos toisen ottaa häkistä niin alkaa hirveä huuto kaverin perään. Jos meno ei normalisoidu, en enää tiedä mitä teen. Ehkä kastroin koko konkkaronkan. Niin kyllästyttää kaikki tappelut. Ehkä olisi vain pitänyt silloin vuosi-kaksi sitten tyytyä kahteen marsuun..

Ihan pilalle ei marsuiluin osalta tämä viikonloppu kuitenkaan ole mennyt. Matkasin lauantaina Nordiciin hakemaan uutta asukkia, josta on jo tullut pari vuotta haaveiltua. Jep, tänne muutti vihdoin lemon Almond's-marsulasta. Että osaa olla nätti! Ja mitkä ihanat vadelmanpunaiset silmät <3 Tästä kaunokaisesta lisää sitten myöhemmin. Muuten ei Nordic-reissu mennyt ihan kuten olin suunnitellut. Olin toivonut edes saavani ihastella muiden hienoja marsuja, mutta hätä kotona kököttävästä Kävystä oli lopuksi niin suuri, että tuli vain napattua marsu kainaloon ja matkattua takaisin kotiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti