lauantai 11. toukokuuta 2013

PiNa, Lempäälä 11.5.2013

Yleiskunto 23/25 Vasta baby, saisi olla isompi ikäisekseen
Käsiteltävyys 16/20 Vähän villikko
Turkki 14/15 Elastinen, puhdas
Kynnet & tassunpohjat 10/10 Hyvät
Rasvarauhanen 9/10 Puhdas
Hampaat 5/5 Puhtaat
Korvat 5/5 Puhtaat
Silmät 5/5 Kauniit
Yleisvaikutelma 5/5 Äänekäs ipana
Yhteensä 92/100

+ KuMa, lupaava nuori :)

Kävyn kanssa matkattiin siis 2,5h kohti Lempäälää ja takaisin. Voin kyllä sanoa, että harkitsin moneen otteeseen aamulla jääväni kotiin, mitä järkeä lähteä yhden marsun kanssa noin kauas? No eihän siinä ollutkaan, mutta hauskaa oli ainakin (ainakin kotimatkalla) :) Käpy oli hieno ja oikein mussukka, mitä nyt kaikki jännät hajut tuomarin käsissä sai jalat vähän vipattamaan joka suuntaan.

Lempäälä oli kiva paikka ja sinne ollaan varmasti lähdössä uudestaankin, toivottavasti silloin useamman marsun kanssa jo matkan takia. Kaikki hienot kerrostalot ja vihreät pellot, niin ihanaa! Sanoin kaverille, että sinne jonnekin tahdon muuttaa. Oli kyllä maisemat niin mun makuun :)

Jaa.. Miksi vain Käpy? Koska Kooka on ollut ihan järkyttävä! Edellisenä iltana se puri äitiä niin, että veri roiskui. Aamulla kun olin pistämässä Kookaa kuljetuskoppaan se nappasi sormesta kunnolla kiinni ja ennen kuin sain sen minnekkään pistettyä roikkui se jo toisessa sormessa. Eikun marsu takaisin häkkiin ja haavoja pesemään. Jännää paljon verta niin pienistä haavoista tuleekaan. Sinne häkkiin se Kooka sitten jäi.

En ymmärrä mikä sille on tullut?! Se maisteli sormia jo ennen hoitoon menoa ihan hirveästi, muttei koskaan ole purrut noin kovaa. Välillä näykkäissyt. Hoidossa se oli oikein mussukka. Kävin keskiviikkona moikkaamassa marsuja ja Kooka oli niin tyytyväinen antoi silittää ja koskea miten vain. Vääntää ja kääntääkin sitä sai, vaikka miten päin. Kotona siitä tuli taas kahta kauheampi. Nyt illalla sitä sylittelin ja vääntelin ja kyllä se yritti näykkästä heti jos ei miellyttänyt. Mikä sen on? Eikö se vain viihdy täällä? Stressaantuuko se jostain? Marsuista kalterin toisella puolella? Kissasta (jota se ei kyllä koskaan nää?) Jostain jota en itse huomaa? Onko se kipeä (ainakin päällisinpuolin se näyttää ihan hyvältä mitä tutkin ja tunnustelin)? Vai onko se vaan niin huonokäytöksinen? Tyhmää tämä tällainen. Juuri nyt tarvitsisi paljon käsitellä sitä ja löytää syy (jos sellaista on), mutta millään ei tekisi mieli käsitellä purevaa eläintä. Pakkohan tässä on. Jos edes puremiset saisi pois, niin pienet maistelut ei haittaisi. Jos sillä vaan on tosi huono viikonloppu? Olisipa.

7 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta tuloksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Käsittele vähän aikaa Kookaa esim. nahkahanskat kädessä, jos on vain käytöksestä johtuvaa, niin pitäis kyllä jäädä pois, kun huomaa ettei siitä puremisesta olekaan hyötyä (nahkahanskojen läpi kun et tunne sitä puremaa, niin voit olla noteeraamatta). Tuolla tavoin mä sain aikoinaan mun kynsienleikkuun aikana purevan marsun sen lopettamaan, aikaa se tosin vei..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä olinkin jo etsinyt hanskat valmiiksi esille kun tultiin näyttelyistä :) Itsekkin joskus nuorempana jouduin niitä käyttämään kun leikkasin entisten marsujen kynsiä.

   Poista
 3. Voi Kooka minkä teit :( Se oli niin mussukka täällä, anto käännellä ja väännellä, nukku viekussa. Voivoi :(

  VastaaPoista
 4. Entisellä marsullani pureminen johtui yleensä ainakin stressistä. Kuten kesällä pitkillä automatkoilla piti välillä puhdistaa koppaa ja juottaa marsua jos ei ollut itse juonut niin marsu oli koko ajan puremassa eikä tykännyt yhtään mistään. On tuo inhottvaa kun marsu on niin pikkuinen eläin ettei siitä helposti huomaa mikä on vialla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se. Itsekkin olen sillä kannalla, että jos ei johdu huonosta käytöksestä niin varmasti stressistä. Toinen asia onkin sitten löytää se stressin syy. No, näillä mennään ja katsotaan.

   Poista