torstai 16. toukokuuta 2013

Kesä ja pulinoita!

Kuva viimekesän herkkuhetkistä :)
Ihanaa, kesä on tullut nyt vihdoinkin kunnolla tämän viikon aikana! :) Meillä syötiin ensimmäisiä vihreitä ruohonkorsia viime viikonloppuna. Häkeissä mentiin ihan sekaisin. Kinkku ja Kille kiljuivat, pyörivät ja hyörivät ympäriinsä ja olisivat niin tahtoneet lisää. Käpykin innostui hurjasti ja uskalsi mussutella herkut suoraan kädestä. Antoi jopa hiukan rapsutella leuan alta ilman että lähti karkuun. Käpynen on kyllä niin kiva marsu, reipas ja rohkea. Jo näin nuorena pystyy häkissä silittelemään (tosin vain päätä) jos on herkkuja. Kinkku suostui herkkujen avulla rapsutettavaksi vasta jossain vuoden iässä, ja vieläkin juoksee karkuun jos ei ole herkkuja tarjolla. Kille onkin ainoa mussukka, joka tulee rapsutuksia kerjäämään ihan vain saadakseen huomiota. Ihana mies! Kooka onkin sitten ihan toinen asia. Se ei edes hae ruokaa kädestä. Yritys on kova ja halu hirveä, mutta kun on niin hurjan jännää ja pelottavaa. Vasta jonkun 5 minuutin suostuttelun jälkeen se uskaltaa tulla hakemaan pari palasta.

Nyt alkoi vähän mennä ohi aiheen. Marsujen kesää tässä ollaan siis suunnittelemassa. Ajattelin Zooplussasta tilata jonkinlaisen aitauksen jonka voisi viedä mammalle ja viettää sielä sitten viikonloppuja. Meillä on muuten niin hirveän huonot ulkoilumahdollisuudet. Ruohoa saa kyllä sisälle, mutta marsuja ei viitsi oikein viedä yleisiin puistoihin ;) Katselin jo zooplussan hintoja ja löysin sen meidän aitauksen (tai aitaukset). Laskelmieni mukaan kummallekin parille tulee omat 170x115cm aitaukset pienen askartelun jälkeen, eli tilaa on myös kirmailla mikäli ruokahetkiltään kerkeävät. Tanskan zooplussassa näytti olevan halvimmat hinnat, mutta hirveän vaikealta tuntui alkaa tilaamaan sillä kielellä. No jos viikonloppuna katselisi tarkemmin. Sen aikaa kunnes aitaukset tulevat saavat marsut totutella massujaan vielä hiukan paremmin ruohoon. Yritän tänä kesänä saada marsuja enemmän ulos, muutakin kun parvekkeelle. Harmitti niin tuo viime kesän 2-4 kertaa mitä käytiin ulkona.

Viikonloppuna on Lohjan näyttelyt. Me ei mennä, vaikka nyt tekisi niiin mieli mennä Käpysen kanssa. Lähden Viroon luokkaretkelle ja sitähän ei voi mistään hinnasta jättää väliin! Eilen tuli myös palautettua lopputyö ja viimeiset koulutehtävät. Enää kaksi viikkoa Espoossa koulua ja sen jälkeen se on ohi! Harmittaa, mutta samalla en jaksa odottaa. Hui! :)

3 kommenttia:

 1. Puutarhakaupoista ja rautakauppojen puutarhaosastoilta saa myös tosihyviä aitauksia. Ja pituutta löytyy monta metriä :DD

  Voikun suloist mussukat siellä ruohoa mutustelee, ihan hukkuvat ruohoon :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko ne ihan aitauksia vai jotain pelkkää kanaverkkoa tms.? Zooplusasta laskin saavani 50eurolla 340x115cm aitauksen, mutta jos jostain löytyy vielä halvemmalla niin otan kyllä ehdotuksia vastaan :) Tosin tuo zooplussan on jo aika hyvä löytö! :D

   Poista
 2. Ääk ihana kun marsut on ihan upoksissa tuolla ruohossa <3

  VastaaPoista