maanantai 11. helmikuuta 2013

Kuulumisia meiltäLyhyet kuulumiset tänne blogiin. Kinkku ja Kille voivat kummatkin hyvin. Kinkun kipulääkkeet auttoivat ja Killelle hain antibiootit myöhemmin ja nyt silläkin on alkanut kasvamaan karvat takaisin ja se voi hyvin :)

Kooka nirsoilee vieläkin ruoan suhteen. Kavereiden kanssa se jahdataan aina pois ja yksin ollessaan se ei malta syödä. Paino ei ole laskenut, mutta ei myöskään noussut. Pitää oikeasti varmaan pistää joku 10 pellettikippoa häkkiin, että se kerkeäisi ja malttaisi syödä jotain. Paino on jossain 780g kohdalla. Muuten pitää suunnitella jotain muuta.
Kooka käyttää muutenkin nykyään hirveästi energiaa hurisemiseen ja muiden kiusaamiseen. Hormoonit hyrrää tällä hetkellä oikein paljon Kookalla. Onneksi nuo isommat eivät siitä hirveästi välitä.

Näyttelyitäkin olisi tulossa ja niitäkin mietitään. Hämeenlinnaan olisi kiva päästä, mutta matkaa on ehkä hiukan liian paljon. Ehkä.. Maaliskuun Lahden näyttelyyn on kyyti hommattu, joten sinne ollaan aika varmasti menossa. Lappeenrantaan olisi myös kiva lähteä kun Kaakkois-Suomen kani- ja jyrsijäharrastajat järjestää petnäyttelyt marsuille. Tosin nuo maaliskuun näyttelyt ovat peräkkäisinä viikonloppuina, voi olla vähän liikaa.
Myös marsujen kuntoa pitää katsoa. Kooka ei lähde mukaan jos se ei saa lisää massaa ja painoa. Kinkku on kyllä mukana, se on vaan nykyään niin harmittavan löysämahainen ja iso. En tiedä miten sen saisi kiinteämmäksi.

Nyt viikon päästä kun on hiihtoloma mennään marsujen kanssa asumaan siskon ihan tyhjään kämppään. Marsujen liikkuminen on ollut ihan minimissä sairastelujen takia ja niistä alkaa huomaamaan, että energiaa pitäisi saada purkaa. No nyt ne saa viikon juostaa niin isossa tilassa kuin taikakuutioaitaus antaa myöden :)

5 kommenttia:

 1. Mitä marsu näyttelyissä tehään ja miten siihen varaudutaan? Et mitä siel pitää tehä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://marsuyhdistys.net/default/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=4&id=25&Itemid=35
   Tuolta voit lukea lisää näyttelyistä

   Poista
 2. Jag läser ju som sagt din blogg med hjälp av google translate. Och nu har den översatt lite skumt, så att jag inte hänger med riktigt. Skulle du kunna ge en kort summering på svenska om vad som hänt med dina pojkar? :) Varför var de hos veterinären exakt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinkku hade ena bakfoten sjuk och fick smärtstillande i ca 5 dagar. Kille började drägla när han åt och hans framtänder förkorttades. Det hjälpte inte mycket så han hamnade ännu på antibiotikakur då det säkert var frågan om någon slags infektion. Nu äter han också vanligt som tur är :)

   Poista
 3. http://eepz.blogspot.fi/2013/02/haastetta.html tuol olis sannille haaste :DD

  VastaaPoista