torstai 13. huhtikuuta 2017

RIP Callisia

21.10.2016-12.04.2017
Ei tullut pikkuruisesta Callesta enää marsua. Pari viikkoa sitten Callen hampaat tutkittiin ja selvisi että hampaat kasvavat vinoon. Ne ja muutamat piikit hiottiin ja lähdettiin kotiin, toivoen että huolto auttaisi edes vähän. Eilen oli kontrolli ja harmikseni todettiin, että reilussa parissa viikossa hampaat olivat taas melkein yhtä huonossa kunnossa kuin edellisellä kerralla. Hammaspiikkejä ei ollut, mutta lääkäri oli joutunut vioittuneita alahampaita hiomaan 2mm, jotta olisivat normaalin mittaiset. Melkoinen kasvu pienen marsun suussa ja vain parissa viikossa! Päätöksen tekeminen ei tässä vaiheessa ollut vaikeaa, mutta teki kyllä niin kipeää omalla kohdallani. Calle oli niin hauska ja reipas pieni. Elämäkin vasta edessä. Nuku hyvin pienen pieni lumipalloni <3

2 kommenttia:

 1. Otan osaa. Onhan se kertakaikkiaan väärin jos noin pienestä asti edessä olisi elämänpituinen hammashuolto. Hän on niin kultainen ja nyt kauniimmissa maisemissa.

  Itse leikkelin joskus 10 vuotta kääpiökanin alahampaita ja marsunkin hampaita olen erään kohdalla jo vuoden napsinut. Mutta jälkimmäinen marsu onkin iäkäs, purentavika kehittyi vasta vanhemmalla iällä.

  Kirjoitan tämän vain siksi että on tuo kotihammashuoltokin mahdollista eikä aina lopullinen tuomio jos joku samassa tilanteessa oleva joskus lukee tämän. Uskon kuitenkin että teit tilanteessanne oikean ratkaisun, marsuhan voisi elää 10 vuotta ja se on pitkä aika olla hammasvaivainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Meillähän siis etuhampaat olivat ihan kunnossa, vika oli takahampaissa ja niihin ei niin helposti pääsekkään käsiksi ilman tarvittavia apuvälineitä ja rauhoitusta. Asia olisi siis ollut meidänkin kohdalla ihan eri jos etuhampaat olisivat olleet ne jotka reistailee.

   Poista