tiistai 15. marraskuuta 2016

Huolia ja uusia koteja etsiviä marsuja

Tämä vuosi alkoi huonosti ja näköjään vuosi loppuu myös yhtä huonosti, jos ei huonomminkin. Kauhuksemme huomasimme, että marsuhuoneen katon läpi vuotaa vettä asuntoon ja huoltomiesten tullessa tarkistamaan asiaa selvisi syyksi että koko kerrostalon katto on niin huonossa kunnossa, että kaikki lumet valuu suoraan meidän ylimmän kerroksen asuntoon. Tämän lisäksi ikkunat vuotavat lumet sisään, mitä ne ei viime vuonna tehnyt, ainakaan näin pahasti. Jo parin päivän aikana kattoon muodostui paksu homekerros kun odotettiin että päästään tositoimiin (koska tietenkin huomattiin asia viikonloppuna päivystysaikaan). Vielä ei remontin laajuudesta ole tietoa asunnon osalta koska aloittivat ihan ulkokatosta, mutta pahalta vaikuttaa ja me ollaan jo ihan valmiita muuttamaan.

Onneksemme satuimme löytämään ihan kivan kolmion sopivalla vuokralla, jonne sai eläimiäkin ottaa (aina tahtoo olla kielletty), tosin tilaa tulee olemaan vähän vähemmän. Asunto kuitenkin vapautuu vasta ensivuoden puolella, joten jos ei me, niin ainakin eläimet joutuvat varmaankin evakkoon täältä ennen kuin päästään muuttamaan. Neljäntoista marsun muualle asuttaminen ei tule olemaan helppoa, varsinkin kun uroksista suurin osa asuu yksin. Tämän takia ja koska uusi asunto tulee olemaan ahtaampi on marsulaumassa pakko tehdä muutoksia. Ainakin muutama marsu tulee etsimään uutta kotia. Tyhmä vanha homeinen katto! Meillä oli vaikka millaisia suunnitelmia ja nyt on kaikki pistettävä taka-alalle. Tätä stressin määrää, ihan hirveä tunne!

Myydään:

Aniaras Inside Story
Eng. crest saffron, uros, 2,5v, 40€
Jambo asuu tällä hetkellä yksin. Ujo poika joka varmasti viihtyisi oman uteliaan pikkupojan seurassa tai vielä paremmin tyttölaumassa mikäli uusi omistaja kastroi. Tykkää kuitenkin tutkia lattialla paikkoja, ihmiset vain ovat hiukan jänniä. Tosin tottuisi varmaan paremmin kodissa jossa myös sylitellään enemmän vaikka telkkaria katsellessa.

Aniaras Citrus Twist
Self lemon, uros, 2v, 40€
Paavokin etsii kotia jossa saisi kaverikseen pikkupojan. Ihana, komea poika joka roikkuu häkin reunalla ja yleensä heiniä tarjoillessa pomppii häkin ympäri innosta. Paavo on jo nuoressa iässä kehittänyt itselleen fatty eyen. Ei mitään mikä haittaa marsua, vaan on enemmänkin kosmeettinen haitta.

Aniaras Victoria & Alchemilla
Self saffron naaraat 1,5v & 8kk, yhdessä 90€
Ovat nyt asuneet pari-kolme viikkoa samassa laumassa ja tulevat erittäin hyvin toimeen. Putsailevat ja pussailevat toistensa silmiä ja korvia. Todella uteliaita ja meneviä tyttöjä. Lattialla juoksentelu on ihan parasta! Mieluiten samaan kotiin.

Callisia
Self pe white naaras, 1kk, 60€
Calle on pieni kovaääninen marsunalku. Perinyt isänsä pitkän nenän. Silmäluomet olivat syntyessä pienellä kääntyneet sisäänpäin, mutta ovat nyt jo suht koht mallillaan. Etsii kotia joko yhdessä yllä olevien tyttöjen kanssa tai kotiin jossa jo marsumaista seuraa. Luovutus aikaisintaan 25.11, jolloin on 5 viikkoa.

Kerrothan heti yhteyttä ottaessasi millainen koti sinulla on näille ihanuuksille tarjota. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla staimioja@gmail.com. Marsut sijaitsevat Loviisassa. Omien menojen mukaan voi kyyti onnistua muuallekin, mutta tämän hetkisessä tilanteessa tuskin ollaan lähiaikoina minnekään lähdössä.

10 kommenttia:

 1. Olis kyllä niin ihanaa saada joku naaraista mun marsutyttöjen kanssa, mutta eipä taida tänne nyt tulla noita enempää marsusia :(

  VastaaPoista
 2. Siis ihan hirveä tilanne! :( Kovasti voimia sinne kaiken stressin keskelle.

  VastaaPoista
 3. Voi ei miten ikävä yllätys teillä! Kaikkea sitä pitääkin sattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä vielä niin hurjasti inhoan muuttamista, ja nyt olisi taas muutto edessä. Onneksi uudessa asunnossa/koko talossa on ihan muutama vuosi sitten tehty remontteja (vaihdettu mm. ikkunat), joten mitään tällaisia yllätyksiä ei pitäisi tulla.

   Poista
 4. Suloisia kavereita ja harmillinen tilanne.... Mä olen nyt vähän kahden vaiheilla tässä tätä lukiessa, sillä olen oikeastaan pidemmän aikaa pohtinyt kolmannen marsutoverin adoptoimista...

  Mullahan on siis facebookin marsuryhmästä tutut Vinha ja Vilho täällä elämää vilkastuttamassa, ja nuo kun ei tule toimeen niin pitäisi jossain vaiheessa kiltille, ujolle poitsulle kaveri löytää.
  Hmm...... kovasti houkuttaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en pysty omista marsuista lupaamaan tulisivatko aikuisten urosten kanssa toimeen (riippuu niin kemioista aina), mutta mun puolesta saa ottaa vaikka kokeiluun muutamaksi kuukaudeksi ja katsoa miten yhteiselo lähtee sujumaan, ennen lopullista päätöstä :) Olettaen siis että urosta oot etsimässä, kun uroksia ovat nuo omasikin.

   Poista
 5. Sinulla on ihania marsuja! Olen hoidellut monta vuotta vanhempia kotia tarvitsevia marsuja. Ajattelin lopettaa koko touhun, ja minulla olikin enää kaksi naarasta jäljellä. Nyt toinen heistä kuoli yllättäin. Jos haluat luopua jostakin vanhemmasta naaraasta (yli 4 vuotiaasta) niin sille olisi tarjolla koti täällä Hangossa. Uroksen voisin ottaa myös tilapäiseksi seuraksi omaan häkkiin. Kyyti järjestyy joka viikko Vantaalta ja mahdollisesti myös joskus ennen joulua vielä Loviisastakin, jos eräs tuttava ajaa Kotkasta tänne Hankoon joku viikonloppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Tällä hetkellä vain tämän postauksen marsut etsivät uutta kotia. Sen lisäksi meillä ei edes ole tällä hetkellä kuin yksi yli neljä vuotias marsu (uros) ja se ei ole muuttamassa täältä koskaan minnekään, kun on yksi niistä kaikista tärkeimmistä :)

   Poista