lauantai 5. joulukuuta 2015

Haasteita

Nyt jos vihdoin saisi näitä blogiin tulleita haasteitakin postattua. Luonnoksissa tämä on ollut puolivalmiina jo pitkään ja varmasti monessa blogissa on tullut näihin jo törmättyä. Nyt siis kannan oman korteni kekoon :)

Sain ensimmäisen haasteen Wannabe hamsterit-blogilta. Ideana on siis kertoa vastaus kysymykseen, mitä kissa-/koira-/hamsteri-/marsu/-fretti-/kani-/lintu-/herppi-/eläinharrastuksesi on sinulle antanut? Ja koska kyseessä on marsublogi, vastaan kysymykseen mitä marsuharrastukseni on minulle antanut?

Marsuharrastus on tällä hetkellä niin iso osa vapaa-aikaani, että se tietenkin tuo kaikkea mukanaan. Ensimmäinen asia on ehkä vastuuntunto, jonka ensimmäiset marsut toivat mukanaan. En ole ollut mikään maailman paras marsunomistaja alkuaikoina ja suurimaksi osaksi perheen marsut olivatkin vanhempieni vastuulla kun kiinnostusta oli vaikea ylläpitää. Jossain vaiheessa kuitenkin kipinä syttyi taas jostain ja sen hetkiset siskojeni marsut siirtyivät hoidettavikseni ja ehkä vähän vanhempana ja viisaampana vihdoinkin ymmärsi ottaa itse sen vastuun eläimistä ja samalla myös tuli huomattua kuinka paljon enemmän niistä marsuista saakaan irti kun vaan jaksaa panostaa.

Tärkein asia mitä harrastus on tuonnut mukanaan on tietenkin kaikki ihanat marsut, joita ilman tätä harrastusta ei edes olisi. Jokainen ihana persoona. Se jännitys kun on oman pikkumarsunsa kasvattajalta varannut ja alkaa hurja odotus koska sen vihdoinkin saa ottaa omaan syliinsä ja viedä kotiin. Pienet arjen kuikutukset (tai lähinnä kiljumiset :D) ja sormien nuolemiset sylissä ollessa <3 Vaikka olisi kuinka huono päivä marsut aina piristävät vain olemalla sielä kotona odottamassa. Tietenkin mukaan mahtuu niitä surullisiakin hetkiä kun täytyy osata luopua, mutta onneksi muistot aina jäävät.

Näyttelytkin ovat tuonneet mukanaan kaikkea uutta. Uusia ihmisiä ja onnistumisen tunteita. Vaikka itse olen melko hiljainen ja ujo ja pyörittelen omia marsujani suurimmaksi osaksi yksin (hehheh) on suurimmaksi osaksi aina mukava tunnelma paikan päällä. Ja ehdottomasti tullut myös paremmaksi kuskiksi kun on täältä pikku kaupungista lähtenyt pois ajelemaan vähän kauemmas ;) Myös blogi on tuonnut mukanaan uusia tuttuja ja netin välityksellä on päässyt tutustumaan huippu marsupersooniin ja omistajiin. Blogien välityksellä on hyvin saannut uusia vinkkejä ja vertaistukea. On ihanaa kun voi saada marsumaista tukea vaikka sitten vain viestien ja kommenttien välityksellä silloin kun lähipiirissä ei ketään enää jaksa kiinnostaa ikuiset marsuongelmat. Tämän lisäksi kirjoitustaito on parantunut huomattavasti vuosien varrella blogia kirjoittaessa! Vielä on parantamisen varaa, mutta johan tätä voi suomenkieleksi jo alkaa kutsua ;)

Mainitaanko tähän loppuun vielä marsujen värigenetiikka (koska se jäi niin hyvin mieleen tuolta Wannabe-blogista, sori Pauliina :D). Genetiikka on aina jollain tapaa kiinnostanut ja marsujen kohdalla vielä vähän enemmän. Lähinnä värien periytymistä olen itse opiskellut omaksi huvikseni vuosien varrella ja se jos mikä on kiinnostavaa. Tästä on ollut hurjasti apua myös lukioajoilla kun ymmärsi valmiiksi jo genetiikan alkeita.

Käpy pelaamassa uutta Fallout 4'sta.

"Liebster awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster award annetaan blogaajalta blogaajalle."

Marsumayhem-blogista tuli Liebster award haaste. Se onkin kiertänyt tässä blogissa jo pari vuotta sitten, mutta päätin kuitenkin vastata alla oleviin kysymyksiin. Sääntöjen mukaan pitäisi haastaa 11 muuta blogia ja keksiä 11 uutta kysymystä, mutta vastatkoon näihin samoihin kysymyksiin ken tahtoo. Oli niin hyviä kysymyksiä :)

1. Lempivärisi eläinlajissa, joka on sinulle sydäntä lähinnä?
Lemon!  Kauniit kermaporsaat vadelmasilmineen. Muutenkin kaikki vaaleat ja siniset värit ovat omaan mieleeni ja varsinkin punasilmäisinä.

2. Unelmiesi eläinkööri jos tilaa ja muita resursseja olisi?
Jos tilaa ja resursseja (ja aikaa) oikeasti olisi, niin tahtoisin lehmiä, possuja, vuohia ja ehkä poninkin. Realistisemmin ajateltuna täältä ei puutu tällä hetkellä kuin vain kissa, tai pari.

3. Mikä eläin tahtoisit olla vuorokauden ajan ja miksi?
Varmaankin käärme. Olisi hauskaa kokeilla miltä tuntuu liikkua eteenpäin ilman raajoja. Tai sitten kirahvi :)

4. Mikä on lempiruokasi ja -juomasi?
Mulla ei oikein ole lempiruokaa. Ehkä kanasalaatti. Kotiruoka on aina hyvää, varsinkin silloin jos käy vanhemilla kylässä. Mustaherukkamehu on hyvää.

5. Nukutko kuinka monen tyynyn kanssa ja montako peittoa?
Kaksi tyynyä ja yksi peitto. Nyt on kyllä ollut sen verran viileää että kahta peittoakin on tarvinnut.

6. Kuinka pitkään voit olla pois kotoa ennen kuin iskee ikävä lemmikkejäsi?
Olen melko harvoin pidempään pois kotoa. Yö tai kaksi menee, mutta sen jälkeen tahtoo ikävä jo iskeä. Nukun muutenkin niin huonosti uusissa paikoissa, ettei hirveästi tee mieli muualla aikaa kauemmin viettää.

7. Oletko ajatellut lemmikeilläsi olevan tietynlainen ihmisääni jos juttelisivat kanssasi?
En ole :D Enkä oikein osaa niille ääniä keksiäkkään, tuntuu vaikealta :D

8. Uskotko, että silmistä näkee toisen sieluun asti?
Haluaisin, mutta tuntuu siltä ettei se ole mahdollista.

9. Päämääräsi bloggaajana, onko jotain tiettyä visiota mihin olisi kiva päästä?
Tällä hetkellä olen melko tyytyväinen blogin tilanteeseen, mitä nyt postauksia ehkä voisi tulla vähän useammin ja ehkä vähän monipuolisemmin. Omaksi iloksihan tätä eniten tulee kirjoitettua, joten sen enempää ei siihen tule panostettua kuin mitä mieli tekee minäkin hetkenä. Tietenkin olisi aina kiva jos vielä enemmän ihmisiä eksyisi lukemaan ja pääsisi heillekin marsuarkeani jakamaan, mutta samalla varmaan paineetkin nousisivat paremman blogin suhteen. Näin on siis ihan hyvä :)

10. Mitä mieltä olet joulusta?
En ole ollenkaan jouluihminen. Pari lahjaa saatan tärkeimmille henkilöille ostaa ja marsuille vähän herkkuja. Se on aika lailla siinä.

11. Lempijuhlapyhäsi ja mistä syystä?
Enpä oikein osaa tähän kyllä vastata.

Perheen ensimmäinen marsu Lasse.

Lopuksi vielä Kaikenkarvaisten keskellä-blogin kysymyksiä :)

1. Mihin yhteen vapaavalintaiseen kauppaan käyttäisit 1000 euron lahjakortin? 
Apua! :D Varmaan johonkin normi ruokakauppaan.

2. Millainen olisi unelmatalosi? 
Omakotitalo ja iso piha. Ja koska ne lehmät ja possut ovat haaveissa niin ehkä se navetta olisi hyvä lisä ;) Taidan kuitenkin tyytyä ihan siihen sopivan kokoiseen omakotitaloon ja pihaan.

3. Olisitko mieluummin lahjakas matemaattisissa aineissa vai kielissä? 
Olen suht hyvä matikassa, mutta kielipää on kyllä jotain järkyttävän huonoa. Ehkä olisi vaihtelun vuoksi kiva pystyä keskustelemaan useampien ihmisten kanssa eri kielillä :)

4. Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja? Haluaisitko? 
Korvissa on reijät. Yhdet kummassakin. Jostain pienestä tatuoinnista haaveilen, mutta sen aika ei ole vielä. Johtuu varmaan siitä etten vieläkään ole satavarma mitä haluan.

5. Mikä oli ensimmäinen lemmikkisi?
Lasse-marsu.

6. Mistä lemmikistä haaveilet? 
Tällä hetkellä kissan paikka olisi auki, mutta sellaisen hankkiminen ei tällä hetkellä ole mahdollista.

7. Paljonko lemmikeihisi kuluu keskimäärin rahaa kuukaudessa? 
Tarpeeksi paljon :D En ole pitkään aikaan pysynyt enää kärryillä. Ehkä jätän vastaamatta etten hurjasti valehtele. Vaihtelee hurjasti kuukausittain.

8. Miten perheesi, ystäväsi ja tuttusi suhtautuvat lemmikeihisi? 
Perhe on tottunut. Muut lähinnä ihmettelevät tätä määrää. Eipä se kuitenkaan haittaa, ei niistä luopumaankaan aleta vaikka "vievät varmasti turhan paljon rahaa ja aikaa". Voisi niitä rahoja ja aikaa huonompiikin asioihin käyttää.

9. Miten järjestät lemmikkiesi lomahoidon? 
Harvoin tulee missään pidemmällä reissulla käytyä, mutta iskä on ehdottomasti paras marsuvahti. Se kun on täysillä mukana tukemassa tätä hassua pientä harrastusta. Auttaa häkkien rakenteluissa ja kuskailee näyttelyihin silloin kun mieli tekee lähteä katsomaan vieläkö ne kaikki samat ihmiset jaksavat vuodesta vuoteen käydä näyttelyissä (Kyllä, kyllä jaksavat ja iskä ihmettelee :D)

10. Mitä lemmikkieläintä et itsellesi hankkisi ja miksi?
Puoli vuotta sitten olisin vastannut käärme. Nyt olen jo reilu pari kuukautta joutunut asumaan samassa asunnossa ja nukkumaan samassa huoneessa käärmeen kanssa ja ihan hyvinhän se on mennyt. En kyllä pitkällä tikullakaan siihen koske, mutta terraarion läpi voin ihastella ja jutella. Jonkinlainen hämähäkki on kuitenkin iso ei, vaikka käärmeeseen on tottunut.

11. Millä perusteilla nimeät lemmikkisi?
Eipä tässä oikein mitään kaavaa nimeämisille löydy. Vähän vanhemmat "täti ja setä nimet" ovat kivoja. Riippuu vähän myös eläimen virallisesta nimestä mikä kutsumanimeksi muodostuu.

-------

Huhhuh, johan on tullut vastattua! En nyt ala omia kysymyksiä tähän enää keksimään. Jos haluaa saa näihin vastata (muutkin kuin alla mainitut), joko kaikkiin haasteisiin tai vain osaan haasteista. Moni on näitä blogissaan jo tehnytkin, joten yritän alle linkittää sellaisia blogeja joissa näitä ei vielä ole näkynyt :)

Pienet suuret marsut
Jarnan Marsula
Cavia life 
Unelmasta tulee totta
Marsu elämää

7 kommenttia:

 1. Heei kiva tämmöinen, kiitos haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään :) Vastauksia vain omaan blogiin tulemaan!

   Poista
 2. Mä kattelin hetken, että onko toi marsuelämää blogi mun. XD Enhän mä itsekkään tiedä mikä mun blogin nimi on. Muumien elämää tai marsu elämää. Mulle se on pelkkä blogi. Ihan pakko kysyä, miten sä olet päätynyt käärmeen kanssa saman katon alle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin vain että blogisi otsikkona on Marsu elämää :) Nyt vaan vastailemaan!

   Mun miehellä on käärme. Muutettiin saman katon alle pari kuukautta sitten (tai marsut muuttivat, itse asun virallisesti vielä omassa asunnossani kunnes vuokrasopimus päättyy). Eipä ole siitä hirveästi tullut mainittua blogin puolella.

   Poista
  2. Miten reagoit kun katsot pakastimeen ja siellä on kuolleita hiiriä? :)

   Poista
  3. Haha, itseasiassa ei ole sen enempää tullut ajateltua asiaa. Ne on pakattukin niin hyvin ettei heti edes älyä mitä sisältää :D Joskus oon napannut pakastimesta ja kysynyt mitä pussi sisälsikään ja melko nopeasti pistänyt takaisin vastauksen saatuani. Niin pahasti ne ei kuitenkaan häiritse. Itseasiassa on melko kiinnostavaa seurailla käärmeen ruokintaa, kunhan vain seurailee tarpeeksi kaukaa ;)

   Poista