maanantai 31. elokuuta 2015

Lemoneita!

Lauantaina tarjoutui mahdollisuus käydä hakemassa muutama lemon Asikkalasta ja eihän siitä vaan voinnut kieltäytyä! Suunnitelmissa on ollut jo jonkin aikaa aloittaa pienimuotoinen lemonkasvatus ja nyt siihen tarjoutui tilaisuus. Tästä on hyvä pikkuhiljaa aloittaa. Oon kyllä niin hurjan innoissani ihan jo vaan sen takia, ettei näiden punasilmäisten kermapeppujen tuijotusta voi lopettaa kun on niin nätin värisiä ja muutenkin mukavan oloisia!

Tytöt otettiin hyvin vastaan laumaan eikä minkäänlaisia hurinoita ilmennyt. Pikkusia käytiin vain pussailemassa hurjasti ja jatkettiin syömistä. Kooka ja Käpy jakavat nyt taas vaihteeksi kaikki tytöt keskenään kun joku oli tuhonut pariin otteeseen väliseinän aina töissä ollessani ja tahtoivat viettää aikaa nelistään. Hassut! Tulee kyllä pistettyä asumaan kolme ja kolme kunhan tässä heti pääsen ostamaan uutta vahakangasta taikisaitauksen pohjalle. Jos nyt erossa tahtovat olla ;)

Lisää kuulumisia ja muuta kirjoittelen sitten paremmalla ajalla. Kaikkea tapahtuu niin hurjan paljon ja hyvä kun kerkeää joka paikkaan, puhumatta nyt kun ei tahtoisia kotoa edes lähteä kun kaikki 10 nenää roikkuvat reunoilla odottamassa herkkuja. Onneksi tällä hetkellä vain kaikkea kivaa ja ihanaa, eikä kaikki aika mene töissä. Ollut kyllä niin hurjan mahtava viikonloppu! Alla vähän esittelyä uusista marsuista kuvineen.

Aniaras Dakota Twist, "Helmi" on marsu mitä on tullut toivottua jo kauan. Uusi lemon naaras. Niin ihana <3 Todella reipas kaveri joka häkkiin päästyään heti pisti menemään muiden joukossa kuin olisi aina asunut siellä. Kiipeili mökkien päälle ja tyhjensi pellettikippoa antaumuksella. Melkoinen kiljuja kun häkistä otti, mutta hiljeni kun huomasi ettei ollutkaan mitään sen pahempaa.

Aniaras Citrus Twist, "Paavo" vaikuttaa ainakin vielä hiukan aralta pojalta, tosin eihän se ole kauaa kerennyt täällä edes asua. Paljon herkkuja ja rapsutuksia niin eiköhän siitäkin kuoriudu oikea nallekarhu! Tätä postausta kirjoittaessa höpisee kyllä ihan reippaana omia juttujaan sylissä. Hurjasti asiaa.



FI & S MVA Ashfield Peardrop, "Pera" onkin jo vähän tutumpi tapaus. Sitä on tullut ihasteltua sen asuttua vielä Pauliinalla Wannabe-marsulassa ja näyttelyissä pari kertaa rapsutettua. Vähän vanhempi herra joka täyttää jo lokakuussa neljä vuotta, mutta vaikuttaa vielä oikein virkeältä herralta. Todellinen mussukka ja kävikin heti makoilemaan heinänkorsi suussa. Mitäs sitä nyt turhaan stressaamaan! Muistuttaa olemukseltaan jotenkin hurjasti Killeä, unohtamatta pusuhuulia ja isoja nappisilmiä. Varmasti täydellinen telkunkatselu kaveri!



Viimisenä, mutta ei vähäisimpänä vielä pienen pieni saffron tyttö "Martta". Tämän papereita ei vielä tullut mukaan, joten virallinen nimi ei ole tiedossa. Oikea minimini näihin muihin jo vähän vanhempiin uusiin verrattuna. Saffronit taitavat muutenkin olla vähän pienempiä ainakin kun vertaa omia saffronpoikia noihin muihin selfeihin. Martta on saannut osakseen hurjasti pusuja muilta ja nuoli itsekin sylissä sormia (ja vähän maisteli). Korvia hieroessa sulki silmänsä ja nojaili käteen. Ihana! <3

16 kommenttia:

  1. Ihanaa! Onneksi olkoon uusista karvapyllyistä ja oon niin innoissani tuosta siun kasvatteluproggigsestakin! Ihanaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itekin oon hurjan innoissani ja jännittynyt miten lähtee käyntiin. Onneksi tytöt ovat vielä niin nuoria että kerkee hyvin valmistautua vielä vähän lisää :)

      Poista
  2. Voi apua mitä ihanuuksia ootkaan hankkinut! Hurjan paljon onnea pienistä (ja hieman suuremmastakin) vadelmasilmistä, jännityksellä odotan tulevaisuuden pieniä marsulapsia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teidän pikkupoikien pois muutosta onkin jo sen verran aikaa että johan on jo aika saada pikkuhiljaa päästä seuraamaan taas pikkumarsujen kasvua. Ihan parasta! <3

      Poista
  3. Mitä ihmettä, Pertsa Persereikä on siellä. :D Hyvä juttu. :3 Pusuja Peralle. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Ompas marsulla ollut kaunis kutsumanimi! Pera saa jäädä tänne asumaan nyt lopullisesti, eikä tule kotia vaihtamaan. Siis niin ihana <3

      Lähetän pusut eteenpäin arvon herralle :)

      Poista
  4. Aivan liian söpöjä <3! Helmi on mun suosikki.

    VastaaPoista
  5. Lemonit on kyllä kauniita! <3 Onnea kasvatusprojektiin, jään mielenkiinnolla seuraamaan :)

    Itsekin haluaisin jonkun eläinpoikueen ihan harrastusmielessä joskus kasvattaa, mutta se suunnitelma siirtyköön jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Ei löydy multa vielä tarvittavaa tietotaitoa mistään eläinlajista, että uskaltaisin hommaan ryhtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Mullakin ensimmäinen poikue oli juurikin sen takia että kiinnosti hurjasti päästä alusta asti olemaan mukana marsupikkusten elämässä ja Limetan osalta ihan sinne viimisiin vuosiin asti joita on toivonmukaan vielä monta edessä :) <3

      Poista
  6. Oii onnea uusista marsukaisista.<3 Mulle neljä marsua jää varmaan haaveeksi. Noi on niin ihania<3 Mut abyt on ja jää suosikiksi, koska ne näyttää sähköiskun saanneilta. :D Onnea kasvatusprojektiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Makunsa kullakin, mä oon ehdottomasti selfien ystävä. Onneksi marsuja on niin hurjan paljon eri näköisiä ja värisiä :)

      Poista
  7. Tuntuu varmaan jännältä kun marsumäärä miltei tuplaantui. Iskä pyörtyis jos äiti ja minä tuotais neljä marsua kotiin. :D Tuskin huomaisi edes kun ei mun vanhemmat niiden kanssa hirveästi puuhastele. Äiti ei ole ottanut kertaakaan marsua syliin. Arvaa monestikko olen tarjonnut. ;) Kuulemma pelkää.. pienen pientä marsua :D Teddy tai rex olisi mun yksi haaveista. Varmaan kivaa kun voi itse päättää monta eläintä talossa on. Ite olen miettinyt pitkään jaksaisinko ottaa tähän jonkun kanin,degut,rotat,hamsun tai kaksi marsua lisäksi ja kyllä uskoisin jaksavani, mutta vanhempi väki ei lämpene...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs edes ole tajunut että on melkein tuplaantunut :D Ei tuo työmäärä tunnu vielä paljoa suuremmalta kun häkkimäärä ei ole kasvanut juuri ollenkaan. Työtä melkein saman verran kuin aikaisemminkin.

      Meilläkin rajoitettiin kun asuin vielä vanhemmilla melko kauan, mutta itseasiassa ihan hyvä niin. Ainakin selvisi että tahdon näiden parissa jatkaa eikä kiinnostus kadonnut vaikka työnmäärä pikkuhiljaa vuosien varrella kasvoi. Tietää missä se oma mahdollinen raja marsumäärässä menee :)

      Mulla vanhemmat melko hyvin mukana marsujutuissa jos vain apua pyytää, onneksi :) Tosin näistä uusista tulokkaista en vielä ole uskaltanut mainita kun tupsahti vähän isompi määrä uusia mihin ovat tottuneet.

      Poista
  8. Oj vilken tillökning! :D Kul att du äntligen ska börja avla lemon. Så vackra! Själv har jag äntligen fått hem en self beige hona och ska börja avla lite sådana småskaligt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack! Det ska bli jätte spännande!

      Roligt att även du entligen hittat din beige! Lycka till! :)

      Poista