lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kuuma!

Mikä helle! Heräsin aamulla siihen, että huoneessa oli niin kuuma että oli jo hiukan vaikeata hengittää (muutenkin hiukan nuhaa). Marsutkin olivat juonneet juomapullot tyhjiksi ja vain löhösivät häkeissä. Nappasin marsut kainaloon ja vein ne heti ulos parvekkeelle ja selvästi nauttivat kun alkoi ilma kiertää kunnolla. Ainakin Killellä oli korvat jo ihan tulikuumat ja pelkäsin jo, että joku saisi lämpöhalvauksen. Huonetta on nyt koko päivä tuuletettu ja vielä pitäisi tuuletin kaivaa esille, että huoneessani voisi edes jotenkin oleskella päivällä. Yöksi marsut saavat kyllä myös kylmäkallet häkkiin. Saavat nyt viettää parvekkeella päivät, vaikka alkaa sinnekkin jo nyt näin päivällä aurinko paistamaan. On sielä kuitenkin varjoisaa, ja viileämpää kuin täällä sisällä.

Marsut ovat kyllä kerenneet tehdä vaikka mitä tässä päivän aikana. Kinkun ja Killen välit olivat/ovat hiukan kireällä uudessa paikassa ja kun tilaakin on hiukan vähemmän kuin mitä yleensä, kun piti kaikki neljä saada ulos vilvoittelemaan. Käpynen hurjistui myös oikein kunnolla ja huristeli kaltereiden toisella puolella isoille pojille. Kookahan ei siitä tykännyt ja oli koko ajan hätistämässä Käpyä taikiksien luota pois. Peitin sitten lopuksi näkyvyyden muiden puolelle ja kummankin parin meno rauhottui.

Käpy on vähän hassu. Pihalta lähti mopo hirveällä metelillä ja kaikki muut marsut juoksivat piiloon, mutta Käpy se innostui ja päätti leikkiä hiukan mopoa ja rallitteli pukkien kera aitauksen ympäri pari kertaa. Ihan onnesta kiljui ja pomppi :D Vrummmvruuuum! Hassu marsu! Se innostui hurjasti myös Ruususesta ja jahtasi kissaa oikein kunnolla, maisteli varpaita ja yritti alle tunkea. Ruusunen herkkänä leidinä juoksi järkyttyneenä takaisin sisälle, eikä ole enää marsuja käynnyt katsomassa. Kookallakin on vähän pylly heilunut innostuksesta :)

Muuten Kooka onkin sitten ollut taas vähän Kakka-Kooka. Piti tänään tulla kehumaan kuinka hienosti se on ollut sylissä, mutta eiköhän se taas napannut sormesta kunnolla kiinni. Hampaita tarkastelin marsuilta, mutta Kookan hampaisiinhan ei missään nimessä saa koskea. Kyllä tuntui olevan kaikki paikallaan, kun upposivat peukaloon ;) Se päätti myös käydä moikkaamassa kavereita ja kaatoi kaikki taikikset nurin. Iskä valitti kun ulkona taas tapeltiin. "Sielä on se musta marsu ja joku isoista". Ja niinhän sielä oli, kaikki yhdessä! Siinä sitten tarkistelin onko haavoja tullut (vain pari pientä Kinkulle) kun Kooka yhtäkkiä seisoi edessäni väärällä puolella aitausta. En edes kerennyt nähdä tai kuulla mistä se tuli. Pistin sen taas Kävyn kanssa ja kesti 30 sekunttia ja se oli taas väärällä puolella. Tällä kertaa kerkesin sentään nähdä kuinka se hyppäsi taikiksien yli, hiljasesti ja huomaamattomasti se kyllä siinä onnistui. Nyt on kyllä pysynyt omalla puolella kun korkeutta on kahden taikiksen verran. Voisi nyt lopettaa sen riidan haastamisen. Kinkku-raukka meni selvästi taas ihan paniikkiin ja on vaan makoillut mökissä. Se ei voi sietää Kookaa, eikä Kooka selvästi sitä, sillä se on aina Kinkun kimpussa. Raukka.

Pitäisi ehkä mennä noita vähän ulkotuoreillakin lahjomaan :)

Valmistuin itse muuten torstaina puutarhuriksi ja siinä oli sitten nämä opiskelut ainakin tältä hetkeltä ohi. Nyt sitten vain töihin.

2 kommenttia: