sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Paljon tekstiä

Me ollaan nyt asuttu viikko marsujen kanssa siskon vanhassa huoneessa. Tää on ihan kiva, yksi seinä on maalattu ruskeaksi ja sopii hyvin marsujen häkin väriin. Marsutkin viihtyvät hyvin ja ovat oikein urakalla käynneet koko huoneen läpi :)

Viime viikonloppuna oltiinkin sitten jo melkein lähdössä eläinlääkäriin. Tyhmänä olin tunkenut marsut tyhjään häkkiin sen aikaa kun korjasin aitausta pois, ja eivätköhän pojat alkaneet tappelemaan kun ei ollut mitään piilopaikkoja. Meno oli näköjään ollut melko hurjaa sillä Kinkku löytyi lattialta makaamasta! Marsu taisi olla ihan shokissa sillä se ei reagoinnut mihinkään, makasi sylissä ihan liikkumatta. Iskä oli heti soittamassa eläinlääkäriin. Itse yritin saada itku kurkussa marsuun jotain elonmerkkejä. Lopuksi Kinkku alkoi syömään kurkkua ja pian se käyttäytyikin ihan normaalisti. Häkissä se kyllä kiljui täyttä kurkkua Killelle, mutta muuten kaikki näytti olevan kunnossa. Päätettiin, ettei lähdetä lääkäriin, sillä periaattessa pudotus ei ollut niin korkea (oli alakerrassa) ja ainakin ulkoapäin marsu oli ihan kunnossa. Yön nukuin kuitenkin huonosti sillä olin varma että onnellani Kinkku olisi kuitenkin saannut jotain sisäisiä vammoja. Oli kyllä ihan kamalaa ja vieläkin tekisi mieli hakata päätä seinään kun annoin tuon tapahtua. Olisihan se pitänyt arvata kun niillä yleensä on pinna kireällä jos ei ole tarpeeksi virikkeitä ja ne olivat asuneet huikean isossa aitauksessa viikon ennen sitä. Eihän sen jälkeen tuohon häkkiin voi mahtua ihan heti :( Tyhmä, tyhmä minä.

Sitten hyviin uutisiin. Olen ollut oikein reipas ja ommellut marsuille uusia virikkeitä! Killen ihanaakin ihanempi Hello Kitty-tunneli joutui roskiin, sillä se oli jo nähnyt parhaat päivänsä. Niimpä päätin sitten ommella marsuille uusia virikkeitä kun löysin tiimarista ihanan värisiä tyynyliinoja (jotka kylmästi leikkasin rikki). Marsut saivat kaksi tyynyä, yhden pyöreän ja yhden neliskulmaisen. Sen lisäksi tietysti tunnelin, sillä Kille niin rakasti omaansa, että sen oli pakko saada uusi :) Kuvia on tulossa kunhan joskus pääseen toiselle koneellemme! Ostin marsuille myös vaaleanvihreän kylpyjakkaran joka toimii niiden uutena talona nykyään.

Tänään ilmotin Kinkun myös PetExpoon! Siitä onkin jo puoli vuotta kun käytiin ensimmäisissä näyttelyissämme ja odotan jo innolla PetExpoa! Kinkkukin taitaa odottaa ihan innolla, sillä kun mainitsin sille asiasta se lähti vetelemään sellaista rallia ympäri huonetta, ettei tosikaan! Taitaa treenailla itseään hyvään kuntoon, että kehtaa näyttäytyä! :D

Marsujen häkin ovi sai myös luvan olla auki nyt 24/7, jippii! Tässä huoneessa kun ei ole mitään johtoja esillä, tai muita ongelmallisia koloja. Häkin alle pistin maton sillä sinne ilmestyy välillä papanoita. Muuten kaikki pissat ja papanat joutuvat melko lailla häkkiin. Ja voi tuota marsuherrojen iloa! Heräsin viime yönä siihen, että Kinkku vetelee pukkirallia ympäri lattiaa, hassu mies! Millään en olisi halunut sulkea silmiä vaan ihastella tuota nautinnon ryöpyä, mutta jossain vaiheessa taisi uni viedä voiton. Päiväsaikaan Killekin on vedellyt rodeota ympäri huonetta :) Voi hitsit, sanoilla ei voi oikeasti kuvailla sitä tunnetta kun näkee marsujen nauttivan pienistä asioista ihan täysillä. Rakkaat, rakkaat nahkakorvat <3<3

Ainiin, melkein unohtui! Toissayönä marsut taas nahistelivat häkissä, ja metelin takia en saannut nukutta kunnolla. Fiksuna päätin sitten laittaa marsuille lisää heinää, jotta saisivat muuta ajateltavaa. Menin sitten takaisin sänkyyn ja vähän ajan päästä aloin miettiä, että jokin on nyt vialla. Avatessani silmäni Kinkku istui vieressäni tyytyväisenä nuolemassa sormiani ja pulputteli hiljaa. Eikä! Tyhmänä ja väsyneenä olin näköjään napannut marsun mukaan sänkyyn. Ei näköjään ole aivotoiminta ihan ajantasalla aamuyöstä :D

Hirveä kun nyt tulee tekstiä, mutta tuntuu, että kahteen viikkoon mahtuu niin paljon asiaa, että jossain se on saatava purkaa. Ainakin kun asiat koskevat marsuja, kun ei täällä suunnassa oikein ole ketään kenen kanssa marsuista jutella. Haluan kuitenkin loppuun vielä lisätä omat huikeat saavutukseni tältä päivältä. Kävin lenkillä ja voihan ihanuus miltä olo tuntuikaan sen jälkeen. Vaikka kuntoni onkin nykyään ihan hirveän huono, ennen olisin jaksanut hölkätä koko matkan, nyt hölkkäsin korkeintaan 400m. Tuon jälkeen kävin vielä hiukan pyöräilemässä, jonka jälkeen suihkuun ja pannukakkua syömään! Oli kyllä mahtava fiilis ja sain jotain muuta ajateltavaa, nyt viikonloppuna kun olen näköjään saannut jonkun allergisen reaktion :( Ensin olin varma, että se johtui siitä että olin asuntolassa tiskannu fairylla koko asuntolan tiskit, kun käsiin oli ilmestynyt näppylöitä nyt viikonloppuna. Myöhemmin kutina kuitenkin levisi kaulaan ja kasvoihin. Aikaisemmin kun olen pitänyt marsuja liian kauan kaulan lähettyvillä on se voinnut alkaa punoittaa. Nyt viikonloppuna on tullut pidettyä marsuja melko ylhäällä kun mm. pesin niiden rasvarauhaset. Mutta enhän mä marsuista voi reagoida näin - en vaan voi! Mä en tiedä mitä tekisin jos olisin marsuille allerginen, ne kun on ollut osa puolet elämästäni. Toivottavasti mulla vain on ollut huono viikonloppu, tai se johtuisi fairysta, tai ehkä oon allerginen jollekkin ruoalle tai kukille koulussa? Tai sitten tää on ihan jotain muuta. Tietenkään en voi olla ajattelematta pahinta. Nyt peukut pystyyn!

Paljon on myös tullut kuvailtua, mutta niitä kuvia tulee joskus myöhemmin! Anteeksi huono suomi ja kirjoitusvirheet. En nyt jaksa alkaa niitä korjailemaan, öitä!

4 kommenttia: