perjantai 29. syyskuuta 2017

Syyskuvia

Babs, Pulla, Kameli, Nasu & Paavo

Innostuinpa oikein kunnolla eilen kuvaamaan ja lopputuloksen näette yllä! Hain ulkoa värikkäitä vaahteranlehtiä ja levittelin ne marsujen häkin päälle. Marsujen mielestä lehdet olivat hurjan maukkaita ja sen takia melkein jokaisessa kuvassa jonkun marsun pää oli aina piilossa lehtien takana. Tämä olikin ainoa onnistunut kuva :D Tänään päätin napata vielä muutaman kuvan, ennen kuin luopuisin lehtikasasta marsulassa, tosin kuvasin tällä kertaa vain yhden marsun kerrallaan. Niin paljon helpompaa!

Kameli ei ole näyttänyt vielä mitään merkkejä tiinehtymisestä. Meillä on aina napannut heti ensimmäisestä kiimasta (myös silloin kerran kun uros tapasi naaraan vain kiiman aikana), joten hiukan ollaan jo malttamattomina, kun yleensä tässä vaiheessa on jo poikasia ruvennut näkymään. Päätin alkuviikosta vaihtaa Kamelille toisen uroksen, jolla varmasti on taidot hallussa. Voihan se olla että Kameli on tiinehtynyt viime kiimasta (vielä en ole uroksen vaihdon jälkeen kiimaa bongannut), mutta saa nyt jatkossa asua uuden tulokkaan Ivanin kanssa. Kameli on nyt 11kk, mutta ei ole vielä millään tavalla ruvennut keräämään liikaa massaa ja läskiä, joten hyvin uskaltaa vielä pitää uroksella kunnes tärppää. Jospa me vielä saataisiin pikkuisia!

Ivan



Kuten jotkut ehkä ovat jostain bonganneet, muutti meille vielä yksi lisävahvistus Almond's-marsulasta. Almond's Shoot A Bow If You Dare, "Ivan" tuli meille tekemään pikkuisia kermaporsaita! Ivanilla on ihanan vaalea creamväri ja kiva kroppa, verrattuna meidän pitkulaisiin uroksiin. Tällä hetkellä Ivan on kylläkin vähän hoikassa kunnossa, mutta massaa on pikkuhiljaa tulossa lisää. Lemoneita ei tällä herralla saa, kuten ei Nasullakaan, mutta toiveissa olisikin kivan sävyisiä kantajia.

Ivanin muutto on ollut aika raskas. Tiedossa oli, että Ivanilla oli toinen silmä tapaturmaisesti vaurioitunut jo poikasena, joka ei silmätipoista huolimatta ollut parantunut. Sen kummemin silmä ei ole Ivania häirinnyt, mitä nyt ehkä välillä vähän ärtynyt, varsinkin kun ei sokeaa silmäänsä osaa kunnolla varoa. Tiedossa oli, että joskus ehkä saattaisi olla fiksumpaa operoida silmä kokonaan pois. Päädyttiinkin operoimiseen jo ennen kuin Ivan kerkesi edes meille muuttaa ja sille varattiin aika Linnunmäestä jo heti ekalla viikolla. Gislekin oli silmän tutkittuaan sitä mieltä että paras vaihtoehto on poistaa silmä nyt, kuin ottaa riskiä että se vaurioituisi joskus vielä pahemmin. Leikkaus meni oikein hyvin Ivanin osalta. Puolentoista tunnin jälkeen marsu oli jo ihan hereillä ja valmis lähtemään kotiin, kipulääkkeen kera. Parantuminen on mennyt ilman mitään ongelmia ja tikitkin sulaneet pois. Karvat eivät ihan vielä ole kasvaneet kokonaan takaisin, mutta kuten kuvista näkee, ei paljoa enää puutu. Ivan on pärjännyt oikein hyvin yhdellä silmällä, eikä ole vaikuttanut menoon muuten, kuin ettei huomaa sivulta tulevaa liikettä (yllätys :D).

Lätty-Liski





Loppuun vielä kasa kuvia Liskistä. Oli hirmu vaikea valita julkaistavat kuvat sillä Liski oli kaikissa ihan syötävän suloinen <3 Liski muutti alkuviikosta omaan yksiöön asumaan Juhon viereen ja saivat haistella ja jutella toisilleen kalterien välistä. Parin päivän päästä häkkejä siivotessani päätin katsoa mitä mieltä pojat ovat toisistaan, tiedostaen riskit. Odotin kunnon tappeluja Liskin vasta erottua naaraasta, mutta mitäs vielä! Juho ja Liski ovat olleet nyt toistensa kanssa 2-3 päivää, eikä mitään tappeluja! Vähän on huristeltu ja jahdattu toista, mutta ei sen enempää kuin ennenkään. Ihanat pojat! <3 Niin helppoa, ja niiiin ihanaa kun ei tarvitse asuttaa näitä yksin!

3 kommenttia: