lauantai 9. syyskuuta 2017

Nordic Championships 2017, Oulu

Nordic-viikonloppu on vihdoinkin takana ja melko rankka viikonloppu olikin. Itselläni oli kuitenkin sen verran hauskaa ja mukavaa, etten kyllä ollenkaan kadu lähtöä! Perjantaina itse heräsin jo kuudelta ja seitsemältä lähtö kohti Helsinkiä jossa vaihdettiin kuskia ja napattiin kyytiläisiä mukaan matkan varrella. Auto oli niin täynnä kuin vain voi olla ja osa tavaroista jouduttiin jättämään pois. Kaikki marsut ja ihmiset saatiin kuitenkin mukaan! Matkaan meni itseltäni kotoa reilu 12h, kaikkine pysähdyksineen ja näyttelypaikalla oltiin vasta kahdeksan jälkeen, kun onnistuttiin ajamaan väärään paikkaan!

Kermapeput saivat oman häkin jossa viettää viikonlopun.

Osa marsuista jäi jo perjantaina näyttelypaikalle, itse otin kuitenkin omat marsut vielä mökille mukaan, jotta pääsisivät jaloittelemaan, itse kun en ollut näyttelyhäkkejä marsuilleni fiksuna varannut. Onneksi meillä oli sen verran hyvä tuuri että ylimääräiseksi oli jäännyt iso häkki, jonne sainkin koko lauman pistettyä viikonlopuksi, otettuani väliseinän pois. Marsuille oli tarjolla aivan hurjasti erilaisia tuoreita "salaattibaarissa" (josta en tietenkään muistanut ottaa kuvaa), ja pienet mussukat hemmoteltiinkin lähes pilalle.

Nasu ulkomuodossa

Näyttelyt olivat kaksipäiväiset. Omien marsujeni luokat olivat kaikki lauantaina ja aika kuluikin nopeaa vielä viimisiä puunailua tehdessä, ennen pöydälle viemistä. Nasu oli ainoa omista marsuistani joka osallistui ulkomuotoon ja sieltä se saikin kuman. Se kilpaili luokassaan siskojaan vastaan ja voittaneella sisaruksella olikin aivan ihastuttavan vaalea creamväri, todella nätti! Nasun toinen sisko olikin sitten taas Nasua tummempi tapaus. Petissä juniorit saivat vain sanalliset kommentit, normaalin pisteytyksien sijaan ja oli melko vaikea päätellä miten oli mennyt. Nasu pääsi kuitenkin mukaan ppm-pöydälle taistelemaan ppm-sijoista.

Paavo arvosteltavana

Babs arvosteltavana

Muut marsut olivatkin sitten vain petissä. Paavo oli ensimmäisenä meidän marsuista vuorossa ja aluksi se sinkoili vähän minne sattui, johtuen varmaan ympärillä olevasta hälinästä. Loppua kohden se kuitenkin rauhottui omaksi itsekseen ja sai 96p. Babiana oli arvostelussa oma ihana itsensä saaden hienot 97p ja yllätyksekseni täydet pisteet yleiskunnosta! Babs on vähän sellainen että jotkut tykkäävät siitä ihan hirveästi ja jotkut taas eivät. Pulla taas on jo veteraani-ikäinen, mutta sekin pärjäsi oikein hyvin saaden 96p. Vähän oli likaa korvissa ja yksi kynsi leikattu suoneen. Pulla olisikin saannut superhyvät pisteet jos itse olisin ollut vähän tarkempana.

Itse olin pistänyt tavoitteekseni saada edes yhden marsun käymään ppm-pöydällä, koska tiesin tason olevan todella kova. Olikin mukava yllätys huomata että kaikki mukana olleet marsuni pääsivät käymään ppm-pöydällä!

Lemonit PPM-pöydällä (Vasemmalta Paavo, Babiana ja Pulla)

Lauantaina oli vielä näyttelyiden jälkeen iltajuhlat ja käytiin syömässä. Itse olin hurjan väsynyt perjantain autoreissun jälkeen ja nukuttuani todella huonosti edellisen yön. Ilta menikin vain syöden ja silmät ristissä kuunnellen muiden puheita. Väsymys oli niin suuri että mökille päästyämme nukahdin melkein heti!

Sunnuntai meni näyttelypaikkaa kierrellen ja tarjoillen marsuille vielä viimisiä herkkuja salaattibaarista. Päivän päätteeksi oli palkintojen jako ja oli kyllä mahtavaa kun kuulutettiin että meidän pieni Nasu oli ollut junioreiden PPM5 ensimmäisissä näyttelyissään ja Babs hienosti avointen PPM4! Sen lisäksi Paavo ja Babs sai myös kumat. Onnistunut reissu siis!

Näyttelyt loppuivat ajallaan kolmen maissa, mutta päästiin lähtemään kotia päin vasta puoli viiden aikaan. Kotimatkakin venyi taas pitkäksi kun meidän oli vielä päästävä katsomaan Delfoin-marsulaa ja ihastelemaan reissun aikana syntyneitä pieniä poikasia! Kyllä iski taas niin poikaskuume! Jatkettiin siitä Helsinkiin, josta vielä yksin köröttelin kotiin ja kello oli aikalailla kolme yöllä kun sain marsut raahattua sisälle. Onneksi maanantai oli vielä vapaa, joten reissun univelatkin sai nukuttua heti pois :)

Kotona vihdoinkin, palkintojen kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti