lauantai 26. tammikuuta 2013

Voi mun pieniä poikia

Kookan paino oli hiukan pudonnut n. viikko sitten, mikä ei tietenkään ole hyvä kasvavalle marsulle (Kooka muuten vietti eilen 6kk päiväänsä, pieni mussukka <3). Tarkistin hampaat ja tarjosin hiukan herkkuja ja ainakaan omaan silmään ei marsun syömisessä ollut mitään merkille pantavaa. Seurailin sitten pikkumarsun syöntiä häkissä ja huomasin, että sitä melko paljon jahdataan pois ruoan ääreltä, välillä jopa ihan vain huvin vuoksikin vaikka olisi ihan toisella puolella häkkiä. Yritin tarjoilla pellettiä myös rauhassa sylissä, mutta eihän tuo nössikkä millään uskalla sylissä syödä. Se on muutenkin tosi nirso pelletille. Nyt se saa aina pari tuntia päivässä olla eristyksissä muista ja syödä mahansa ihan täyteen rauhassa. Olen myös sekoitellut pellettien sekaan kaurahiutaleita, hiukan ohrasuurimoa ja raastanut porkkanaa, ja ruoka on maistunut paljon paremmin. Kookan paino on noussut parin päivän aikana melkein 50g. Hyvä näin!

Kinkkukin on kipeä. Se ei varaa painoa aina toiselle takajalalleen ja kävelee kolmijalkaisena silloin jos yrittää liikkua hiukan lujempaa. Ei arista jalkaa koskettaessa tai mitään, eikä muutenkaan ole ollenkaan apaattinen. Raukka tahtoi niin mukaan lattialle riehumaan muiden kanssa, ja yritti pomppia ilmaan ilosta kolmella jalalla kun kiersi pehmonorsua, mutta eihän se oikein onnistunut. Joutui sitten tuonne hiukan eristyksiin ettei ihan liikaa liiku. Päätin nyt kuitenkin odottaa eläinlääkärille soittoa, jos ei muutosta näy niin heti maanantaina soitetaan sitten sinnekkin.

6 kommenttia:

  1. Meilläkin meni joskus marsun jalka kipeäksi. Se oli turvonnut ja aristikin, mutta sitten ajan kuluessa kipu väheni ja loputa siihen ei sattunut ollenkaan mutta oli turvonnut(?) ja jäykkä sen koko loppuelämänsä ajan. Olen nykyään aika varma että tuo johtui siitä kun joksus nuorempana marsulla ei oltu huolehdittu riittävästä C-vitamiinista.

    Paranemisia ja jaksamisia sulle että marsuille :D

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kamerana on Nikon D90 ja siihen erilaisia objektiivejä. Useimmissa kuvissa käytetty Nikonin 50mm/1.4.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo kooka :3 Muistuttaa vähän meidän Sakkea.
    Mutta haluaisin tietää millaisella "puntarilla" mittaat marsujen painon?

    sikke-sakke.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ihan vain Ikeasta ostettu halpa talousvaaka. Tällainen, http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90100057/

      Poista