Muistoissa

"On vaikea olla rohkea", 
sanoi Nasu vähän niiskuttaen,
"kun on vain Hyvin Pieni Eläin" 


EPET VVPET5-17 Almond's Bake A Creamcake If You Dare
englannincrest cream
05.05.2017-11.02.2018
Nasu oli erittäin nätti, pieni creamtyttö. Todella kova kiljumaan ruoka-aikaan ja usein pukitteli ympäri häkkiä iltaisin. Nuoresta iästään huolimatta se pärjäsi hyvin näyttelyissä ja valmistui eliittipetiksi jo puolen vuoden ikäisenä. Nasu odotti ensimmäistä poikuettaan, kun jokin meni pieleen (sydän petti?), ja vielä yöllä kunnossa ollut nuori neiti löytyi aamulla unituubiinsa nukahtaneena, pari päivää ennen laskettua aikaansa. Nuku hyvin pieni Nasueläin <3


Chinotto
englannincrest de white
06.12.2013-02.02.2018
Juho syntyi ensimmäiseen poikueseeni kahden sisaruksensa kanssa. Se oli poikasista suosikkini, mutta muutti kuitenkin veljensä kanssa uuteen kotiin. Parin vuoden jälkeen sain mahdollisuuden ostaa tämän ihanuuden takaisin enkä voinnut kieltäytyä! Oikea kopio isästään, täydellinen luonne <3 Viimeinen kuukausi taisteltiin Juhon kanssa kipuja (silmänpaineet pielessä) ja siitä johtunutta syömättömyyttä ja hammasongelmia vastaan. Kaikista eläinlääkärikäynneistä ja operoinneista huolimatta ongelmat tuntuivat palaavan ja lisääntyvän ja suruissani päätin päästää Juhon pois.


FI MVA EPET VVPET-14 Almond's In the Spotlight
self lemon
23.02.2013-05.12.2017
Hertta oli ensimmäinen lemonini ja ensimmäisen poikueeni emo. Kaiken "pahan alku ja juuri". Se oli kaikkea mitä olin koskaan voinnut toivoa! Niin kaunis ja niin mahtavalla luonteella varustettu! Se oli marsulan kiistaton kuningatar, laumansa pomo, joka aina muisti pussailla kaveriensa korvia <3 Eräänä aamuna marsulassa odotti erittäin kaasuuntunut Hertta ja vuorokauden ajan yritettiin kaikin keinoin saada Hertan vatsa toimimaan, mutta loppujen lopuksi Hertta ei enää jaksanut taistella ja nukahti ikiuneen. Heihei Hertta <3


Callisia
self pe white
21.10.2016-12.04.2017
Calle oli kauan odotettua jatkoa lempimarsujeni suvulle siskonsa kanssa ja oli vielä punasilmäisyyttä kantava! Jo ihan syntymän jälkeen saatiin pikkumarsulta hoitaa sisäänpäin kääntyneet silmäluomet, jotka kuitenkin oikenivat hyvin silmätipoilla. Calle oli aina pienikokoinen ja kasvoi huonosti ja lopulta alle puolenvuoden ikäisenä pikkumarsu oli päästettävä paremmille porkkanamaille pahan purentavian takia. Nyt Pikku-Calle saa pukitella muiden enkelimarsujen kanssa pikkumarsupukkejaan ilman kipuja <3


FI & S MVA Ashfield Peardrop
self lemon
08.10.2011-16.11.2016
Pera muutti meille jo vähän iäkkäämpänä marsuherrana ja kerkesi olla iloitsemassa meitä vain n. 1 1/2 vuotta. Juuri sellainen perus pappa, mistä vanhoissa marsuissa tykkään. Roikkui aina häkin reunalla kerjäämässä rapsutuksia. Valitettavasti Pera ei meillä kerennyt isäksi tulla, mutta on toiminut muualla jalostuksessa ja löytyykin joidenkin meidän marsujen suvusta. Pera kerkesi elämänsä aikana asua monessa kodissa ja tarkoitus olikin että se saisi meillä viettää viimeiset päivänsä. 


Sweeney Todd
self cream
07.02.2013-22.03.2016
Ihana Käpynen. Aina utelias ja kiltti. Vietti viimeisen vuotensa kastraation jälkeen tyytyväisenä tytöille huristellen. Sylissä ei koskaan hirveästi viihtynyt, koska lattialla juokseminen oli niin hurjan paljon hauskempaa! <3 Käpy rupesi mystisesti laihtumaan alkuvuodesta, ja käytiin lääkärillä tutkimassa mm. hampaat, jonka jälkeen eksoottisiin perehtyneellä löydettiin loisia. Loishäätöjen jälkeen paino ei kuitenkaan lähtenyt nousuun ja lopuksi kunto romahti nopeasti yhden yön aikana.


Favoloso Guillermo
englannincrest cream
16.02.2010-04.10.2014
Kille oli ensimmäinen ihan ikioma marsuni, eikä koko perheen yhteinen kuten edelliset olivat olleet. Aivan ihana kermaporsas joka huoneessani vapaana asuessaan juoksi ovelle hakemaan tuoreita ja kiipesi sängynlaidalle saadakseen herkkuja ja rapsutuksia. Se joka aina oli ensimmäisenä häkin reunalla vastassa, jos ei ruokaa odottamassa niin ainakin pari rapsutusta oli pakko saada. Niin hurjan komea mies!

Almond's Kinuski-Pähkinä
self cream
20.04.2011-19.07.2013
Ihanin, mahtavin, hassuin ja rakkain Kinkkumies. Aina ei mene kuten on suunnitellut ja tekee virhearviointeja. Kinkun elämä oli ihan liian lyhyt.. Hassu mies joka heti ensimmäisenä päivänä meille muuttaessaan veteli kunnon pukkirallia ympäri huonetta. Innostui vaikka likaisista sukista lattialla, kunhan oli jotain uutta ihmeteltävää. Ihana höpöttelijä, joka ei millään malttanut sylissä lopettaa sormien nuolemista. Niin rakas.


Nappi
risteytys, orangeagouti/golden dalmatiini
24.05.2006-26.05.2011
Nappi oli pieni ilopilleri aina loppuun asti. Juoksi perässä kun sille huusi ja nukahti syliin silmänräpäyksessä. Nappi oli marsu joka todellakin nautti elämästä täysin siemauksin. Se oli aina todella pienikokoinen, mutta sillä oli sitäkin suurempi sydän. Napin viisivuotispäiviä vietettiin ell luona kun Kille oli puraissut vanhusta silmään. Kaikki oli hyvin kunnes pari päivää tämän jälkeen kunto romahti lyhyessä ajassa, eikä mitään ollut enää tehtävissä.


Taavi
risteytys, goldenagouti/golden
18.03.2006-11.02.2011
Taavi oli se elämäni marsu. Todella ihmisrakas ja nautti sylissä olemisesta. Koskaan ei tule vastaan tulemaan yhtä kömpelöä ja omalaatuista marsua kuin Taavi. Valitettavasti vanhuus alkoi vaivaamaan. Taavi sai hammaspiikkejä ja suolisto ei toiminut enää kunnolla. Pitkän harkinnan jälkeen päätimme päästää vanhuksen paremmille porkkanamaille. Ikävä on suuri!

Lasse
risteytys, white/golden/goldenagouti(?)
n. 2003-2005
Lasse oli meidän ensimmäinen marsu. Tämä marsu asui koko lyhyen elämänsä yksin, sillä siihen aikaan luulimme vielä, ettei urosmarsut viihdy yhdessä. Lassesta en paljoa muista, sillä itsekkin olin silloin vielä niin pieni. Muistan ainoastaan että Lasse oli todella reipas tapaus joka tykkäsi kiivetä hiusten sekaan. Lasse jouduttiin lopettamaan ainoastaan yhden vuoden iässä, sen halvaannuttua (löytyi kasvain)."Att få somna i frid det passar, 
ett litet marsvin med trötta tassar"