torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosikatsaus 2015

Vuosi 2015 on lopuillaan ja on aika muistella kulunutta vuotta. Vuosi on ollut kaikinpuolin onnistunut marsuilun ja muunkin arjen osalta. Hymyissä suin voi siis siirtyä seuraavaan vuoteen!

Marsumäärä on meillä tuplaantunut ja olen saannut tutustua uusiin huippukuikuttajiin! Pera, Paavo, Martta ja Helmi muuttivat meille elokuun lopussa tarkoituksena vihdoinkin aloittaa pienimuotoinen kasvatustoiminta. Tätä olikin tullut kauan harkittua, ja vihdoinkin vakityö ja isompaan asuntoon muutto mahdollistivat sen. Juho muutti lokakuussa takaisin kotiin ja Pullakin saapui vahvistukseksi vielä joulukuussa. Yhdestäkään ihanuudesta ei tänä vuonna ole tarvinut luopua ja siitä olen enemmän kuin kiitollinen.

Eläinläkärireissuilta ei kuitenkaan olla vältytty hengitystieinfektioiden, paiseen ja värjääntyneen virtsan takia. Kaikki voivat tällä hetkellä hyvin ja aloittavat uuden vuotensa terveinä. Juholla virtsa vielä hiukan punertavaa, mutta muuten on reipas oma itsensä ja Kooka on onnistunut katkomaan hampaansa, mutta syö hyvin heinää ja raastettuja tuoreita. Omistaja sen sijaan ei ole vielä täysin lopettanut marsujen tarkkaa papana- ja pissaseurauksia ja stressailee itseään varmaankin ihan turhaan.

Näyttelyvuosi ei ollut tänä vuonna yhtä täyteen buukattu vaan mentiin vain lähimpiin näyttelyihin, jos aina niihinkään. Vuosi toi kuitenkin mukanaan kasan ruusukkeita ja muutaman sertin ja eliittikortin. Ihan alkuvuonna Hertta valmistui valioksi ja Kooka kesällä pitkästä aikaa keräsi itselleen niin paljon massaa että sai viimisen eliittikorttinsa ja valmistui eliittipetiksi.

Ihana uusi marsuhäkkikin valmistui lokakuussa ja kaikilla marsuilla on ihanasti tilaa liikkua ja miellyttää niin hurjasti omaa silmääkin. Sopii tuonne olohuoneeseen niin hyvin! Alkuvuodesta muutettiin isompaan asuntoon, mutta kai sen voi jo ihan julkisesti tännekin pistää että lokakuussa häkin valmistuttua marsut muuttivatkin jo pois ja asuvat mieheni luonna. Itsekin siellä kyllä vietän kaiken vapaa-aikani, mutta oman vuokrasopimuksen pääsen purkamaan vasta seuraavan vuoden puolella, joten virallisesti asun muualla. Eli heti seuraavan oven takana :D On siinä kyllä mies! Koko eilinen iltakin tuli hymyissä suin kuunneltua kuinka kertoi kylässä olleille vanhoille koulukavereilleen kaikkea marsuista. Kuinka rakennettiin nykyinen häkki, kuinka tuo marsu on pärjännyt näyttelyissä ja tämä marsu on rotutyypiltään parempi, koska sillä on tuollainen pyöreämpi pää. Kooka ja Martta ehdottomia lemppareita ja jaksaa niitä yrittää häkistä kiinni saada. Aika huippu siis!

Hyvä vuosi siis takana! Toivotaan vain että seuraavakin vuosi olisi yhtä onnistunut :) Hyvää uutta vuotta!

4 kommenttia:

  1. Olinkin tähän unohtanut kommentoida, että onnea marsuille uuteen asuntoon, ja kohta sullekin! Hienoa, että mieskin on noin messissä :). Kyllähän marsut sydämen vie <3. Ja sun mies on oikeassa, Martta ja Kooka on ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kyllä ne marsut vie ison paikan sydämessä kun kunnolla tutustuu. Mieskin myönsi että oli aluksi luullut että mulla on vaan iso kasa hiljaa heinää mussuttavia otuksia, mutta kuinka väärässä olikaan. Nää on kyllä kaikkea muuta kuin hiljaisia ja tylsiä <3

      Poista
  2. On pakko kysyä, mitä Hampsterille kuuluu? Siitä kun ei ole täällä vähään aikaan kuulunut mitään:)

    VastaaPoista
  3. Hampsteri voi oikein hyvin vaikkei kuulumisia ole tullut tänne pistettyä (tosin koko blogi on jo ollut hetken hiukan hiljainen). Hurjasti yrittää selvitellä seuraavaa karkureissua joka ilta ja siinä välissä täyttelee poskiaan pähkinöillä ja vetelee sikeitä :) <3

    VastaaPoista