maanantai 12. tammikuuta 2015

Viikonlopun kertomuksia











Nyt viikonloppuna tuli vietettyä ihan kokonaan marsutäytteinen viikonloppu pitkästä aikaa. Paljon  rapsutteluja, lattialla juoksemista ja hurjasti herkkuja. Ollaan oltu vähän joulukoomassa kaikki ja vain pakollinen on tehty. Itse pääsin takaisin töihin keskiviikkona ja heti kun arkirytmi palasi on jaksanut ja kerennyt tehdä asioita paljon paremmin vaikka joutuukin aikaseen heräämään. Heti kun on vähän pidempään tekemättä mitään, en ainakaan itse jaksa tehdä enään yhtään mitään. Loikoilla sohvalla ja syödä :P

Nyt viikonloppuna energiaa riitti marsujen häkkien suursiivoukseen ja kuten ehkä kuvista näkee, uuden aitauksen rakentamiseen. Meillähän on Liskin ja Jambon muutettua taloon ollut yläkerta jaettuna kahteen, paitsi sen lyhyen ajan kun myös Käpy asui poikien kanssa yhdessä. Oon yrittänyt pitää marsuja häkin ulkopuolla enenmmän, mutta ei sekään ole ollut tarpeeksi omasta mielestäni. Hurjasti on tullut mietittyä millaisen häkkisysteemin tuohon marsunurkkaukseen tahtoisin ja ideat vaihtuvat kokoajan. No sitä kerkeää vielä miettiä varsinkin nyt kun sen aikaa käyttöön tuli ihan perus taikisaitaus :) Löysin kaapista vanhan vahakankaan jonka innoittamana päätin keskellä yötä kasata aitauksen. Kokoa tuolla on 4x2 taikakuutiota (n. 150x75cm) ja yläkerta joka on 2x2 taikista.

Ei ihan sovi sisustukseen, mutta se ei haittaa. Kooka ja Limetta muuttivat nyt siihen ja voi hitsit kuinka siellä onkaan juostu! Yläkerta on kummankin ihan lemppari. Kookan abypylly heiluu puolelta toiselle ja hurja purina kuuluu kun se kipittää siltaa pitkin <3 Limetalla ei pysy jalat mukana ja pyörii alas melkein nokka edellä ja taas takaisin ylös :D Ihanat!

Liski ja Jambo asuvat ylhäällä. Pistin ne ensin alas, ihan vain huomatakseni, että ne pääsisivät halutessaan Kookan ja Limetan luo. Ei hyvä. Yläkerrassakin on vedelty hurjaa rallia. Liski on ihan hassu otus. Se kiljuu koko ajan ja nenä on ilmaa kohti. Kaikki on niin kivaa. Aikalailla samanlainen kun mitä Kinkku oli samassa iässä. Mussukka Liski! Jambo on vieläkin melkoinen nössö ihmisen ollessa lähellä, mutta kyllä sekin tänään makoili sylissä ihan pitkänä pötkönä. Paljon herkkuja ja rapsutuksia niin eiköhän se siitä.

Hertta muutti häkinsiivousten yhteydessä Kävyn hellään huomaan. Hurinaa ja purinaa, mutta melko nopeasti kyllä rauhoittuivat. Nyt on taas samassa häkissä kaksi kermanväristä. Kyllä silmä lepää <3 Vielä kun olisi yksi tai kaksi lisää. Iso kasa kermapossuja kasassa kiljumassa ruokaa. On ne niin, niin, niin ihanan värisiä.

Hertalla oli vähän epäonnea tässä viime viikolla. Tullessani myöhään illalla kotiin ja antaessani marsuille tuoreita, oli Hertta häkissä karvat ihan pörheänä ja liikutteli suutaan kokoajan. Raukalla oli jäännyt iso kuivattu herkkupala hampaisiin kiinni, joita ollaan näyttelyistä voitettu ja joita olen pelletin sekaan sekoittanut. Oli jäänyt niin tyhmästi kiinni, ettei Hertta pystynyt edes suutaan pistämään kiinni, vaan on joutunut ties kuinka kauan olemaan syömättä ja suu auki. Ja oli kyllä tiukasti kiinni! Onneksi Hertta on niin hurjan kiltti ja pysyi paikoillaan, vaikka jouduin vähän kovempaa repimään. Hampaat säästyivät ja Hertta alkoi innolla syömään heinää. Oli vielä seuraavana aamuna vähän nuutuneen näköinen, mutta nyt on taas ihan oma itsensä.

Tulipas pitkästä aikaa ihan hurjasti tekstiä! Meillä vaan on ollut niin hurjan kiva viikonloppu :)

4 kommenttia:

  1. Tosi kivan ja kätevän näköistä! Ihana toi sänky-ramppi-yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mua vähän hirvittää tuon siivoaminen. Joutuu varmaan yläkerran purkamaan, että saa purut vaihdettua alhaalta :)

      Poista
  2. Se on semmosta kyllä välillä taikakuutioiden kanssa... Mutta jos marsut tykkää niin kyllä sitä aina jonkin aikaa kestää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! On sitä ennen ollut vieläkin monimutkaisempia häkkiviritelmiä ;)

      Poista