tiistai 26. kesäkuuta 2012

Sängyssä on ahdasta

Onko sielä sängyllä tilaa vielä yhdelle?

Tai vaikka kahdelle?
Välillä vaan tulee opetettua huonoja tapoja marsuille. Marsujen mökki on sijoitettu sänkyni viereen ja marsut tykkäävät hyppiä katolle ja takaisin alas. Yksi ilta marsut seisoivat etutassut sängyn laidalla, kerjäämässä herkkuja ja rapsutuksia. Pojat olivat niin söpöinä, että oli pakko tarjota hiukan pellettejä. Siitähän ne vasta innostuivat, eikä kestänyt kauaa kun ne jo kiipesivät sängylle kerjäämään lisää huomiota. Nyt ne ovat ihan omatoimisesti hypänneet kahtena iltana sängylle ja lähteneet pois vasta kun ovat saanneet rapsutuksia ja hiukan pellettiä. Ihan hassuja possuja! Pitäisi vissiin siirtää tuo mökki pois, mutta mikä olisi hauskempi tapa nukahtaa, kuin se että kaksi marsua seisoo sängynreunalla nenät heiluen? :)

---

Blogiin tuli myös uusi kesäisempi otsikko :)

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Kesäloma!

Ruusunen nauttii kesästä :)

Hoplaa!






Täällä alkoi sitten viimeinkin kesäloma! :) Marsut viettivät koko eilisen päivän parvekkeella nauttien raikkaasta kesäilmasta. Kesäisin pyrin pitämään marsuja parvekkeella niin paljon kuin mahdollista, sillä meidän sisäilma on todella seisovaa ja kuivaa. Parhaiten sen huomaa Killessä, joka alkaa rohista jos ilma ei kierrä hyvin. Marsut voivat siis paremmin kun saavat viettää aikaa ulkona ja kuka nyt ei haluaisi? :) Saatiin taas nauttia rallittelusta kun pojat pääsivät ulos katselemaan uusia paikkoja. On ne vaan niin hassuja <3

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lohja 16.6

Hienoin Kinkkumies!
Eilen käytiin siis Kinkun kanssa Lohjan näyttelyissä. Oli kyllä mukava päivä. Kinkku sai 97p. joka on meidän uusi ennätys :) Sen lisäksi Kinkku yllätti mukavasti päästyään PPM-pöydälle ja oli lopuksi vielä PPM3!! Ihan mahtavaa, ikinä en olisi osannut odottaa sitä, kun valmistelutkin aloitin niin myöhään :) Kinkku sai myös Kuman hyvästä luonteestaan ja tuomari tykkäsi siitä paljon. Olin kyllä ylpeä sillä aikaisemmissa näyttelyissä Kinkku ei ole osannut käyttäytyä ja on vain yrittänyt lähteä laudalta pois. Nyt se seisoi hienosti paikallaan, nuoli tuomarin käsiä ja pulputti tyytyväisenä :)

Ja sitten arvostelu. Tuomarina Juulia Palmqvist.

Yleiskunto 24/25 Hyvä koko ja massa
Turkki 14,5/15 Puhdas, pehmeä, kiiltävä, pientä hilseilyä ja karvanlähtöä
Korvat 4,5/5 Hieman likaa
Silmät 5/5 Puhtaat ja kauniit
Kynnet & tassunpohjat 10/10 Hyvin hoidetut
Rasvarauhanen 10/10 Puhdas
Hampaat 5/5 Puhtaat, harjoittele katsomista
Käsiteltävyys 19/20 Juttelee, nuolee
Yleisvaikutelma 5/5 Hurmaava
Yhteensä 97/100

Seuraavat näyttelyt olisivat sitten Sastamalassa elokuussa, jonne olisi tarkoitus ottaa kummatkin marsut. Jos on onnea ja saan kyydin järjestettyä niin myös Jurvaan voisi lähteä. Sinne tosin alkaa jo olla hiukan pidempi matka.

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kotona taas!

Marsut tulivat eilen kotiin ja johan niitä oli odoteltu! Marsutkin olivat onnellisia päästyään taas omaan turvalliseen kotiinsa, vaikka varmasti olivatkin nauttineet kun pääsivät lähes päivittäin ulos syömään. Killeä sain pidellä jo sisälle tultuamme ihan kunnolla kiinni koska se oli kokonaan lähdössä jo laatikosta jossa marsut matkasivat lyhyen matkan kotiin. Päästyään omaan huoneeseen se juoksenteli oikein onnellisena koko huoneen ympäri <3

Marsut nauttivat päästessään taas kipittelemään vapaasti koko huoneessa. Kinkku löytyi keittiöstä jo  puolen tunnin sisällä kotiin tulosta. Se taisi kuitenkin olla sille liian iso juttu, sillä sen jälkeen ei enää uskallettu liikkua pois pöydän alta, hassu mies :) Koko yön marsut jatkoivat juoksentelua huoneen toisesta päästä toiseen, joka piti hereillä, sekä minua että siskoani. Sisko päätti luovuttaa ja lähti muualle nukkumaan. Itse nautin tassujen äänistä melko kauan, kunnes se alkoi jo häiritsemään hiukan itseäni. Kyllä sitä loppujen lopuksi pystyi nukkua.

Tänään olisi sitten edessä myös Lohjan näyttelyt! Heräsin jo omia aikojani ennen kuutta, joten nyt odotellaan että päästäisiin parin tunnin päästä matkaan. Pojat valmistelin jo eilen. Tarkoitus oli, että olisin jälki-ilmoittanut Killen, mutta korvia putsatessani löysin ikävän haavan korvan läheltä, joten päätin jättää sen kuitenkin kotiin. Ehkä sitten seuraaviin näyttelyihin? Pääsi poika kuitenkin kylpyyn :) Kinkku taas on oikein valmis päivän koitoksiin! Vielä voisi kerran rasvata tassut.

Loppuun vielä kuvia hoitopaikasta. Iso kiitos Iinalle ja Madolle hyvästä hoidosta <3





keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Hoidossa

Marsut ovat sunnuntai-illasta lähtien olleet kavereillani hoidossa. Itse olen koulussa kaksi viikkoa putkeen, viikonloppu mukaan lukien, joten ajattelin että olisi parasta, että ne saisivat hiukan enemmän huomiota. 16.6 on myös näyttelyt Lohjalla ja sehän oli varmaa, ettei kukaan kotona olisi rasvaillu tassuja ja tai tehnyt muitakaan pieniä valmisteluja. Sainpa siis kaksi ahkeraa hoitajaa pitämään marsuista huolta. Toivotaan, että pojat pääsevät myös paljon ulos nyt kun saavat asustaa omakotitalossa, josta löytyy ihan mukavan kokoinen takapiha.

Itse odotan jo kauhulla perjantaita ennen näyttelyitä. Itse tulen vasta illalla kotiin ja Kinkku pitäisi pestä + muutenkin valmistella. Rasvarauhanen oli oikein nätin näköinen sunnuntaina - tai sitten ei. Sen lisäksi harkitsin Killen jälki-ilmoittamista, mutta se ei todellakaan vielä ole varmaa. Siinä olisi sitten tuplasti töitä. Sen lisäksi näyttelylauta pääsi korjaukseen ja se jäi todellakin kesken, kun se vielä maanantai-aamuna oli pelkkä liimattu vanerikasa. Muutenkaan en ole mitään pakannut jajajaja.. Tulee kiireinen ilta!

Toisalta on taas mukavaa päästä näyttelyihin ja tällä kertaa mennäänkin ensimmäistä kertaa messuttomiin näyttelyihin :)

---

Kysely "Kumpi marsuista on jäännyt paremmin mieleen?" päättyi jo jonkin aikaa sitten ja tulos oli tasan 9 ääntä kummallekin. Ihan mahtava tulos, sillä ainakin omasta mielestäni äänet menivät juuri oikein ;) Vastatkaapas myös uuteen kyselyyn!

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kesä ala Kille!

Kokonainen puisto täynnä voikukkia!



Ilta-aurinko, paras aurinko.




Ei lopu ruohot ihan heti!
Kesä on kyllä hurjan hauskaa aikaa! Viime kesä oli kyllä hiukan pelottava ja istuinkin mielelläni vain piilossa ja maistelin hiukan voikukkia. Tämän kesän aloitinkin sitten reippaammin ja hyökkäsin kukkien kimppuun ihan heti! Edessä oli metrikaupalla voikukkia (kuten ensimmäisestä kuvasta näkee), tosin itse en kerennyt liikkua kuin ehkä 20cm kun ruoka ei millään loppunut. Me käytiin Kinkun kanssa varmasti marsujen taivaassa! Harmiksemme meillä oli hiukan rajattu tuo alue, paitsi silloin kun meitä taas osoiteltiin sillä mustalla laatikolla joka pitää hassua ääntä. "Ihan vaan muistoksi". Niinhän ne kaikki sanoo kun tuommoisilla pelottavilla kapistuksilla osoittelevat. Kerettiin Kinkun kanssa nauttia paratiisista pari päivää, mutta sen jälkeen ei olla enää päästy ulos. Sielä oli käynnyt kuulemma "ruohonleikkuri" varastamassa kaikki meidän voikukat! Olen kuitenkin itse sitä mieltä, että meidän omistaja haluaa vain syödä ne itse, eikä antaa meille mitään. Tuo meille vain pari kourallista, jotta me ei epäiltäisi mitään. Kinkku on ihan onnessaan, mutta minä vaatimalla vaadin joka päivä kiljumalla koko satsin meille pojille!

Muuten elämä hymyilee aika lailla. Kinkulla olisi taas edessä reissu näyttelyihin. Itse hypin onnesta kun en tarvitse mennä kylpyyn. Omistaja kyllä on uhannut kylvyllä kun rasvarauhaseni on ihan likainen. Miehekästä sanon minä, kun on pyllyssä likaa!

Kesäisin terveisin, kaikista komein Guillermo!

Marsuille on myös parvekkeella kasvamassa salaattia, persiljaa ja porkkanoita. Toivotaan että niistä tulee oikein makoisia.