lauantai 31. maaliskuuta 2012

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Marsumaista menoa













Lopuksi kuva vielä Ruususesta :)
Pari viikkoa sitten, meidän huoneeseen paistoi oikein ihana ilta-aurinko ja oli pakko hiukan kuvailla marsuja. Kummatkin marsut makasivat oikein mukavasti lämmittelemässä auringossa. Valitettavasti en kerennyt saada siitä kuvia, sillä fiksuna päätin kuvata omena kädessä. Voitte varmaan arvata millainen huuto sen jälkeen alkoi :D Muita kuvia sainkin sitten senkin edestä Ja kyseessähän on nuo kuvat tuossa ylhäällä.

Viikonloput on nyt vietetty aikalailla kokonaan marsujen parissa ja on tullut rakenneltua vaikka millaisia virityksiä lattialle. Kille innostui ihan totaallisesti, se pomppi ja juoksi enemmän kuin mitä Kinkku yleensä. Kinkku taas tyytyi suurimman osan ajasta syömään heinää. Piti pariin otteeseen oikein tarkistaa, että kai siltä rakettimarsulta löytyy töyhtö päästä. Sen lisäksi on tullut vain siliteltyä marsuja, mukavaa! Niistä on myös tullut kesympiä häkissä kun ei ole taikiksia edessä. On hirveän mukavaa kun voi vain häkin ohi kulkiessa rapsutella hiukan korvien takaa ja sitten taas jatkaa matkaa.

Tämän lisäksi marsut ovat myös päässeet tutustumaan kunnon yöelämään. Jotenkin tyhmästi olin onnistunut unohtamaan niiden oven auki ja tietenkin oli sitten pakko lähteä tutkimaan paikkoja keskellä yötä! Itse en tähän kyllä herännyt, mutta sisko alkoi vihaisena valittamaan miten oli yöllä joutunut jahtaamaan marsuja ympäri huonetta. Siinäpä varmaan näky! Toisaalta en kyllä ymmärrä miksei minua herätetty. Ei olisi toisen tarvinnut konttailla lattialla. Nyt on kyllä pysynyt häkin ovi visusti kiinni yöllä ja se tarkistetaan iltaisin jopa pariin otteeseen.

Sitten alkaakin jo odotettu huhtikuu! Sen lisäksi, että Kinkku täyttää vuoden niin olisi tarkoitus lähteä kyseisen herran kanssa PetExpoon. Vihdoinkin näyttelyihin! Meille on tullut esteitä nyt varmaan kolmeen viime näyttelyyn, kun on ollut kaverin synttäreitä ja Kinkulla hampaanjälkiä takapuolessa. Pakko nyt pitää peukut pystyssä, että pysyy peppu kunnossa! Kille ei tule mukaan. Siltä on kadonnut massaa rohinoiden jälkeen ja koska sen hengittely ei ole ihan normaalia, en halua altistaa sitä millekkään. Tulee kyllä pitkä päivä kun on vain yksi marsu mukana. Onneksi kyseessä on messut niin on jotain tekemistä siellä :)

Ulkoasukin tuli tässä yksi päivä vaihdettua blogiin ja itse olen melko tyytyväinen. Uusia lukijoitakin on tullut, kiitos siitä teille. Mukavaa, että kermaporsaiden touhuilu kiinnostaa :) Tämä olikin sitten muuten 100 postaus tässä blogissa! Melko hurjaa kuinka paljon on tullut kirjoiteltua. Hyvää yötä kaikille!

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Vastauksia #2

Mikä on killen ja kinkun luonteessa parasta?
Niiden aktiivisuus. Musta on ihan mahtavaa se, että ne jaksavat innostua pienistäkin asioista ja vetelevät rallia ympäri huonetta. Marsuissa ei ole mitään yhtä hauskaa, kuin katsella niiden touhuilua :)

Oletko koskaan katunut marsujen, tai ylipäänsä minkään lemmikin hankkimista jälkeenpäin?
En. En voisi elää ilman eläimiä ja jokainen on ihan liian tärkeä menetettäväksi. Kyllähän aina on niitä päiviä, kun ei millään jaksaisi hoitaa marsuja, mutta se kyllä menee ohi melko nopeasti. Ei noita nassuja voi olla vastustamatta :)

Onko molemmat marsut olleet aina yhtä aktiivisia jaloitellessaan, vai onko sun täytynyt jotenkin aktivoida niitä?
Ei ole tarvinut, ne ovat ikiliikkujia. Ihan kiva näin. Nappi ja Taavi olivat hiukan hitaamman puoleisia herroja, joten on ollut kiva seurailla hiukan aktiivisempaa menoa, viiden vuoden löllistelyn jälkeen :)

Ovatko marsusi sairastelleet paljon?
Eivät ole. Kille on kerran käynnyt eläinlääkärillä rohinoiden takia. Se hengittelee vielä välillä hiukan raskaammin, mutta mm. purujen vaihdon myötä on hengitys parantunut. Eläinlääkäriltä silloin tästä kyselin, mutta ei lähtenyt sitä hoitamaan, kun oli kuulemma niin pienestä kyse. Kinkulla ei ole ollut mitään haavoja suurempaa.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kysymyspostaus #2

Nyt lukijatkin hiukan aktiivisemmiksi :) Nyt olisi tarkoitus taas vastata mieltänne askarruttaviin kysymyksiin, aina marsuista, myös muihin kysymyksiin (rajansa kuitenkin kaikella). Riippuen kysymysten määrästä, yritän seuraavana viikonloppuna vastailla kysymyksiinne.

Samalla saa ehdotella minkälaisia postauksia tahdotte lisää. Enemmän tekstiä ja kertomuksia arjesta, kuvia (mistä?), videoita? Tuntuu, että kaikki postaukset ovat nykyään niin samankaltaisia, että ainakin itse kaipaisin jotain vaihtelua. Olisi helppo toteuttaa jotain hauskaa, jos joku ensin keksisi jotain uutta :D

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Häkki valmistui!


Pieni ylpeyden aiheeni :)

Mikä ikkuna tämä on?

Kinkku ymmärsi melko nopeasti mistä oli kyse.

Kille tyytyi kurkkimaan häkistä :)
Tänään saatiin siis vihdoin häkki valmiiksi, jippii! Harmi vaan, ettei saatu kerroksia yhdistettyä, mutta nyt olisikin oiva syy hankkia kaksi marsua lisää ;) Olinkin vihdoinkin päässyt pahimmasta marsukuumeesta eroon kun kävin eilen hakemassa Jumbon Faunattaresta heinää ja sielä oli maailman ihanin pörrökasa. Se oli cream(tai buff)/black risteytys jolla sojotti 5cm pyllykarvat suoraan ylöspäin ja naamassa sillä oli mitä kauneimmat pulisongit. Siis aivan järkyttävän ihana! Siinä oli kyllä risteytysmarsu parhaimmillaan. Onneksi matkaan lähti kuitenkin loppujen lopuksi vain ruokaa.

Takaisin häkkiin. Tuohon alakertaan rakensin siis pienen oven, jotta marsut pääsisivät päivällä juoksentelemaan lattialle kun itse haluavat. Siitä nyt ei tullut mikään maailman siistein, mutta on se kuitenkin koko häkin kohokohta :D Marsut saavat nyt vaihdella kerroksia niin, että asuvat puolet viikosta ylhäällä ja puolet alhaalla. Näin riittää, että häkki siivotaan vain kerran viikossa :) Ihanaa kun tämä vihdoinkin on valmis!

Muita kuulumisia. Marsut voivat oikein hyvin, hiukan ovat kummatkin pyöristyneet, mutta ei pahasti. Viime viikolla Kinkulle oli tullut haava silmäluomeen, mutta se parani hyvin pelkällä putsauksella ja tarkkailulla. Nyt jäljen näkee vain jos tietää mistä katsoa.

Loikoilua

Kinkkumies

Ihanin Guillermo :D