lauantai 26. helmikuuta 2011

Pilapiirros

Kaverini teki aivan mahtavan pilapiirroksen marsuista ja saimpa myös luvan julkaista kuvan blogissa :) Ihan noin kavereita nuo marsut eivät ole, mutta toivottavasti ovat pian. Iso kiitos Anniina! Toivottavasti näitä tulee vielä lisää :)

torstai 24. helmikuuta 2011

Marsujen painot vk 8

Nappi 850g (- 101g)
Kille 947g

Ihan hirveä tuo Napin painonlasku o.O Hyvin se voi, mutta Killen tultua taloon on se vähentänyt syömistään. Toivottavasti päästään taas takaisin 900g paikkeille!

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Favoloso Guillermo

Meille muutti eilen Lahdesta komea eng. crest cream Favoloso Guillermo. Mukava herra ja syötävän suloinen! Se pääsi melkein heti tutustumaan Nappiin ja ihme ja kumma vältyttiin tappeluilta! Olin valmistunut suureenkiin yhteen ottoon kun yhdistin kaksi aikuista marsua. Hiukan "Kille" kyllä jahtasi Nappia, mutta muuten oli rauhallista.

Kille on reipastunut ihan kamalasti nyt päivällä. Koko eilisen päivän ja tämän aamun se kökötti ainoastaan kopissa. Laitoin marsut vähäksi aikaa lattialle ja siitäpä Kille vasta innostui! Se vasta äsken rauhottui kun on pari tuntia juossut putkien läpi ja haistellut häkin jokaista nurkkaa. Nappi ei jaksa muuta tehdä kuin nukkua heinäkasassa :) Nappi-Vaari kyllä pelkää Killeä hiukan ja juoksee heti pakoon jos toinen tulee liihan lähelle, mutta parempi se kuin marsupallo!





torstai 17. helmikuuta 2011

Paino vk 7

Viikon aikana olen huomannut, että Nappi on saannut lisää massaa ja nykyään se tuntuukin jo ihan marsulta eikä tikulta. Tänään kun punnitsin niin olihan sitä massaa kertynyt mukavasti :) Liikunta on jäännyt hiukan vähemmälle kun ei enää ole Taavia kiusattavana. Yksin juokseminen kun ei ole ollenkaan yhtä hauskaa.

Nappi 949g (+39g)

Taavinkin poismenosta on huomenna kulunut jo viikko. Miten aika menee niin äkkiä? Vastahan sitä jouduttiin sanomaan hyvästit herralle. Meidän huoneessa on nykyään hiljaista kun yksi nenä puuttuu..

Kaveriakin ollaan jo etsitty Napille ja näillä näkymin se oikea marsu on löytynyt. Ei välttämättä Napin mielestä, mutta omaan makuuni se ainakin on. Siitä sitten myöhemmin lisää..

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Häkki suurentui

Eilen saatiin vihdoinkin tehtyä kauan haaveilemani ramppi häkin yläkertaan. Nappi on nyt pari kertaa kipitellyt yläkerrassa, mutta viihtyy paremmin alhaalla. Pikkuinen ei ole oikein tehnyt muuta kuin makoillut Taavin lempinurkassa ja huutanut kaverinsa perään :( Ei löydy Taavi ei. Suurin osa ajasta meneekin vain makoillen yksin ja välillä se käy syömässä pari heinänkortta. Kamala ikävä tuota ruskeaa vanhusta kyllä on!





perjantai 11. helmikuuta 2011

RIP Taavi

Pitkän harkinnan jälkeen päätettiin päästää Taavi paremmille porkkanamaille. Ikävä on suuri, mutta samalla helpottunut olo kun tietää ettei tuo elämäni mies kärsi enää mistään. Nuku hyvin <3

18.03.2006-11.02.2011

torstai 10. helmikuuta 2011

Marsujen painot vk 6 + video

Nappi 910g (+26g)
Taavi 966g (-45g)

Taavi on laihtunut hirveästi nyt viikon aikana, kun nuo hammaspiikit näyttävät haittaavan enemmän kuin luulin :(

Tuossa vielä video tältä päivältä. Biisivalinta on oikein hieno, mutten löytänyt mitään hyvää tällai äkkiä. Kattoo jos vaihan sen jossain vaiheessa :)

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pienestä ne innostuu!

Marsujen häkit siivottiin perusteellisesti eilen ja samalla ne myös saivat ison uuden putken. Voi tuota riemua kun sen ympäri juostiin koko ajan vain uudestaan ja uudestaan! Sieltä  mahtui jopa menemään toisen päältä ;) Pitäisi varmaan jossain vaiheessa ottaa uusia kuvia noiden riehumisesta.

Vihdoinkin ollaan alettu saamaan aikaseksi rampin tekemistä häkin yläkertaan. Kaikki on vasta paperilla, mutta kyllä tämä tästä vihdoinkin! Nyt marsut asuvat vuorotellen kummassakin kerroksessa, riippuen aina kumpaan ne tungen.

Ylihuomenna olisi sitten myös eläinlääkäri. Taavilla on selvästi koko ajan vaikeampi syödä hammaspiikin takia. Ruokahalu on hyvä, mutta syöminen hidasta. Hiukan kyllä alkaa tuntua, että tässä on liikaa ongelmia Taaville, kun ei tuoreitakaan pysty enää syömään. Papanatkin kasaantuvat nykyään paljon useammin kakkakanjoniin ja yölläkin pitäisi tätä menoa olla siellä takapuolessa rönkkimässä. Aina aamuisin on nurkassa marsu kököttämässä, kakkakanjoni tukossa papanoista :(

torstai 3. helmikuuta 2011

Marsujen painot vk 5

Nappi 884g (+28g)
Taavi 1011g (+6g)

Jee! Plussan puolella ollaan taas. Nappi on nyt melko omissa mitoissaan, vaikka aina kyllä kaipaisinkin sille lisää massaa. Se kun on tuollainen laiheliini. Taavi on vieläkin hiukan laihassa kunnossa sairastelujen takia. Tarkoitus olisi päästä vielä takaisin 1100g mittoihin.

Eläinlääkäriaika pitäisi varata seuraavalle viikolle. Tällä viikolla on ollut niin paljon koulutehtäviä, että oli pakko jättää suosiolla reissu seuraavalle viikolle. Taavilla oli taas vatsa vähän löysällä aamulla, joten ihan hyvä käydä tarkistamassa. Hampaistakin näyttää olevan koko ajan vain lisää riesaa, mutta kyllä tuo marsu syödä pystyy, tosin hitaammin kuin ennen. Voi Taavia :(

tiistai 1. helmikuuta 2011

Kuorolauluako?


Marsupoikien kuoro esittäytyy! On äiti varmaan laulanut liikaa kuorolauluja kun on marsuihin tarttunut. Eilen illalla marsujen häkistä kuului kovaa kiljuntaa. Kun menin paikalle oli näky tuollainen kun kuvassa. Hiukan kyllä nauratti kun Taavi kiljui Napille, kun ei viitsinyt siirtyä ja Nappi kuikutti saadakseen ruokaa. Hiukan oli laulu kyllä epävireistä. Hyvin kerkesi kuvia ottaa, kun nuo tyhmät seisoivat samassa asennossa lähes viisi minuuttia. Ja ei, Napin korvassa ei ole mitään vikaa, en tiedä mistä nuo valkoiset pallurat on tuohon kuvaan ilmestynyt. Mitään ei kyllä marsun korvista löytynyt.

Taavin kanssa olisi tarkoitus mennä taas eläinlääkäriin lähiaikoina. Syöminen on näyttänyt vaivalloiselta nyt vähäksi aikaa ja löytyihän sieltä suusta sitten hammaspiikki :( Sen lisäksi Taavilla ei muutenkaan ole suolisto toiminut enään samaan malliin kuin ennen. Tuoreruokaa se ei kestä melkeimpä enää ollenkaan. Hyvänä sen vatsa on pysynyt nyt pelkällä heinällä ja vedellä ja pienellä tuorepalalla johon on tarjoiltu c-vitamiini. "Impacted rectum" (ei mitään hajua mikä on suomeksi) on myös ongelma josta Taavi on kärsinyt kauan, tosin tuota on pystytty hoitamaan. Tuntuu että tuo herra vaan kasaa itselleen koko ajan lisää ongelmia. Ei tule olemaan helppo lääkärikäynti :(