torstai 21. toukokuuta 2015

Itse Ilkimys

Hampsteri on pysynyt nyt lähiaikoina hyvin häkissään ja reijät saatu peitettyä. Kauaan ei kuitenkaan saatu ilosta nauttia kun Hampsteri yrittää ihan jokaisesta paikasta päästä pois ja nyt on alettu nakertelemaan jo kiinnikkeiden kohdasta, joilla pohjalaatikko on dunan yläosaan kiinnitetty. Hullu Hampsteri ja sen pakkomielteet kostautuivat kuitenkin pari yötä sitten kun oli itselleen reijän nakerrellu antaumuksella, mutta olikin vielä ollut liian pieni. Aamulla vastassa oli puoliksi ulos päässyt hamsteri, joka oli juuttunut lonkistaan kiinni. En tiedä kuinka kauan se oli siinä roikkunut, mutta selvästi oli kiitollinen kun sai etuosansa käden päälle, eikä tarvinut ilmassa roikkua. Oli todella väsynyt pieni otus, kaikkensa antanut.

Irrottaminen olikin sitten jo vähän isompi homma ja siihen menikin lähes tunti. Kotoota ei löytynyt mitään apuvälinettä jolla reikää olisi saannut suurennettua tai vaikka koko pohjan tuhottua. Hampsteri ei liikkunut eteenpäin, eikä taaksepäin. Paniikki ja jo myöhässä töistä. Lopuksi jouduin vain ottamaan vähän rajummin kiinni ja vetää taaksepäin pari milliä kerrallaan, joka ei ollut niin helppoa koska Hampsteri vastusteli ja yritti itse rimpuilla eteenpäin. Lopuksi kuitenkin sain siirrettyä hamsteria sen verran taaksepäin, että sillä osui jalat taas puruihin ja lopuksi se sai etutassutkin sopivaan kohtaan, niin että sai itse väännettyä myös päänsä ulos. Huh! Oli kyllä ehkä vähän huvittava syy myöhästyä töistä sen jälkeen kun paniikki oli laantunut. Iskäkin nauroi kun kylässä kävin, että oli jo niin outo syy myöhästyä töistä, ettei sellaista voi ainakaan päästä keksiä tekosyyksi, että pakko se on uskoa. "Istuin irrottelemassa hamsteria joka oli juuttunut reikään". Ei ollut kulkuneuvot myöhässä tai koira syönnyt läksyjä ;)

Hampsteri on viimeisimmät päivät ja yöt vain nukkunut ja välillä käynyt syömässä. Oli aika rankka kokemus ja ajattelinkin, että nyt sen olisi jo pitänyt oppia. No, kyseessähän on hamsteri, joten nyt tänään illalla kun tulin kotiin, oli se onnistunut tuhoamaan häkkiä taas lisää ja löytyi kukkaruukusta multia kaivelemassa, muistamatta mitään parin yön takaisista kauheuksista. Onneksi kaverilta löytyi vanha hamsterinhäkki jonka saan huomenna hakea meidän käyttöön. Taitaa kyllä olla vähän pienempi, joten saattaa olla sitten vaan väliaikaisratkaisu. Sekin sisältää hurjasti muoviosia, joten eiköhän sekin ole jo parin kuukauden sisällä entinen ;)

Mikäköhän adhd-tapaus Hampsteri oikein on. Välillä tekisi mieli vain lahjoittaa se jollekin, mutta kuten muillekin olen sanonut niin siinä kohtaa tulisi varmaan itku ja paha mieli, on se kuitenkin sen verran ihana silloin kun se on ihan vaan Hampsteri <3 Oon nyt yrittänyt pikkusen terraarioita katsella, mutta tahtovat olla aavistuksen pieniä omaan makuun, tai turhan kaukana tai kalliita. Jos joku sattuu jostain bongaamaan jonkun sopivan oloisen terraarion, niin vinkatkaa ihmeessä!

On se niin ärsyttävä, mutta kuitenkin niin ihana ja suloinen <3

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Juhlanäyttely, Selki 16.5.2015


Juhlanäyttelyihin raahauduttiin eilen viiden marsun voimin. Kaikki oli kyllä ilmoitettu mukaan, mutta Käpy jäi sittenkin taas kotiin koska huomasin ettei kuljetuskoppeja ollutkaan tarpeeksi ja onnistuin sitä suoneenkin leikkaamaan, joten sen kotiin jättäminen ei ollut vaikea päätös kun yritin miettiä kenet joutuisin kotiin jättämään.

Näyttelyt olivat ihanasti vain 1½ tunnin ajomatkan päässä ja alkoivat muutenkin myöhemmin kuin yleensä, joten aamulla sai nukkua pidempään kuin näyttelyaamuina yleensä. Saffronpojat olin ilmoittanut ulkomuotoon ja muut pettiin. Liskille ei tullut mitään, mutta se onkin tällä hetkellä todella hoikka ja kunnon pitkula joten yhtään en ihmettele. Kun on tuollainen ikiliikkuja niin eihän sitä massaa saa kerättyä vaikka onkin vapaalla pellettitarjoilulla ;) Sen sijaan Jambolla meni hyvin ja se sai ensimmäisen sertinsä! Sitä en kyllä ollut odottanut, koska sekin on oikea pitkula, mutta kuitenkin massakkaampi kuin kaverinsa. Mutta ihan kiva näin! :)

Pet menikin aikalailla kuten yleensäkin. Kooka on nyt kerännyt taas kivasti massaa itselleen ja sen lisäksi turkkikin oli aavistuksen paremassa kunnossa kuin yleensä. Harmistukseksi näyttelylaudasta irtosi glitteriä marsuun ihan mukavasti ja Kooka kimaltelikin oikein miehekkäästi tuomarin sylissä ja tämän takia pisteetkin hiukan huononivat. Ei kuitenkaan mitkään huonot 94,5p. Harmi noita lautoja, en edes ollut älynyt että voisi glitteriä irrota. No ei voi mitään, pitää kehitellä jotain uutta. Ne oli kyllä niin kivat. Onneksi saatiin lainata tytöille lautaa joten pisteet eivät ainakaan sen glitterin takia huonontuneet. Limetta sai 96p. ja kuman turkista. Takakynnet olivat aavistuksen liian pitkät. Hertta pärjäsi taas oikein hyvin saaden 96,5p, kuman ja oli vielä PPM2! Jee! Hertta on taas lihonut kun Kooka on tarvinnut enemmän pellettiä, mutta onneksi ei ole vielä mitenkään löysä. Ja se näkyy myös päivän tuloksista. On se vaan hieno! :)

Kotiin päästiin lähtemään kuuden aikaan. Oli kyllä aika väsynyttä porukkaa jotka häkkiin pistin. Käpy otti Limetan vastaan kunnon hurinoilla kun oli yksin joutunut koko päivän olemaan :)

perjantai 15. toukokuuta 2015

Kaoottisia näyttelyvalmisteluja

Huhhuh mikä päivä! Heräsin ihan omatoimisesti ennen kellon soittoa kymmenen aikoihin (jee, vapaapäivä!) ja tarkoitus olikin olla ihan tosi reipas siivota häkit ja koko kämppä, pestä marsut, käydä kaupassa ja vielä kahvillakin kaverin kanssa.

No, sain ainakin häkit siivottua! Sen jälkeen huomasin, että joku oli käynnyt kaivamassa mullat pois kukkaruukusta. Hitsin Hampsteri taas karkuteillä, vaikka häkissä ei ollu minkäänlaista koloa josta olisi ulos päässyt. Etsin tunnin hamsteria, eikä sitä löytynyt mistään. Siirsin huonekaluja, yritin kurkata jääkaapin taakse ja tarkistin jopa pesukoneen kun olin juuri pistänyt koneellisen pyörimään. Hätäpäissäni olin siskonkin jo soittanut apuun ja etsittiin kadonnutta Hampsteria yhdessä. Olin jo ihan varma, etten enää koskaan löydä sitä kunnes tajusin tarkistaa häkin vielä kertaalleen uudestaan. Jep, siellähän se! Niin syvässä unessa ettei ollut herännyt vaikka olin yritellyt herättää ja heräsi vasta kun mökistään tipahti puruille kun tyhjensin mökin :D Ihmettelin kyllä kauan miten se on karkuun päässyt, mutta näköjään ei koskaan ollut karannutkaan. Mullat on varmaan ollut ruukusta pois viime karkausreissusta asti. Hyvä minä! :D

Päätin sitten käydä kaupassa, kahvilla ja tankkaamassa auton valmiiksi, jotta voisin loppupäivän siivota ja pestä marsuja. No arvatkaa kenen auto päätti olla toimimatta kun olin saannut tankattua. Siinä menikin mukavasti loppupäivä, mutta saatiin se lopuksi hinattua vanhemmille ja onneksi huomiseksi saan lainata iskän autoa. Seuraavalla viikolla saakin sitten kävellä joka paikkaan.. No parempi tänään, kuin että olisi huomenna hajonut näyttelyreissulla, se olisikin ollut jo isompi ongelma.

Onneksi olin vihdoinkin valmistellut marsuja jo pikkuhiljaa viikolla, yleensä kun tahtoo enimmät puunaukset jäädä viimeiselle illalle. Ne viimeiset hienosäädöt voi sitten näyttelypaikalla yrittää tehdä. Saffronpojat on vähän huonosti trimmattu, mutta saa nyt kelvata. Tuntuu että pahennan vaan trimmausta jos väsyneenä yritän sitä tehdä :D Vielä pitäisi itse käydä suihkussa, hakea kuljetuskopat varastosta ja muutenkin pakata. No ei kello ole kuin vasta puoli 11, onneksi.

Että sellainen päivä täällä tänään! :D Toivottavasti huominen on vähän parempi :)

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Suloisia marsuja korissa


Aika muikeata porukkaa <3

Kaikki samassa asennossa, paitsi Kooka :D



Limppu ja Hertta nuolevat useasti toistensa korvia kun pääsevät moikkaamaan häkkien ulkopuolella. Mamman tyttö <3

Kooka uppoaa :D

Kookaa joutui kokoajan nostamaan vähän ryhdikkäämmäksi kuvia varten :D <3



Kesän kukat ovat vielä istuttamatta ja mitä tyhjiin ruukkuihin olisikaan sopivampi pistää kuin suloistakin suloisempia marsueläimiä? Näitä ei kuitenkaan ruukkuihin istutettu koko kesäksi, vaan vain kuvauksen ajaksi ;)