lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kinkku

Maailman paras Kinkkumies on poissa. En voi vieläkään kunnolla käsittää sitä. Vasta kun häkin luo menee käsittää ettei tuo pieni mies oikeasti enää tule kuikuttaen vastaan. Ei koskaan.. Niin tyhjää, niin väärin.. Itku.

Kinkkuhan oli loukannut jalkansa, hypättyään häkistä kun Kooka oli karannut niiden puolelle. Eilen käytiin sitten eläinlääkärillä, koska jalka ei ollut lähtenyt paranemaan. Lääkäri siinä sitten tunnusteli jalkaa ja sanoi, että siinä on jotain mennyt sijoiltaan/murtunut ja että hän voi kipulääkettä antaa, mutta muuten ei voi tehdä muuta, marsu tarvitsisi röntgeniin ja todennäköisesti leikkaukseen. Edes viikonlopun yli ei suositellut odottamaan, koska siinä vaiheessa olisi jo vaikeampi korjata. Ja koska tyhmänä en ollut sitä heti sen tiputtua viennyt lääkäriin, niin periaatteessa nyt oli jo "myöhäistä". Eläinlääkäri sanoi että saan itse päättää etsinkö sille jonkun eksoottisiin eläimiin erikoistuneen lääkärin, joka voi röntgata ja ehkä leikata (mikäli siitä enää on mitään hyötyä), mutta kuullosti kuitenkin siltä että siitä tulee kuitenkin vain turha ja kallis reissu.

Lähdettiin sieltä sitten kotiin etsimään numeroita ja pohtimaan. Kenellekään en kyllä kerennyt soittaa ennen kun sain sen vaikean päätöksen tehtyä. Tuntui turhalta lähteä mitään operoimaan jos jalan ennusteet olivat noin huonot jo silmämääräisellä tarkistuksella ja leikkaus on marsulle muutenkin riskialtista.. Asia olisi ollut ihan eri mikäli melkein viikko sitten olisin sielä eläinlääkärillä käynnyt. Aina ei vain osaa ajatella järkevästi, ja Kinkku oli koko tämän ajan kuitenkin ollut niin reipas oma itsensä ja aina vastassa, etten edes kunnolla osannut epäillä mitään vakavempaa vammaa. Niinpä Kinkku sai matkata takaisin eläinlääkärille ja nukahtaa ikiuneen.

Kinkku oli kyllä mahtava marsu. Aina niin ihana höpöttelijä, nuoli kaikkia sormia ja neniä jotka sen eteen osui, juoksi Ruususen perässä, rakasti lattialla riehumista ja pitkiä sylittelytuokioita. Kaikkien, tai ainakin useimpien lemppari. Niin rakas <3 Aina yhtä kinkku loppuun asti..




Kyyneleet ei millään halua loppua. Nuku hyvin rakkain, kaunein ja ihanin <3

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Nuku hyvin rakkain


Almond's Kinuski-Pähkinä
20.4.2011-19.7.2013

Maailman paras Kinkkumies

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Marsublogeja

Seuraamani marsublogit. Esillä vain ne aktiivisimmat. Joitain muitakin löytyy, mutta viime päivityksistä on niin pitkä aika etten enää tiedä ovatko ne toiminnassa.

Carskan Marsula - Nonself black dutch, black dalmatian, sekä self black kasvatusta.
Cavy Dreams - Pew ja cream kasvatusta. Elisan Almondsit.
Harlequin ja Magpie Kasvatusta - Nimikin sen jo kertoo ;)
Jannikan marsut - Marsulampaiden kasvatusta (lunkarya)
Kian marsula - Pienten höpöttäjien arkea.
Marja ja eläinystävät - Beigemarsuprojektin kuulumisia.
Marsuharrastajan päiväkirja - Buffien kasvatusta. Käpysen kasvattaja.
Marsumaailma - Maailman abessiinialaiset ja himalayat.
Marsumaista menoa - Suloisten marsupoikien arkea ja näyttelykuulumisia.
Wannabe cavies - Wannabe rexejä ja argenteja.
(guinea) pigtastic - Pienimuotoista nakumarsujen kasvatusta.

Och svenskatalande. Tai oikeastaan skrivande ;) Nämä esille siksi, koska tykkään niistäkin hurjasti. Jos ei muuta voitte ihastella kuvia.

Louise & marsvinen - Pieni pitkislauma.
Nine little pigs - Ihana kermalauma, parilla jos toisellakin väripilkulla.
Saphiras marsvin - Black & grey fox/otter, sekä cream, pew, saffron ja lemon kasvatusta. Ja pari hassunkirjavaa teddyä.
SMF 303 Idefix - American crest kasvatusta.
Svinkonst - Chokladfabrikens harlekiinit ja magpiet.

Mikäli joltain löytyy vielä jotain mielenkiintoisia ja suht aktiivisia marsublogeja niin linkittäkää niitä tänne :) Marsukuulumisia on aina kiva lukea.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

*Haukotus*





Väsyneitä kermaporsaita <3

Meille kuuluu tällä hetkellä paljon parempaa. Kooka rauhottui heti valitettuani hirveästi tänne :D Saan kyllä herätä melko usein kuitenkin, mutta tuntuu, että olen kuitenkin nukkunut paljon enemmän nyt. Kaikki marsut voivat muuten ihan hyvin, paitsi Kinkku joka onnistui hyppäämään ulos häkistä kun Kooka taas oli karkuteillä. Hampaat katkesivat ja Kinkku hiukan ontuu toista etujalkaansa. Mikäli ei näytä paranevan käymme tervehtimässä eläinlääkäriä. Saimme häkin myös rakennettua kokonaan valmiiksi, joten nyt pysyvät marsut sielä missä pitääkin. Kuvia on tulossa jossain vaiheessa.

Tässä on myös mietitty pitäisikö Käpynen jälki-ilmoittaa seuraavan viikonlopun näyttelyihin Turkuun. Tuntuu, että viime näyttelyistä on jo taas aikaa. Noh, onhan tässä vielä viikko aikaa päättää :)

torstai 11. heinäkuuta 2013








Entäs minä sitten?! Killekin tahtoo huomiota.