perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kuulumisia meiltä

Ensin vähän kuvia kuluneen kuukauden ajalta:


Se on niin Kinkun näkönen joistan kulmista. Välillä ihan pelästyy onko marsut väärissä häkeissä.




Arvaa kumpi? .. Kinkkuhan se!








Jäännyt tänne kirjoittelu hiukan vähemmälle, kun aika menee töissä ja muihin menoihin. Koneella ei olekkaan tullut istuttua koko kuukautena, vain välillä kännykän kautta seuraillut muiden blogeja. Sen lisäksi ei ole mitään kirjoitettavaa, tai no on, mutten ole viitsinyt tänne mitään tylsiä ja vähän ikäviäkin asioita kirjoitella. Olisi niin mukavaa jos aina olisi vain kaikkea mukavaa kerrottavaa tänne blogiin.

Itse en ole kohta nukkunut kunnolla kuukauteen, koska Kookalla hyrrää hormoonit niin hurjasti. Siis järkyttävää apua! 10 aikaa illalla se aloittaa viimeistään hirveän Kävyn jahtaamisen ja yrittää nylkyttää sitä ihan koko yön (välillä jopa päivällä). Käpy huutaa kuin palosireeni ja toisillakin pojilla on tiukat välit kun naapurihäkissä kinastellaan. Käpyn takamus on kokoajan ihan tahmanen. Tuntuu, että olen kaikkea yrittänyt jotta olisivat hiljaa, mutta Kooka ei lopeta. Erotinkin ne yhdessä vaiheessa, jotta saisin nukkua, mutta silloin Kooka sekoaa kokonaan ja kiljuu ja riuhtoo kaltereita minkä kerkeää läpi yön ja sirkuttelee katolla. Käpykin huuteli kaverinsa perään. Olen pitänyt niitä lattialla vapaana, jotta olisi tilaa juosta karkuun, mutta ei. Kooka on kokoajan nylkyttämässä pikkumarsua. Koko kuukausi on nukuttu melkein 1-3 tunnin yöunilla. Unirytmikin on ihan sekaisin ja nukunkin nykyään heti töistä tultuani. Mitään ei vaan jaksa tehdä. Illalla jos jaksaa lähteä ulos ei halua tulla kotiin, sillä tietää ettei kuitenkaan saa nukkua. Sohvalla on tullut nukuttua jotkut yöt, mutta eihän siinäkään pitkällä tähtäimellä voi nukkua. Jonkinsortin korvatulppiakin on kokeiltu, mutta nekään ei auta. Äiti uhkailee marsujen (Kookan) myynnillä, mutta enhän mä siitä osaisi luopua (tai no välillä yöllä tekisi mieli tunkea se ihan minne vain jotta olisi hiljaa). Ja jos se kuitenkin on vain väliaikaista?

Tosin hirveän terveellistähän tämä ei kyllä ole. Koko ajan väsyttää. Illalla ei oikein enää uskalla itse ajaa autoa ja jos kavereita käy moikkaamassa niin nukun niiden seurassa (Kohteliasta? Oi kyllä!). Päätä särkee koko ajan ja mieliala vaihtuu sekunneittain. En muista koska olisin kiukutellut ja itkenyt näin usein ihan syyttä. (En koskaan?) Mä oon ihminen joka tarvitsee nukkua melkein sen 9h vuorokaudessa, jotta selviän hengissä.

Anteeksi hirmuinen avautuminen ja valittaminen. Kooka on rakas, mutta antais mun nukkua edes yhden yön rauhassa. Just nyt mua ärsyttää kun vaan nään kyseisen marsun (niin ei varmaan sais sanoo, mutta pistäkää tää nyt ihan vaan väsymyksen piikkiin. Kyllä mä Kookasta kuitenkin loppupeleissä tykkään).

Vähän positiivisempiin kuulumisiin. Mun huoneessa sisustetaan uudestaan joten marsut joutuivat muuttamaan sängyn alta pois kun uusi sänky on tulossa. Rakensin kirjahyllystä 200x80cm häkin josta tuli ihan siisti :) Se on nyt jaettu kahteen, mutta tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia toinenki, jotta kummallakin poikaparilla olisi kahden metrin häkit. Kuvia tulee joku päivä, se ei ole katsokaas ihan valmis vielä, mutta asumiskelpoinen.

Nauttikaa nyt kesästä kaikki! Mä yritän huomenna nukkua kun on viikonloppu, tosin tekisi niin hurjasti mieli mennä rannalle. Koko kesänä ei ole kerennyt tai jaksanut käydä ottamassa aurinkoa tai uida.

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kuuma!

Mikä helle! Heräsin aamulla siihen, että huoneessa oli niin kuuma että oli jo hiukan vaikeata hengittää (muutenkin hiukan nuhaa). Marsutkin olivat juonneet juomapullot tyhjiksi ja vain löhösivät häkeissä. Nappasin marsut kainaloon ja vein ne heti ulos parvekkeelle ja selvästi nauttivat kun alkoi ilma kiertää kunnolla. Ainakin Killellä oli korvat jo ihan tulikuumat ja pelkäsin jo, että joku saisi lämpöhalvauksen. Huonetta on nyt koko päivä tuuletettu ja vielä pitäisi tuuletin kaivaa esille, että huoneessani voisi edes jotenkin oleskella päivällä. Yöksi marsut saavat kyllä myös kylmäkallet häkkiin. Saavat nyt viettää parvekkeella päivät, vaikka alkaa sinnekkin jo nyt näin päivällä aurinko paistamaan. On sielä kuitenkin varjoisaa, ja viileämpää kuin täällä sisällä.

Marsut ovat kyllä kerenneet tehdä vaikka mitä tässä päivän aikana. Kinkun ja Killen välit olivat/ovat hiukan kireällä uudessa paikassa ja kun tilaakin on hiukan vähemmän kuin mitä yleensä, kun piti kaikki neljä saada ulos vilvoittelemaan. Käpynen hurjistui myös oikein kunnolla ja huristeli kaltereiden toisella puolella isoille pojille. Kookahan ei siitä tykännyt ja oli koko ajan hätistämässä Käpyä taikiksien luota pois. Peitin sitten lopuksi näkyvyyden muiden puolelle ja kummankin parin meno rauhottui.

Käpy on vähän hassu. Pihalta lähti mopo hirveällä metelillä ja kaikki muut marsut juoksivat piiloon, mutta Käpy se innostui ja päätti leikkiä hiukan mopoa ja rallitteli pukkien kera aitauksen ympäri pari kertaa. Ihan onnesta kiljui ja pomppi :D Vrummmvruuuum! Hassu marsu! Se innostui hurjasti myös Ruususesta ja jahtasi kissaa oikein kunnolla, maisteli varpaita ja yritti alle tunkea. Ruusunen herkkänä leidinä juoksi järkyttyneenä takaisin sisälle, eikä ole enää marsuja käynnyt katsomassa. Kookallakin on vähän pylly heilunut innostuksesta :)

Muuten Kooka onkin sitten ollut taas vähän Kakka-Kooka. Piti tänään tulla kehumaan kuinka hienosti se on ollut sylissä, mutta eiköhän se taas napannut sormesta kunnolla kiinni. Hampaita tarkastelin marsuilta, mutta Kookan hampaisiinhan ei missään nimessä saa koskea. Kyllä tuntui olevan kaikki paikallaan, kun upposivat peukaloon ;) Se päätti myös käydä moikkaamassa kavereita ja kaatoi kaikki taikikset nurin. Iskä valitti kun ulkona taas tapeltiin. "Sielä on se musta marsu ja joku isoista". Ja niinhän sielä oli, kaikki yhdessä! Siinä sitten tarkistelin onko haavoja tullut (vain pari pientä Kinkulle) kun Kooka yhtäkkiä seisoi edessäni väärällä puolella aitausta. En edes kerennyt nähdä tai kuulla mistä se tuli. Pistin sen taas Kävyn kanssa ja kesti 30 sekunttia ja se oli taas väärällä puolella. Tällä kertaa kerkesin sentään nähdä kuinka se hyppäsi taikiksien yli, hiljasesti ja huomaamattomasti se kyllä siinä onnistui. Nyt on kyllä pysynyt omalla puolella kun korkeutta on kahden taikiksen verran. Voisi nyt lopettaa sen riidan haastamisen. Kinkku-raukka meni selvästi taas ihan paniikkiin ja on vaan makoillut mökissä. Se ei voi sietää Kookaa, eikä Kooka selvästi sitä, sillä se on aina Kinkun kimpussa. Raukka.

Pitäisi ehkä mennä noita vähän ulkotuoreillakin lahjomaan :)

Valmistuin itse muuten torstaina puutarhuriksi ja siinä oli sitten nämä opiskelut ainakin tältä hetkeltä ohi. Nyt sitten vain töihin.