lauantai 21. heinäkuuta 2012

Ulkona!


Näin komea olen!

Tässä me vietettiin herkullinen tunti! Tosin se siirrettiin puskan viereen kun tästä kohtaa alkoi varjoisat paikat loppua.


Jos minulta kysytään niin Kille jää kyllä toiselle sijalle.

Tässä minä istuskelen palvelijani sylissä, nakertelen tärkeitä papereita jotka löytyvät pöydältä, koska niitä on niiiin hauska koristella. Päätin että tänään on minun vuoroni kertoa ulkoilustamme, sillä Kille sai sen kunnian viime kerralla, joka on mielestäni hyvin epäreilua!

Käytiin siis tuossa puistossa kutsutussa paikassa pari päivää sitten. Ettekä ikinä arvaa kuinka paljon ruokaa sielä oli. En edes nähnyt mihin se loppuu! Me oltiin Killen kanssa niin taivaassa. Tällä kertaa se ei ollut läheskään yhtä jännää ja uskalsin heti päästessäni alas syödä ensimmäisen ruohonkorren. Palvelijamme osoitteli taas sillä mustalla laatikolla, jota kuulemma kameraksi kutsutaan. Minäpä päätin näyttää parempaa puoltani! Takapuoleni on katsokaas oikein hieno ja hyvässä kunnossa ;)

Ei keretty kauaan syödä kun paikalle saapui sellanen ihmislapsi, voi että kun oli hurjaa. Päätin kuitenkin olla reipas ja seisoin aivan paikallani ja annoin pikkutytön rapsutella itseäni. Onneksi Kille seisoi siinä vieressäni, sillä muuten en varmaan olisi uskaltanut kohdata tätä uutta asiaa. Tiukoissa paikoissa tosi ystävä tunnetaan! Myöhemmin paikalle saapui  myös toinen lapsi tällä kertaa paljon pienempi. Siinä kyllä Killen kanssa syvästi loukkaannuttiin sillä meitä kutsuttiin hauvoiksi. Hyvä pieni herra jos tämän joskus luet - olen marsu, MARSU! Tämä ihminen olikin jo sitten aavistuksen pelottavampi ja kovakouraisempi, jonka takia juostiin nopeasti toiseen päähän. Onneksi sen ei annettu koskea meihin enempää, huhhuh.

Nyt ollaan taas asuttu turvallisesti sisällä pari päivää. Ruohoa kuitenkin tarjoillaan vielä suoraan nenän eteen :) On helppo hymyillä kun on ruokaa (ja näin hymyilevät marsuhuulet!). Nyt en kuitenkaan enää jaksa istua tässä enempää, pakko päästä juoksemaan! Kuikutellaan!

- Kinkku

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Killen hymy..

..on vastustamaton <3
Kysely "Montako marsua sinulla on?" päättyi pari päivää sitten. Äänestäjiä oli peräti 48 kpl.

Ei yhtään
  8 (16%)
 
2
  24 (50%)
 
3
  4 (8%)
 
4
  3 (6%)
 
5-10
  2 (4%)
 
11-20
  1 (2%)
 
yli 20
  6 (12%)

Puolet lukijoista omistaa kaksi marsua. Seuraavaksi eniten ääniä sai vaihtoehto "ei yhtään" ja on pakko sanoa, että on mukavaa että blogi miellyttää myös "tavallisia" tallaajia, jotka eivät välttämättä ole ihan näin koukussa marsuihin. Kolmanneksi tuli kuudella äänellä yli 20 marsua.

Pistin tuohon nyt taas uuden kyselyn :)

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Painoja pitkästä aikaa

Täällä ei ole tullut pitkään aikaan ilmoiteltua marsujen painoja. Talvella vanha vaaka meni rikki ja vasta huhtikuussa sain hankittua uuden.

Viime painot viime vuoden syyskuulta:
Kinkku 5kk - 879g (+329g)
Kille 1v 7kk - 1183g (+53g)

20 huhtikuuta:
Kinkku 12kk - 1177g (+ 298g)
Kille 2v 2kk - 1175g (- 8g)

12 toukokuuta:
Kinkku - 1181g (+ 4g)
Kille - 1220g (+ 45g)

22 kesäkuuta:
Kinkku - 1136g (- 45g)
Kille -  1109g (- 111g)

13 heinäkuuta:
Kinkku - 1102g (- 34g)
Kille -  1069g (- 40g)

Näin. Kuten voi huomata marsujen painot näyttävät miinusta. Kesäkuun voin vielä ymmärtää sillä punnitsin marsut heti sen jälkeen kun olivat tulleet kotiin kahden viikon hoidosta. Ymmärtäähän sen, ettei ruokahalu ole ihan yhtä hyvä vieraassa paikassa.

Tämän kuukauden painoja en voi muuta kuin ihmetellä! Olen kerran viikossa punninnut marsut ja ne menevät tasaisesti 5-10g alaspäin viikossa. Se tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä, sillä ne ovat saanneet tämän kuukauden aikana enemmän ruokaa ja ne tuntuvatkin massakkaammilta! Marsut ovat kesällä mm. saanneet pellettejä sillä näyttelyistä on tullut niin paljon naposteltavaa, että olen tarjoillut niitä 2-4rkl viikossa. Yleensä marsut ovat lihonneet vain siitä, että näkevät pellettipussin. Ja kuten eilen kirjotin niin kyllä marsujen ollessa sylissä tuntuu että ne ovat saanneet lisää massaa. Jouduin ihan kunnolla ronkkimaan niitä tänään kun oma arvostelukyky ja vaaka eivät oikein ole samaa mieltä. Kille on saannut lihaa luiden ympärille ainakin hartioiden kohdalle ja Kinkulla alkaa pieni pömppiskin kohta näkymään. Voikohan tuo vaaka olla rikki? Pitäisi varmaan varmuuden vuoksi jostain hankkia toinen ja katsoa mitä se sanoo. Ainakaan oman logiikan mukaan massaa ei voi kertyä noin huomattavasti samalla kun paino tippuu?!

torstai 12. heinäkuuta 2012

Meerschweinchen

Itävaltalainen neito :)
Viime viikolla tuli käytyä Itävallassa :) Oli todella mukavaa ja paljon kuvattavaa, aina marsuista hevosiin ja kauniisiin maisemiin. Hiukan kerkesi myös tulla ikävä kotiin, mutta Itävaltalaiset marsut ja murmelit lohduttivat hiukan. Päätin nyt tänne lisätä pari kuvaa, vaikkei marsuihin liitykkään.

Koiranpentumainen vuohimamma. Heilutti häntää koko ajan ja yritti melkein hypätä syliin :)



Murmeleita :)
Lomakin loppui heti tuon matkan jälkeen. Sain siis viettää kokonaisen vapaan viikon Suomessa ja toisen ulkomailla. Nyt olen sitten kesätöissä, mutta ei ole parempaa kuin kitkeä rikkaruohoja auringonpaisteessa :) Ja sama jatkuu kuukauden päästä koulussa.

Marsut viettävät päiviä syöden ruohoa ja juosten pitkin parveketta ja huoneita. Pojat ovat nyt parin päivän ajan olleet sitä mieltä, ettei parveke riitä heille ollenkaan ja on pakko tulla välillä sisälle kipittelemään. Yöt ne viettävät vanhaan tapaan vapaana huoneessani. Pistin häkin alle yhden noista yläkerroksen laatikoista, kun marsut viettävät nykyään suurimaan osan ajasta lattialla ja pissaläikkiä alkoi ilmestyä sinne. Olihan siinä vahakangas alla, mutta pistin nyt laatikollisen puruja sinne, että imisi pissat varmuuden vuoksi paremmin. Kesä on muutenkin tehnyt hyvää pojille ja se näkyy vatsoissa :) Kille ei enää ole niinkään löysä ja tuntuu jo paljon paremmalta käteen, kuin pitkään, pitkään aikaa! En sitten tiedä onko ne nämä ruohot vai parvekkeella olo, joka on saannut ihmeitä aikaan.

Katselin myös tulevia näyttelyitä tarkemmin ja tuli todettua, ettei me todellakaan lähdetä Jurvaan :P Olin muistellut, että Jurvaan ajaisi 3 tuntia ja Sastamalaan n. 1½h. Kuinka ollakaan, kun tarkistin asian niin Jurvaan olikin se 5h ja Sastamalaan 3h!!! Voihan jukra, että osaa harmittaa. No iskä lupasi kuitenkin lähteä kuskiksi Sastamalaan, joten sinne ainakin päästään toivonmukaan. Marsuilla on taas ollut jotain kinaa joka näkyy haavoina ja kaljuina kohtina Kinkun pyllyssä. Killellä onkin ollut hampaat ojossa oikein kunnolla parin päivän aikana ja se jahtaa Kinkkua ympäri huonetta :( Killelläkin tahtoo karvat irrota leusta, kun se sottaa niin syödessään ja kuivuneet ja kovettuneet karvat se onnistuu jotenkin repimään irti. Selvästi eivät tahtoisi mennä näyttelyihin, vaan mielummin jäisivät kotiin syömään heinää :)

Toivottavasti viikonloppuna olisi hyvä keli, vaikka sadetta onkin luvattu. Olin suunnitellut lähteväni marsujen kanssa mammalle, jotta saisivat kaksi päivää viettää ihan ulkona nurmikolla. Tosin nyt näyttää siltä, että sekin peruuntuu marsujen osalta :(